roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:46/68)

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą 140

kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną

VioletoweKucharzenie
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 203

mleka koziego marki Merci Chef! Wykorzystałam dwa serki - roladkę twarogową z dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek tak jak ja to zrobiłam. Można też nimi nadziewać pieczone warzywa albo zagęścić sos. Zobacz też przepis na tartę z żółciakiem siarkowym

Smaczna Pyza
Roladki z tortilli 267

pasek papryki i zwijamy dosyć ciasno. W innym przypadku roladki będą się rozpadały. Zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu kroimy na paski 1,5-2cm. Każdą mini-kanapkę przekłuwamy wykałaczką, a na wierzch nakładamy kostkę papryki lub żółtego sera. Można podawać z różnymi sosami. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Rolada z indyka nadziewana brokułem z sosem serowym 144

rolada 1,2 kg piersi z indyka 1 nieduży bokuł (ok 500 g) 150 g sera sałatkowego typu feta sól,pieprz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią olej rzepakowy sos serowy  250 ml śmietanki 30 % 100 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy Brokuła podzielić na małe różyczki i ugotować na miękko. Dobrze osączyć i wystudzić. Ugotowanego brokuła rozgnieść(...)solą, pieprzem oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Natępnie wyłożyć farsz brokułowy. Mięso zwinąć w roladę i owinąć sznurkiem. U mnie wyszła jedna duża rolada i jedna mała roladka z tzw. polędwiczki. Jeśli pozostanie nam brokułowy farsz można wykorzystać go jako pastę na kanapki. Na wierzchu roladę posmarować olejem i natrzeć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ułożyć

Monia miesza i gotuje
Gulasz w stylu śląskim czyli roladki dla leniuchów 162

również tyle tylko, że nie zawsze mam czas i chęci aby spełnić swoje kulinarne zachcianki. Wtedy na szybko robie gulasz a’la roladki. Aby poczuć smak tradycyjnych roladek nie trzeba wcale kroić, tłuc, zawijać smażyć …. Wystarczy mieć dobry nóż, garnek i 15 minut. Cóź to za oszczędność iście wielkopolska Składniki: 1 kg wołowiny 2 cebule 4 średnie ogórki(...)surowego wędzonego boczku sól, pieprz, musztarda Przygotowanie: Wołowinę i boczek kroimy w kostkę 1,5 – 2 cm. Kawałki wołowiny obtaczamy w mące, która potem lekko zagęści nasz sos. Boczek wrzucamy do garnka, w którym będziemy robić gulasz i podsmażamy. Cebulę kroimy w piórka (najpierw kroimy cebulę wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę w poprzek na paski) Kiedy boczek

Kulinarna Patilogia
Zawijaski azjatyckie 191

Proste danie o orientalnym smaku. Składniki 1 filet z kurczaka 1 marchewka marynowany imbir sól, pieprz mąka\olej arachidowy sos teryiaki Sposób przygotowania Fileta przekroić na

czarrna od kuchni
SAŁATKA Z FIGAMI, SEREM KOZIM LUB BLUE I ORZESZKAMI PINIOWYMI 185

wyłożyć sałaty, dodać pokrojone na małe kawałki roladki kozie, lub sery typu blue. Na patelnię wlać ocet balsamiczny, dodać miód lub syrop roślinny i zagotować. Dołożyć pokrojone na mniejsze kawałki figi (u mnie każda na 4 części) i chwilę karmelizować je, mieszając i obracając tak, by każdy bok figi był w sosie miodowo-balsamicznym. Figi wyłożyć na półmisek z sałatami

Smaczne Zdrowe
Zrazy-roladki z boczkiem i kapustą kiszoną 236

odrobiną oleju naczyniu do zapiekania układać roladki przekładając je plastrami cebuli i kawałkami ząbków czosnku. Nakryć arkuszem folii aluminiowej lub pokrywką naczynia, pozostawiając szczeliny dla parującej z mięsa wody. Udusić w temperaturze 170-180 stopni do miękkości i lekkiego zrumienienia. Podczas duszenia obracać delikatnie mięso. Podczas opiekania powstanie niezbyt ciemny sos, ale bardzo aromatyczny. Po wyjęciu mięsa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pizzowe roladki 199

proponuję pizzę, a raczej roladki pizzowe z pysznym  serem korycińskim p.Czesławy Zarzeckiej ..taki ser idealnie nadaje się do pizzy lub zapiekanek. 50 dag mąki 3 dag drożdży 250 ml letniej wody 50 ml oliwy szczypta soli 1 łyżeczka cukru przyprawa do pizzy dowolne dodatki kiełbasa papryka ogórek pomidor sos curry  lub ketchup

Moje domowe kucharzenie
Pasztet z drobiowych wątróbek 180

wierzchu kładziemy suszoną żurawinę i i zawijamy roladki w folię, końce folii skręcamy tworząc jakby cukierek, pasztet przez kilka godzin schładzamy w lodówce. Można go zwyczajnie rozsmarować na chlebie, ale ja polecam podać go w bardziej elegancki i wykwintny sposób pokrojony w plastry. Pasztet z drobiowych wątróbek z żurawiną możemy podać z sosem z borówek i lampką białego wytrawnego wina

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z mięsem i kaszą jaglaną . 179

drugiej strony , i wzdłuż w roladkę.  Żaroodporne naczynie wykładamy folią aluminiową lekko smarujemy oliwą i układamy ściśle gołąbki  , ja jeszcze wlewam około 1 szklanki wody  . Przykrywamy folią i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika .Pieczemy około 70 minut , można sprawdzić po jakimś czasie widelczykiem czy kapusta jest miękka. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pizzowe roladki 148

Pizzowe roladki ....dodatki wedle uznania...jak kto lubi...u mnie np..młodsza córka nie chciała ani ogórka ani papryki.... 500 g mąki pszennej  1 szkl. letniego mleka  1/3 szkl. ciepłego oleju  1 jajko 4 dkg drożdży  1 łyżeczka cukru szczypta soli kiełbasa  ser żółty papryka i ogórki konserwowe sos curry Mąkę wsypać do miski

Moje domowe kucharzenie
Roladki drobiowe ze szparagami 156

położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut lub do czasu aż mięso będzie upieczone, a szparagi miękkie. Podawać z ulubioną surówką, u mnie sałatka z zielonego ogórka z jogurtem z dodatkiem sosu sweet chilli (pychotka).  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Wrapy z łososiem i sosem chrzanowym 130

łączymy z serkiem chrzanowym. Powstałym sosem smarujemy placki tortilli. 2. Na połowie placka układamy łososia, paski papryki oraz rukolę i całość ściśle zawijamy. 3. Tak przygotowane wrapy można zjeść na zimno lub wstawić do naczynia żaroodpornego i podpiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 5 minut. W podobny sposób przygotujecie również mini roladki z łososiem . SMACZEGO

Bez Cebuli
Łososiowo - mięsne tortille na zimno. Kolacja bez kanapek nie tylko dla mięsożercy. Opcja idealna także na imprezową przekąskę c 240

placek smarujemy średnio cienką warstwą serka Philadelphia, układamy plastry łososia (można je porwać na mniejsze części). Można także posypać drobno posiekanym szczypiorem dla ożywienia smaku. Zawijamy ścisło w roladkę i ciasno owijamy folią spożywczą. Odkładamy na 15-20 minut by placek zmiękł. Zdejmujemy folię. Kroimy w plastry. Tortilla łososiowa gotowa Tortilla łososiowo - mięsna: placek smarujemy cienko serkiem Philadelphia(...)rozkładamy dodatki: odrobinę łososia w kawałkach, korniszony w plastrach, ogórka zielonego pokrojonego w kostkę, ser żółty w kawałkach, rozdrobnioną wędlinę i co nam się tylko zamarzy. Możemy doprawić gęstym sosem czosnkowym. Tortillę zwijamy tak jak tą z samym łososiem. Kolacja bez kanapek gotowa. Może to być też nasze śniadanie do pracy czy szkoły. Wprawdzie najlepiej smakuje na świeżo

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania