roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:35/68)

Roladki drobiowe z salami i serem 214

których nie wstyd podać gościom. Mięso wychodzi soczyste i będzie smakować zarówno tradycjonalistom, jak i fanom eksperymentów. Po drugie: wprowadza zróżnicowanie. Roladki można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub same. Z surówką albo bez. A nawet w sosie! Równie dobrze możemy –na ciepło lub zimno – pokroić je sobie na pieczywo i też będą świetne. Po trzecie: pozwala dojeść resztki. Zostało

Proste-przepisy.pl
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 94

taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można wykorzystać go do zup, sosów i tylko nasza wyobraźnia nas ogranicza do czego jeszcze! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne drobiowe roladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne – ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne na ciepło i na zimno. Do przygotowania rolad potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Roladki z porą w sosie serowym 152

były miękkie i łatwo się zwijały. Gdy mięso poleżało zwijamy razem z porą i wbijamy wykałaczkę aby się nie rozwijało. Roladki obsmażamy z wszystkich stron i podlewamy niewielką ilością wody, podkręcamy palnik i dusimy do miękkości. Sos serowy: 1/4 kostki sera feta 1/2 kulki sera mozzarella kawałek sera gorgonzola ( zależy od waszych upodobań) 1/2 szklanki śmietanki 36% białe wino pieprz

harrisa
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 193

taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można wykorzystać go do zup, sosów i tylko nasza wyobraźnia nas ogranicza do czego jeszcze! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne drobiowe roladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne - ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne na ciepło i na zimno. potrzebujemy: nadzienie - 2 łyżki bułki

Szybko Tanio Smacznie
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 197

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zraz zawijany z mielonego. 181

majeranek maggi 4 plastry szynki wędzonej 1 ogórek kiszony 1 cebula Sos. 3 dag grzyby suszone 1 kostka bulion grzybowy 100 ml. śmietana kremówka 36% pieprz mąka ziemniaczana Wykonanie. Sos. Grzyby zalać wodą, zagotować, odstawić do ostygnięcia, przecedzić, wywar pozostawić, grzyby posiekać i dodać z powrotem  do wywaru. Mięso. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę(...)zaawansowani zrobią to w ręku i obsmażą roladki z każdej strony na patelni. Przesmażone na patelni lub upieczone w piekarniku roladki, włożyć do gotującego się wywaru z grzybami, dodać śmietanę i dusić na małym ogniu około 15 minut. Sos zaciągnąć mąką

Kulinarny karnet Christophera
Roladki z karkówki 152

wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy. Gotować przez ok. 1 godzinę ( do miękkości mięsa ), wyciągnąć. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Doprawić do smaku wg. uznania. Osobiście doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną musztardy. Przed podaniem ściągnąć nici z roladek

Darcia w kuchni
Zrazy wieprzowe w sosie własnym 268

przepis dla miłośników mięsa :-) Tym razem zrazy wieprzowe, zawijane z szynką oraz ogórkiem konserwowym, podane w sosie własnym z dodatkiem słodkiej śmietanki. Idealny dodatek do klusek śląskich lub kaszy gryczanej. W moim rodzinnym domu nie pamiętam, aby moja mama przygotowywała jakikolwiek rodzaj roladek mięsnych, więc tego niestety nie mogłam się od niej nauczyć. Staram się sama wykombinować coś ciekawego(...)rondelku rozgrzewamy olej. Następnie kładziemy roladki i smażymy z każdej ze stron. Gdy mięsko będzie już zrumienione to zalewamy go wodą tak, aby praktycznie całe były przykryte. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu przez 40-45 min. Gdy zrazy będą gotowe to wyciągamy je z powstałego sosu i dodajemy do niego majeranek, sól i pieprz

kulinarne odsłony pati
PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SEREM I BOTWINKĄ 134

SOS SEROWY : 1 szklanka mleka 100 g kremowego serka topionego   Mońki 1 łyżka masła  1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku                                                               PRZYGOTOWANIE :  Piersi z kurczaka(...)podpiekamy na oleju kilka minut z każdej strony, następnie pieczemy w piekarniku lub halogenie około 15 minut. Roladki studzimy i wyciągamy z nich wykałaczki. W garnku rozpuszczamy masło, wlewamy mleko oraz dodajemy pokrojony serek, doprawiamy przyprawami, czosnek i mieszając zagotowujemy sos. W razie konieczności zagęszczamy odrobiną mąki.  Na talerz układamy porcję ziemniaków, plastry nadziewanego kurczaka i polewamy sosem

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z tortilli zapiekane z serem w sosie pomidorowym 138

Cieplutkie i rozpływające się w ustach roladki z tortilli. Pachnące wędzonym serem z dodatkiem parmezanu. Aby nie było tak monotonnie/serowo dodałam ostry pomidorowy sos. Możecie zastąpić go łagodnym sosem pomidorowym, jeśli nie za bardzo przepadacie za ostrymi smakami (ja od czasu do czasu pozwalam sobie na coś ostrego). Ten pasuje, bo smacznie przełamuje smaki gotowych tortilli. Miało być prosto, szybko

Zasmakuj Kuchni
Roladki z tortilli zapiekane z serem w sosie pomidorowym 740

Cieplutkie i rozpływające się w ustach roladki z tortilli. Pachnące wędzonym serem z dodatkiem parmezanu. Aby nie było tak monotonnie/serowo dodałam ostry pomidorowy sos. Możecie zastąpić go łagodnym sosem pomidorowym, jeśli nie za bardzo przepadacie za ostrymi smakami (ja od czasu do czasu pozwalam sobie na coś ostrego). Ten pasuje, bo smacznie przełamuje smaki gotowych tortilli. Miało być prosto, szybko

Zasmakuj Kuchni
Finał konkursu Taste the Summer by Almette Fruit - relacja 111

kruche ciasteczka z kremem z serków, karmelizowanymi truskawkami i letnimi owocami w towarzystwie prażonych migdałów oraz danie, które zachwyciło wiele osób: roladki z kurczaka z szynką oraz serkiem z wiśnią i żurawiną, duszone z warzywami a podane z sosem z suszonych owoców i cytrusów oraz nutką cynamonu.   Wszystkie potrawy przygotowane przez uczestników były tak wspaniałe i oryginalne, że zachwytom

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki z cukinii z serkiem ricotta, suszonym pomidorem, prażonymi orzechami laskowymi z nutą skórki z cytryny 154

każdy plasterek (na brzegu) nakładamy 1 łyżeczkę serka z 1/2 pomidorka suszonego. Zawijamy.Wiążemy szczypiorkiem. 6. Na każdą roladkę dodajemy orzechy i trochę skórki z cytryny oraz listek bazylii. 7. Świetnie pasuje do naszego dania sos z pomidorów. Smacznego! Zapraszamy do komentowania i podrzucania propozycji na dalsze przepisy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
ROLADY WOŁOWE I/LUB WIEPRZOWE 172

ok.1,5h. Gotowe mięso wykładamy na półmisek, a z pozostałego tłuszczu możemy przygotować pyszny sosik. Osobiście rzadko robię sosy, ale taki sos wołowo-wieprzowy, to niezła gratka, ja "zaciągam" go skrobią maizena, lub mąką orkiszową. U mnie roladki były w towarzystwie naszej ulubionej, zasmażanej kapusty z boczkiem ... Pycha ;-) Smacznego

Smaczne Zdrowe