roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:44/68)

Mój sposób na idealne rolady z kurczaka 374

męczymy się z wyjmowaniem wykałaczek. Roladki można przygotować z nadzieniem wg. mojego przepisu lub na przykład z masłem, wtedy uzyskamy klasyczne Devolaye. Zapraszam do wypróbowania. Mój sposób na idealne rolady z kurczaka Składniki na około 4 rolady: 2 piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę zioła prowansalskie 1 łyżka sosu worhestershire ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz(...)Formujemy kształt rolady. Płatki kukurydziane mielimy w mikserze przez kilka sekund. Rolady panierujemy. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około 20-25 minut w 200 stopniach.        insertCookd("fbe59032bfd2fab5058af991459e022a

Mania Gotowania
Zrazy z karkówki z mięsem mielonym 217

ścisło składając boki do środka, spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy roladki, obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą tak żeby przykrył mięso, dodajemy ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz listki laurowe. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąką wymieszana w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprawiamy do smaku solą

Bajeczna Kuchnia
Rollsy pizzowe w cieście francuskim 209

żółtego Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy koncentratem pomidorowym (lub domowym sosem) i oprószamy przyprawą do pizzy i oregano. Na brzegu układamy połówki suszonych pomidorów, posypujemy drobno pokrojoną paprykę i starte na grubych oczkach ogórki kiszone. Całość przykrywamy warstwą żółtego sera i ponownie zwijamy ciasto w roladkę. Kroimy na kawałki grubości 1,5-2cm, następnie tak przygotowane rollsy

Kolorowy Przepisownik
Top października. Najpopularniejsze przepisy. 193

łaty - idealne ciasto do kawy i herbaty 2. Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną. Obiad w 20 minut.  3. Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową  4. Delikatny jabłkowo-miodowy omlet z cynamonem  5. Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light)  6. Obiad

Słodkie okruszki
Roladki z rukolą i żółtym serem 157

jajkiem z wierzchu oraz wlałam jedną łyżeczkę jajka do środka każdej roladki, by sie podczas pieczenia nie rozleciały Ułożyłam na posmarowanej blaszce i piekłam około 30 min. w temp. 180 stopni C Pieczenie udaje się też w prodiżu.Świetnie pasują do czerwonego barszczu .   A i z sosem czosnkowym, pycha

Proste Potrawy
Roladki z polędwicy wieprzowej i sezonowych warzyw 238

nietypowe klopsiki w delikatnym sosie pomidorowym ,  delikatna zupa porowa z kukurydzą i kurczakiem ,  proste i szybkie, wegetariańskie leczo ,  zupa pomidorowo-imbirowa z zieloną soczewicą . Przyzwyczajam się do tego, by piec, zamiast smażyć i wykorzystywać w kuchni jak najwięcej warzyw. Przepis, który chcę dziś zaprezentować to kwintesencja zdrowego, pięknego, a także pysznego jedzenia :) Roladki z polędwicy wieprzowej nadziane

Ratunku obiad
Galette z pieczarkami i porem 213

Starcza dla 2-3 głodnych osób. Zobacz także: Wielkanocne roladki Wielkanocne roladki to urocze paczuszki z szynki w galarecie... Wegański twarożek z nerkowców i awokado Wegański twarożek znalazłam u Skoraczka. Bardzo mnie zacieka... Polędwiczka w melasie Polędwiczka w melasie to azjatycki fusion. Pewnie niektórzy ... Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym są delikatne i rozpły... Post Galette

Poezja smaku
Zrazy z karkówki 240

boczku, ogórka i cebuli. Oprószam solą i pieprzem. Mięso zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. 2. Na oliwie obsmażam zrazy. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). W 1/2 szklanki wody mieszam mąkę i paprykę mieloną. Masę wlewam do mięsa. Mięso duszę na małym ogniu do miękkości. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Zrazy podaję z ziemniakami i sałatką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki z kapustą-alternatywa dla pierogów z kapustą 359

wzdłuż pomagając sobie matą. Roladę pokroić w 4-ro centymetrowe części. Roladki ułożyć w wysmarowanej masłem brytfance i podlać wodą na 3 cm wysokości naczynia. Wstawić do piekarnika,temp.230 stopni na 30 minut, następnie temp. obniżyć do 190 stopni i piec jeszcze 5 minut. Doskonale smakują z sosem grzybowym. W wersji niepostnej zamiast grzybów ,daję boczek

Kulinarny karnet Christophera
Cytrynowa saltimbocca z kurczaka 255

romana , która tradycyjnie składa się z cienkich sznycli cielęcych zawiniętych w roladkę z plasterkiem prosciutto i listkami szałwii. Zamiast podlewać mięso białym winem, wybrałam odświeżający sok z cytryny, który fajnie przełamuje słoność szynki. Wyciśnięty pod koniec smażenia wprost na patelnię, zmiesza się z mięsnymi sokami tworząc apetyczny sos (trzeba go tylko wymieszać drewnianą łopatką, przy okazji odrywając od dna patelni

Chilli Czosnek i Oliwa
Wyniki konkursu z sosami Folwark 159

września 2015 roku wraz z producentem sosów Folwark zaprosiłam Was do udziału w pysznym konkursie: "Do pracy, do szkoły, na śniadanie lub obiad - każdy posiłek nabiera smaku z sosami Folwark. Pokażmy jak może być pysznie" Konkurs dobiegł końca 26 września. Przede wszystkim chciałabym serdecznie podziękować wszystkim, którzy brali w nim czynny udział. Zgłoszeń było naprawdę wiele. Każde było oryginalne(...)przepis na "Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce" (Zdjęcie i przepis autorstwa Pani Wiolety Szczepańskiej)  II miejsce i produkty Folwark otrzymuje Pani Małgorzata Wróblewska za przepis na "Pitę z kurczakiem i świeżym ananasem"  III miejsce i produkty Folwark otrzymuje Pani Monika Schult za przepis na "Pizzę wiejską na cienkim cieście z sosem do pizzy

Słodkie okruszki
Roladki schabowe. 173

czosnek w drobną kostkę. Podsmażyć razem z mięsem. W czasie kiedy roladki się smażą mamy chwilę na przygotowanie zalewy w której będą się dusiły. Do rondelka wsypać wszystkie przyprawy, dodać musztardę i gorącą wodę. Wymieszać i zalać podsmażone rolady. Dusić pod przykryciem 1 godzinę i 20 minut. Powstały sos można zagęścić mąką.( 1 łyżeczkę maki rozmieszać z niewielką ilością zimnej

Agusiowe smakołyki
Roladki z kurczaka ze szpinakiem 111

mięsa rozłożyć farsz i złożyć na pół. Spiąć wykałaczką na brzegu roladki. Pozostały szpinak zostawić na patelni, wlać śmietanę, dodać przekrojone na pół pomidorki. Dokładnie wszystko wymieszać. Sprawdzić smak i doprawić w razie potrzeby. Obsmażyć mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podsmażone mięso włożyć do żaroodpornego naczynia. Sosem zalać mięso. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut

Kuchnia Pokoleń
"Wytrawne potrawy wigilijne 2016" - podsumowanie akcji 182

żurawiną ; blog SZÓSTE NIEBO ŚLEDZIE Śledzie po kaszubsku w formie roladek ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Śledzie z koperkiem ; blog Moje domowe kucharzenie Śledziowa sałatka z fasolą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechową nutą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z grzybami w sosie śmietanowym ; blog Czerwień i błękit śledzie z orzechami ; blog babka w formie

Weekendy w domu i ogrodzie
ROLADKI DROBIOWE Z JARMUŻEM I SUSZONYM POMIDOREM Z KASZĄ JAGLANĄ I PESTO WEDŁUG MARKA ZARĘBY 163

delikatnie w roladką wspinając wykałaczkami.Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni .Roladki o smażyć delikatnie na oleju kokosowym i wstawić na 10 minut do piekarnika.Wyciąvnąć wykałaczki i potnijcie mięso na kawałki.Gotowe danie skropić oliwą i podawać z ulubioną sałatka.Ja podałam z salatką z sałaty z sosem pomarańczowym winegret.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
"Lizaki" wołowe ze szczawiem z grilla 160

plastrami. Z pozostałych bocznych części roladki zrób pojedyncze "lizaki"  i nadziej na wykałaczki. Wyjdzie ok 6 sztuk. Grilluj dość krótko. Po grillowaniu posyp delikatnie szczyptą soli. Moja rada:  1. uważaj aby liście szczawiu się  spaliły                   Podawaj z pomidorkami, szpinakiem, oliwkami, kaparami lub sosami do maczania lub swoją ulubioną

AZgotuj!