rosół - 7627 przepisów (strona:154/509)

Zupa a'la orientalna z kurczakiem 82

łodygi selera naciowego Zioła tajskie mieszanka przypraw ( kupuję rewelacyjną mieszankę "zioła tajskie" w kauflandzie) sos sojowy jasny 2-3 łyżki  pół średniej cebuli białej bulion drobiowy lub rosół około 1 litr 3 łyżki ketchupu 1 łyżeczka kopiasta mąki ziemniaczanej + odrobina wody Pierś z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, cebulę pokroić w piórka, seler naciowy na plasterki. W garnku podsmażyć(...)odrobinie oleju roślinnego. Przyprawić sosem sojowym i jedną łyżką ziół tajskich. Smażyć chwilkę następnie dodać cebulę i seler naciowy całość jeszcze chwilkę podsmażać ciągle mieszając. Następnie wlać bulion lub rosół dodać ketchup. Zupę doprowadzić do wrzenia następnie dodać mieszankę warzyw chińskich. Całość ponownie zagotować i gotować na małym ogniu 10-15 minut. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody wlać

Andzia Pichci
Kostka z kaszy manny do rosołu 75

Rosół z makaronem najlepiej swojskim to klasyk wiadomo ale czasami dla odmiany lubię zmieniać dodatki do tej pysznej zupy. Tym razem moje smaki dzieciństwa kostka z kaszy manny.    Pyszności !!! 2 i pół szklanki wody 1 szklanka kaszy manny 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka masła około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki duża szczypta kurkumy (opcjonalnie) Wodę zagotować(...)zimną wodą. Przełożyć kaszę mannę, wierzch wyrównać za pomocą łyżki maczając ją w zimnej wodzie. Całość odstawić do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kroić w niewielkie kwadraty i podawać z gorącym rosołem.  Pyszności :) Smacznego

Andzia Pichci
Pan kurczak w różnych odsłonach 55

Palce lizać! Makaron, kasza i ryż z kurczakiem Kurczak z podgrzybkami z makaronem Kuskus z kurczakiem w sosie cukiniowo-pomidorowym Makaron z kurczakiem i brokułami Makaron z mięsem z rosołu Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem Gotowy makaron z kurczakiem i podgrzybkami kuskus z kurczakiem w sosie cukiniiowo-pomidorowym Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem Kurczak z brokułami zalany śmietaną(...)Makaron farfalle z mięsem z rosołu Dla wielbicieli sałat i sałatek, dla których witaminy to podstawa, mamy też propozycje sałatek z kurczakiem. Świetnie sprawdzą się jako lekki obiad (szczególnie w upalne lato) lub jako kolacja w zastępstwie kanapek. Sałatka z kurczakiem Sałatka z kurczakiem i wiśniami Sałatka z kurczakiem, rukolą i miechunką Sałatka z kurczakiem i wiśniami Sałatka z kurczaka

Bardzo Gruby Smok
Zupa grysikowa z mięsem i warzywami 57

Zupa na domowym wywarze mięsnym z dodatkiem grysiku kaszy manny zagęszczona zmiksowanymi warzywami z rosołu. ZUPA GRYSIKOWA SKŁADNIKI 500 gramów podudzi z kurczaka; 300 gramów rostbefu; 1 duża jarzyna do rosołu; natka pietruszki; lubczyk; 3-4 liście laurowe; 5-8 ziaren ziela angielskiego; około 100 gramów grysiku (kaszy manny); sól, pieprz; przepis na zupę grysikową z mięsem... Artykuł Zupa grysikowa

Kuchnia Tomka
Zupa krem z pora super przepis 41

gotowana na bazie wywaru z kurczaka z dodatkiem pora i ziemniaków a następnie zmiksowana i doprawiona śmietanką. KREM Z PORA SKŁADNIKI kilka porów duży ziemniak elementy z kurczaka na rosół jarzyna do rosołu słodka śmietanka sól, pieprz przepis na zupę krem z pora Artykuł Zupa krem z pora super przepis pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gęsta zupa rozgrzewająca 66

ugotować na przysłowiowym gwoździu. Dla mnie jednak jest ważne, aby zupa była syta i smaczna. Kremowa zupa brokułowa posiada te właściwości. Kremowa zupa brokułowa 8 porcji Składniki: 1½ l rosołu z kurczaka 600 g brokułów 300 g selera korzeniowego 2 marchewki kawałek pora 1 liść laurowy 1 puszka kokosowego mleka 130 g sera żółtego cheddar, u mnie szwedzki ser västerbottensost(...)sól , czarny pieprz, chili w proszku 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki Obrać warzywa korzeniowe i pokroić w kostkę. Gotować w rosole do miękkości przez około 20 minut. Na 8 minut przez końcem gotowania dodać różyczki brokułów i gotować dalej. Wyjąć warzywa łyżką cedzakową. Część brokułów odłożyć, a resztę zmiksować z pozostałymi warzywami. Wlać warzywne puree do zupy wraz z kokosowym

codojedzenia
Potrawka z kurczaka 54

szybka do zrobienia. Polecam nie zwlekać i zabierać się do pracy :-)  Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem sól, pieprz mąka bulion / rosół / woda do podlania śmietanka 30% (u mnie 1/3 szklanki) siekany koperek olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Oprószyć lekko mąką. Wymieszać(...)patelni rozgrzać troszkę oleju, obsmażyć mięso. Dodać szklankę marchewki z groszkiem, podlać rosołem lub wodą tyle, by mięso i warzywa były zakryte. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut.  3. W szklance wymieszać dokładnie śmietankę z 1 czubatą łyżką mąki. Wlać do mięsa z warzywami, gotować, aż lekko zgęstnieje. Na koniec dodać siekany koperek (1 łyżka, u mnie

Kuchnia domowa Ani
Jajko zapiekane z szynką i szpinakiem 68

bardzo szybko się nagrzewa, a gdy się nagrzeje pika i informuje Cię, że już teraz możesz dołożyć jedzenie. Ma dużą misę ( 6,2 l ) w której już kilkukrotnie zrobiłam rosół, pho. Ostatnio przygotowałam w tym urządzeniu : kaczkę pieczoną udka z kurczaka z warzywami pho na resztkach z pieczonej kaczki rosół na kaczce – jeden z najlepszych w moim życiu ! kieszonki

Kuchnia na wzgórzu
Doskonałe wesele i wspaniałe chrzciny 55

gościniec, czyli ładnie zapakowane ciasto na wynos lub ciasteczka zapakowane efektownie w pudełeczko lub woreczek. Jakie dania zamawiają goście? Organizatorzy takich uroczystości najczęściej zamawiają polskie dania – rosół, pieczeń, schabowy, ziemniaki, surówki. Dania są polskie, dość ciężkie, ale doskonale sycą. Poza tym miłośników polskiej kuchni jest najwięcej. Doskonale podczas takich imprez sprawdza się sztuka mięsa, kotlet de vollay, pieczony kurczak(...)jest raz w życiu – dlatego też trzeba nim się nacieszyć. Smakowite jedzenie jest tym, co doskonałe. Podczas wesela są pewne tradycje – o północy podaje się barszcz lub rosół. Niektórzy wybierają na ten czas flaczki. Polskie wesela są wyjątkowe – trwają od popołudnia do rana, a kolejny dzień to poprawiny. Warto zarezerwować sobie czas na takie szaleństwa. Polacy uwielbiają

jakszef.pl
Krokiety tradycyjne 75

czyli krokiety z mięsem i kapustą. W ostatnim czasie chyba straciły trochę na popularności, a szkoda bo naprawdę dobrze smakują. Są świetnym sposobem na wykorzystanie gotowanego mięsa np. z rosołu. Naleśniki: 2½ szklanki mąki pszennej około 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli, pieprzu, Vegety Farsz: 70 dag gotowanego mięsa wołowego (np. z rosołu

Praktyczna pl
Pieczeń z królika 107

piec w piekarniku nagrzanym do 190*C Mięso z królika jest chude i dość suche, dlatego tłusty boczek bardzo wskazany, ja dodałam też ok.pół szklanki rosołu który powstał po ugotowaniu mięsa. Resztę rosołu wykorzystałam do ugotowania krupnika

Proste Potrawy
Pasztet drobiowy z mięsa po rosole 76

Pomysł na ten pasztet zrodził się w mojej głowie po ugotowaniu niedzielnego rosołu. Warzonego na mięsie z kurczaka, indyka i kaczki. Przyrządzenie pasztetu nie jest skomplikowane, a idealnie nada się na śniadanie lub kolację. Wyszło nie tylko ekonomicznie ale też smacznie. Serdecznie zapraszam.     <WJ>           Składniki:       1 kg mięsa(...)drobiowego z rosołu 1 ugotowana włoszczyzna (bez pora) 2 jajka 6 łyżek bułki tartej 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego estragonu 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu       Przygotowanie:       Mięso wraz z włoszczyzną mielimy. Razem z jajkami, bułką tartą i przyprawami wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy do foremek (10x20) i zapiekamy

R'n'G Kitchen
Makaron domowy przepis babci 68

krojenia. Dowiedz się ile gotować domowy makaron. Gdy pomyślę o domowym makaronie, to od razu przypomina mi się stół babci, na którym przyrządzała domowy makaron. Taki odświętny na niedzielny rosół. Smakował rewelacyjnie. Przyznam się bez bicia, że najczęściej kupuję makaron. Powód jest prosty, to wygoda oraz finezyjne kształty. Piekę za to regularnie przynajmniej raz w tygodniu chleb żytni na zakwasie(...)szczotki na czas schnięcia. Podsuszone ciasto nie jest lepiące i lepiej się kroi. Następnie placki ciasta za pomocą ostrego noża tnę w cienkie lub szersze paski. Do rosołu świetnie sprawdzają się cienkie paski . W tym celu placek ciasta zwijam w rulon i tnę wzdłuż w cienkie paski. Szersze paski wycinam nożem bezpośrednio z placków ciasta. Możesz też zwinąć placek

Ania gotuje

Proponowane wyszukiwania