roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:45/68)

Roladki z Pieczarkami i Serem w Cieście Francuskim 199

żółty i ciasno zawijamy w roladę. Następnie kroimy plastry roladek (można je wcześniej umieścić na chwilę w zamrażalce, aby plastry lepiej się kroiły), przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem i smarujemy jajkiem. Pieczemy w temp. ok. 180°C przez ok. 15- 25 minut do zrumienienia ciasta. Podajemy z dowolnymi sosami.   Moje posty

Słodka Strona
Ajwar 142

zmian – BAKŁAŻAN. Zastanawiacie się do czego można wykorzystać to sos. Otóż generalnie ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ja używam go przede wszystkim do makaronu, czy ryżu, aby przygotować szybki obiad. Genialnie sprawdza się jako dodatek do grilla, mięsa, serów, czy warzyw. Czasami dodaję go do lecza lub smaruje nim roladki z kurczaka lub schaby Jak widzicie macie szeroki wachlarz możliwości

PatiGotuje
Roladki schabowe z kaszą gryczaną i białym serem 179

Nakładać po łyżce farszu na rozbite płaty mięsa. Zrolować tworząc roladkę i spiąć wykałaczką. Obsmażyć na odrobinie oleju, następnie zalać wodą tak, by całe mięso było zakryte i dusić około 40 minut, do miękkości. W razie potrzeby wodę uzupełnić. Jeśli pozostało nam trochę farszu to dodać go do wytworzonego sosu. Mąkę rozpuścić w odrobinie wody, dodać do wytworzonego sosu, stale

Z miłości do słodkości
ZRAZY Z MIĘSA MIELONEGO 196

były z ogórkiem kiszonym i drugie z serem. Zwinąć w roladki, obtoczyć w mące i obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do garnka zalać wodą, przyprawić kucharkiem, pieprzem, papryką dodać kilka kulek ziela angielskiego i 2-3 listki laurowe. Dusić pod przykryciem ok. 15-20min. Gotowe zrazy wyjąć a sos zagęścić mąką

Zrób to smacznie
Sos jogurtowy do grillowanego mięsa 160

Jogurtowy sos z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem, to doskonały dodatek do pieczonego na grillu, oraz smażonego mięsa. Podałam go do SZASZŁYKÓW Z PIERSI INDYCZEJ W CURRY . Domownikom smakował również z ugotowanymi młodymi ziemniakami, natomiast ja troszkę poeksperymentowałam i polałam nim roladki z grillowanego bakłażana. Też pasował :) Składniki: 1 średni ogórek sałatkowy sól 400 g gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku

Kuchenne zapiski Edyty
Zrazy zawijane ze schabu w cebuli 194

Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są smaczniejsze gdy robi się ich więcej na raz . Można potem zamrozić je z sosem. Podałam z polentą z kaszy Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Zrazy w sosie kurkowym 179

obsmażyć roladki na złoty kolor. Jeśli macie kurki w zalewie wlać wszystko do mięsa. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli macie świeże kurki to dokładnie je oczyścić i dodać do mięsa. Podlać wodą. Tyle żeby mięso było przykryte w 3/4 wysokości. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlać wodą. Sos zagęścić mąką rozmieszaną

Kuchnia Pokoleń
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 321

rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno) **** Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) **** Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) **** Tarta z zapiekanymi warzywami w sosie z kurkumą (Torta salata con crema di curcuma e verdure

La grande e la piccola cuoca
Filet faszerowany warzywami 143

miękkie .  Krok 4 . Przełożyć warzywa do miseczki (bez sosu który został po duszeniu) dodać musztardę ,wymieszać . Popróbować jeśli potrzeba doprawić przyprawami .  Krok 5 . Na rozbity kotlet układać warzywa ,rozprowadzić i zwinąć. Krok 6 . Jajko rozkłucić widelcem. Rozgnieść płatki na drobno ,wsypać na talerz i doprawić ,solą i pieprzem. Roladki moczyć w jajku a potem obtoczyć w płatkach

Eli Gotowanie
Wołowe zrazy w potrawce na winie 201

potrawce na winie. Mój mąż przepada za wszelkimi roladkami, a tym bardziej jeżeli są one wołowe. A Wy takie lubicie ? Zraziki przygotowałam w klasyczny dla nich sposób z musztardą, ogórkiem konserwowym i białą cebulą. Jednak wariacja całości polega na tym, że nie podałam ich w klasycznym wszystkim znanym sosie. Wybrałam do podania potrawkę, przygotowaną z mieszanki warzyw węgierskich

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki z zielonym nadzieniem 162

plaster sera i boczek, ale dziś było na zielono. Roladki z indyka z nadzieniem szpinakowym składniki: 4 sznycelki z indyka 2 łyżki mrożonego szpinaku 3 łyżki śmietankowego serka kremowego typu almette 2 łyżki parmezanu  1 łyżka uprażonych i zmielonych orzechów nerkowca sol, pieprz szczypta ostrej papryki 1 cebula do sosu olej do smażenia wykonanie: Wszystkie składniki farszu mieszamy

Przysmaki Karolki
Przepisy na Sylwestra 1118

Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym 13.  Pizza twist 14.  Drożdżowe zawijańce z szynką parmeńską, rukolą, oliwkami, suszonym pomidorem i mozzarellą 15.  Medaliony warzywne Grönsakskaka z IKEA 16.  Quesadillas z indykiem, suszonym pomidorem, papryką i oliwkami 17.  Tortilla z indykiem, pomidorem, oliwkami i sałatą 18.  Roladki ze szpinakiem i łososiem 19.  sałatka

kruche babeczki
Roladki z sera 166

sera, smarujemy serkiem śmietankowym, nastepnie równomiernie smarujemy sosem tikka masala, nie za grubo, nie za dużo, na to układamy po kilka kosteczek papryki. Wszystko przyprawiamy, posypujemy drobno posiekanym koperkiem, zwijamy w rulony i układamy obok siebie. Odstawiamy na trochę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy na roladki. Dekorujemy koperkiem. Można gotowe także posypać dodatkowo świeżo

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z młodej kapusty 195

smażenia liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego Farsz 0,5 kg mięsa mielonego 1 torebka ryżu długoziarnistego 1 cebula 1 jajko sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego Sos 1 czubata łyżka mąki pszennej 1/3 szkl zimnej wody 2 łyżki śmietanki 2 łyżki przecieru pomidorowego lub 1 puszka krojonych pomidorów koperek W dużym garnku który pomieści kapustę zagotować wodę, posolić(...)mielonego razem z pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą. Wbić jajko, wsypać przyprawy i dokładnie wyrobić masę. Z sparzonych liści kapusty odciąć zdrewniałe części, położyć porcję farszu i zwinąć w roladki. Na rozgrzaną patelnię wlać nieco oleju i podsmażać gołąbki na rumiany kolor. Na dnie naczynia w którym będziemy dusić gołąbki ułożyć kilka sparzonych liści młodej kapusty. Podsmażone gołabki ułożyć

Pieguskowa Kuchnia
Parówka w omlecie 183

już bez przykrycia. Omlet zdjąć z patelni, posmarować sosem pomidorowym (przecier pomidorowy dusić na suchej patelni wraz z ulubionymi ziołami, solą i pieprzem do momentu odparowania wody i lekkiego zgęstnienia). Nałożyć na niego sałatę, na środek ugotowaną parówkę oraz ser, który pod wpływem ciepłej parówki lekko się roztopi. Zwinąć w roladkę. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania