roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:42/68)

Łosoś z porami w cieście francuskim 261

pora, na nim łososia i zawijamy ciasto. Przygotowane roladki smarujemy roztrzepanym jajkiem i nacinamy. Wkładamy roladki do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15 minut. Jeśli lubicie łososia z porami w cieście francuskim możecie podać z delikatnym i bardzo aromatycznym w smaku sosem chrzanowym .   Smacznego! Post Łosoś z porami w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
paluchy serowo maślane 139

Wykonanie :,ciasto rozkladamy ,smarujemy roztopionym maslem-ja mialam jeszcze zamarznięte roladki  masla i pietruszki i tu je wykorzystałam-posypujemy startym serem -u mnie parmezan- ,tniemy paski i składamy na pół i skrecomy... .Gotowe,Smacznego...ja je jem z sosem salsa

w mojej kuchni
Roladki z kurczaka z fetą szpinakiem 226

wykonaniu i efektowne. Jeszcze lepiej smakują na drugi dzień. Zachęcam do wypróbowania.   Roladki z kurczaka z fetą szpinakiem   Składniki: 2 piersi z kurczaka 100 g sera feta 250 g świeżych liści szpinaku (może być również mrożony) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego słodka papryka mielona papryka mielona ostra zioła prowansalskie tymianek sól, pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka

Mania Gotowania
ROLADKI Z INDYKA Z WARZYWAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 294

widok zdjęcia cieknie ślinka, prawda?! Dziś zapraszam Was na przepyszne roladki z indyka! Nadziewane w środku warzywami i zapieczone w cieście francuskim tworzą fantastyczne danie, którego nie powstydziłaby się dobra restauracja. Są świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i np. imprezowe danie. Podane z ulubioną, lekką sałatką albo sosami ( czosnkowy pasuje rewelacyjnie! ) zachwycą podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Koniecznie(...)Poza tym takie pakowanie drobiu jest niezwykle praktyczne – mięso nie brudzi się od innych produktów, nie przesiąka innymi zapachami, a opakowanie stanowi skuteczną ochronę przed zakażeniem bakteriami. SKŁADNIKI: ( 4 roladki ) * filet z indyka – ok. 500 g * jogurt naturalny – 3 łyżki * duża marchew – 1 szt * por – 1 szt * cebula – 1 szt * sól, pieprz, papryka * ciasto francuskie

Ostra na Słodko
Kąski z tortiili 866

Placki pszenne tortilla są niezwykle wdzięcznym "materiałem wyjsciowym" dla wielu potraw. W jednym z poprzednich przepisów proponowałam je z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, a także

Kuchnia Pełna Pasji
Francuskie ślimaczki z łososiem 229

Pyszne i ekspresowe ślimaczki z ciasta francuskiego z nadzieniem z wędzonego łososia. Roladki posypane czarnuszką, która ma wiele właściwości zdrowotnych. Czarnuszka idealnie komponuje się z chrupiącym ciastem i łososiem. Do dekoracji można też wykorzystać czarny sezam. Ślimaczki możemy podać na zimno z sosem czosnkowo-ziołowym, ja podałam je jako dodatek do zupy kremu z ciecierzycy. Przepis ze strony Winiary. Polecam

Smak mojej kuchni
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 950

chrupiącej panierce (wersja łagodna i pikantna) Domowy gyros Nugettsy z bawarsą nutą Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną Pizze, zapiekanki i tortille: Pizza na grubym cieście Pizza na cienkim cieście Nadziewana tortilla a la pizza Tortilla z kabanosem, kwaszonym ogórkiem i sosem kebab-gyros Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Szybka zapiekanka chlebowa

Słodkie okruszki
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 328

wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są sporządzone z udek  roladki , faszerowane czym tylko dusza zapragnie, bardzo lubimy także gulasz czy tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej.  Dziś zapraszam na kolejne danie z tego smacznego kawałka drobiu: klasyczne pulpety w sosie pomidorowym :)) Składniki: 500 g mięsa z wyluzowanych udek kurczaka 1 cebula

Walijskie Pichcenie
Zrazy wołowe 185

kawałek ogórka, plaster boczku, pasek papryki czerwonej i krążki cebuli, zwinąć ciasno w roladkę, spiąć wykałaczką. Zrazy obtoczyć w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć zrazy do rondla, podlać bulionem warzywnym, dodać przyprawy, dusić do miękkości zrazów. Gdy zrazy są miękkie oprószyć sos mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Zrazy podawać z kluskami śląskimi oblane sosem. Więcej

Kuchnia Danusi
KIMBAP 김밥 (WERSJA WEGETARIAŃSKA) 192

domu. Jedyne stałe punkty to ryż i algi. Można zrobić roladki z pieczonym mięsem, z omletem, z grzybami, tuńczykiem z puszki. Ja proponuję wersję wegetariańską. "Bap" po koreańsku znaczy gotowany ryż, a "Gim" to sprasowane algi. Kimbap podajemy z kimchi, sosem sojowym i danmuji (piklowanymi rzodkiewkami). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Negimaki z shiitake 187

dwoma arkuszami folii spożywczej na płaty grubości ok. 1,5 mm (aby powierzchnia była równa każdy płat na koniec można „przejechać” wałkiem do ciasta). W misce łączymy składniki marynaty (sos sojowy, sake lub czerwone wino, Mirin, brązowy cukier, pastę z tamaryndowca). Na każdy rozbity płat wołowiny kładziemy 1 – 2 szparagi, marchewki i cebulkę. Zawijamy warzywa w mięso i spinamy wykałaczkami(...)roladek. Negimaki możemy dopiec w piekarniku nagrzanym do 190 ° C przez kolejne 6 minut, ale dla lubiących wołowinę średnio wysmażoną nie jest to konieczne. Ponownie oczyszczamy patelnię do sucha, roztapiamy na niej masło, dodajemy grzyby shitake (część kroimy w plasterki, kilka zostawiamy w całości – do ozdoby), smażymy chwilę, aż się lekko zrumienią, wlewamy marynatę – gotujemy do zredukowania (zgęstnienia) sosu. Negimaki

mojewypiekiinietylko
Pałeczki z wołowiną z ciasta filo (finger food) 162

kuminu) 1-2 łyżeczki tartego, świeżego imbiru 125 g tartej mozzarelli 125 g ricotty 1 jajko + 1 rozmącone do posmarowania pęczek pietruszki ok. 100 g masła (do smarowania) słodki sos chili listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Na oliwie lub oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie szklista wyciskamy dwa ząbki czosnku, dodajemy starty na tarce(...)masłem. Nakładamy farsz i zwijamy brzegi, a następnie toczymy tworząc roladkę. Układamy na papierze do pieczenia. Powstanie tak 14 pałeczek. Gotowe smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 15-20 minut w 200°C (lub do czasu aż będą ciemno złote). Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy od razu ze słodkim sosem chili. Post Pałeczki z wołowiną z ciasta filo (finger food

Poezja smaku
WARSZTATY Z GRZEGORZEM ŁAPANOWSKIM - POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY 123

warsztatów. Każdy z uczestników przygotowywał potrawy z dodatkiem oleju rzepakowego jak; majonez, sosy winegret, dresingi, pieczone pączki. Potrawy zostały przygotowane za pomocą różnych technik np. pary fry ( smażenie w wysokiej temperaturze ), con fit ( powolne duszenie w niskiej temperaturze w tłuszczu ) czy podpalanie olejem.     Roladki z majonezem i świeżymi warzywami ;     Dorsz pieczony w cieście

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z piersi kurczaka z fasolką szparagową 161

Roztrzepujemy jajko, dodajemy mąkę, mleko, odrobinę warzywka i dokładnie mieszamy. Moczymy roladki w jajku, panierujemy w bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na niewielkim ogniu, kilka razy obracając aż do zrumienienia.    Idealnym dodatkiem jest pomidor z cebulą oraz sos czosnkowy. Smacznego

Maminek kulinarny
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem w sezamie z pomidorowym kuskusem. 182

dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, smażymy kilka minut, odstawiamy do wystudzenia. Filety rozbijamy, kładziemy na foli spożywczej, solimy, pieprzymy i doprawiamy papryką słodką. Układamy na nich ser, pieczarki z porami i zawijamy w folii, wkładamy na pół godziny do lodówki. Rozwijamy z foli. Jajko roztrzepujemy, dodajemy do niego sezamu, tak by zrobiła się z tego papka. Roladki obtaczamy w bułce, następnie(...)nadmiaru tłuszczu. W rondlu rozgrzewamy oliwę, dorzucamy pomidory z puszki, dodajemy posiekane oregano, sól i pieprz. Podsmażamy chwilę, dodajemy kilka łyżek groszku zielonego i dusimy jeszcze kilka minut. Tym sosem pomidorowym zalewamy w misce kuskus, mieszamy i przykrywamy, aż kuskus napęcznieje i dojdzie

BaRepas