roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:26/68)

Roladki z cukinii faszerowane szpinakiem i serem ricotta 223

wegetariańskie roladki z cukinii nadziewane szpinakiem oraz serem ricotta. Do przygotowania roladek będziemy potrzebować: - 1 cukinię - 1 mały brokuł - ok. 400 g świeżego szpinaku - 100 g sera ricotta - 2 ząbki czosnku - ok. 150 g startego sera mozzarella - sól i pieprz do smaku - olej do smażenia Do przygotowania sosu pomidorowego będziemy potrzebować: - 2 puszki krojonych pomidorów - 1 ząbek czosnku - szczyptę chili(...)rozdrobniony ser ricotta i całość doprawiamy solą oraz pieprzem. 9. Tak przygotowany farsz nakładamy porcjami na plastry cukinii, które zwijamy otrzymując małe roladki. 10. Uformowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie dociskając je do sosu. Resztkę farszu układamy na wierzchu. 11. Naczynie żaroodporne pokryte folią aluminiową wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 30 minut

Bez Cebuli
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 188

papierowym delikatnie osuszamy ( mleko z cebulą wylewamy), oprószamy pieprzem do smaku, na każdym kotlecie rozkładamy pokrojone w plasterki gruszki, posypujemy pokruszonym serem pleśniowym-troszkę odkładamy do sosu, oraz rozdrobnionymi orzechami włoskimi, zawijamy ciasno roladki-można końce spiać wykałaczkami, obtaczamy w mące.  W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy z każdej strony roladki na złocisto, zalewamy gorącą wodą, dodajemy kilka

Wanilia i Kardamon
Roladki wieprzowe z piekarnika 198

wykałaczką i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut podlewając co jakiś czas powstałym sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę z naczynia aby roladki ładnie się zarumieniły

Tradycyjna Kuchnia
Roladki z piersi kurczaka w sosie piernikowym 184

całości. Natrzeć olejem i doprawić solą pieprzem i tymiankiem. Na każdej roladce ułożyć suszone morele, śliwki i daktyle, na nich położyć po cienkim plasterku słoniny. Zwinąć jak gołąbki i przekłuć w kilku miejscach wykałaczkami. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Sos piernikowy: Na patelnię wrzucić masło, dodać olej i pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Przełożyć(...)momencie sos zacznie gęstnieć, więc trzeba go robić na minimalnym ogniu. Zblendować, dodać rodzynki, sok z cytryny i pomarańczy oraz wszystkie przyprawy. Sos wylać na talerz i ułożyć na nim przekrojone w poprzek roladki. Taki posiłek będzie dopełnieniem smacznych Świąt. Przy okazji życzę Wszystkim Wspaniałych, Rodzinnych i smacznych Świąt Bożego Narodzenia

Gosia gotuje
Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym 102

Smak roladek wołowych jest wyśmienity, mięso rozpływa się w ustach, a ogórek dodaje wyrazistości. Składniki na 8 roladek: • 4 plastry wołowiny zrazowej • sól, pieprz do smaku Farsz • 1 cebula • 4 małe ogórki kiszone • 2 łyżki sosu sojowego • 2 liście laurowe • po kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca • olej do smażenia Wykonanie: • Wołowinę rozbić(...)końcu położyć po kawałku ogórka i cebuli i zwinąć roladki. Spiąć za pomocą wykałaczek lub metalowych szpilek. • Roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, podlać 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, sos sojowy i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut

To co kocham
Roladki schabowe z papryką w sosie z Ajvarem 164

Dzisiaj na moim blogu propozycja na weekendowy obiad, a mianowicie roladki ze schabu, a w nich salami, papryka i ser. Mięso dusiłam w sosie z dodatkiem Ajvaru i wędzonej papryki w proszku, którą od pewnego czasu dodaję do wielu moich dań. Zapraszam i polecam! Składniki na 10 roladek: 10 grubszych plastrów schabu (ok. 1,5 cm) salami w plastrach

Czerwień i błękit
Roladki schabowe z chrzanem i musztardą francuską 197

roladki z każdej strony. Po chwili podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec wyjmujemy roladki, powstały płyn zlewamy, miksujemy i przecedzamy przez sito. Z roladek usuwamy nitki i ponownie umieszczamy w sosie. Zagotowujemy i SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push

Smaki Ewy
Muffiny drożdżowe z pesto 128

Rozcinamy na paski o szerokości mniej więcej 6-7 cm i długości ok. 9-10cm Każdy z pasków smarujemy przygotowanym sosem pesto ( zostawiając wolne brzegi ). Zwijamy w ” roladkę ” lekko rozchylając jeden z brzegów. Smarujemy rozbełtany jajkiem. Tak przygotowane wkładamy do delikatnie natłuszczonym i obsypanych bułką tartą foremek na muffiny ( ja jak zwykle używam silikonowych ). Wkładamy do nagrzanego

Ostra na Słodko
ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I SZYNKĄ 768

wytrawnej. U mnie dziś goszczą roladki na wytrawnie z serem i szynką. Prosta przekąska a jaka smaczna :) Idealne na różnego rodzaju imprezy. Polecam :) Takie roladki smakują wyśmienicie, np z ketchupem, majonezem albo  sosem czosnkowym  od  Folwark . Składniki: * 1 arkusz ciasta francuskiego * plastry sera, np gouda * plastry szynki konserwowej * ketchup Wykonanie: Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć. Wzdłuż dłuższego boku(...)plastry szynki. Ciasto zwijać w rulon . Pokroić na kawałki o szerokości ok. 1 cm. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić blachę z roladkami do nagrzanego piekarnika i piec ok. 17-20 minut. Ja 2 minuty przed końcem pieczenia posypuję roladki odrobiną startego żółtego sera na tarce o dużych oczkach

Zrób to smacznie
Potrawy wegetariańskie 242

pieczonym kalafiorem Farrotto z grzybami Sałatka z pszenicy farro Ślimaki z dynią i szpinakiem Htipiti Makaron z sosem a'la ratatouille Speghetti po genueńsku Grillowane bakłażany z tzatziki Briami, grecka zapiekanka Sałatka z pomidorów i mozzarelli Sałatka z arbuzem i fetą Roladki z cukinii Sałatka z fasolki i groszku Sałatka z cukinii i fasolki Placki z cukinii i fety Tarta(...)buraka z za'atarem Cygara z filo z fetą i ziołami Makaron z suszonymi pomidorami Roladki z papryki i koziego sera Kolorowa tortilla z piekarnika Risotto z grzybami i dynią Cypryjskie kanapki z halloumi Parmigiana z patisonów Fasola w sosie pomidorowym Turecka pasta z bakłażana Gulasz warzywny po hiszpańsku Pasta z fasoli i fety Minestrone z młodych warzyw Omlet

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka ze smażonym kozim serem 148

włoskimi orzechami. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: dwie garści świeżej rukoli dwie garści świeżych liści szpinaku 2 gruszki 1 roladka z koziego sera garść orzechów włoskich oliwa z oliwek sos balsamiczny CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce mieszamy rukolę i liście szpinaku, skrapiamy oliwą z oliwek i ponownie mieszamy. Rozkładamy(...)talerze. Gruszki obieramy, kroimy w cienkie plasterki, układamy na liściach. Polewamy sosem balsamicznym. 2. Na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekane włoskie orzechy i prażymy kilka minut. Przesypujemy do miseczki. 3. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek. Kozią roladkę kroimy na 8 równych części. Obsmażamy z obu stron na rumiano. Układamy na talerzach, całość posypujemy prażonymi orzechami. Smacznego

My Culinary Art
Domowe sushi – najprostsze i najlepsze 214

kawałków szklanka ryżu do sushi 2 arkusze wodorostów nori ok 20 dag wędzonego łososia pół ogórka pokrojone w cienkie słupki pół papryki pokrojonej w cienkie słupki ocet ryżowy sos sojowy Do dzieła!!! Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu (najpierw dokładnie płuczemy w zimnej wodzie - minimum 3 razy, następnie gotujemy pod przykryciem ok 10 minut- na szklankę ryżu dajemy szklankę wody(...)Delikatnie dociskamy. Ok 2 cm od brzegu układamy łososia, paprykę i ogórka. Całość zawijamy pomagając sobie bambusową podkładką. Dociskamy aby się nie rozkleił. Tak powstałą ,,roladkę" kroimy w 2 cm plasterki. Podajemy z sosem sojowym i wasabi. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Roladki ze schabu nadziewane oliwkami, serem feta i salami! 189

wykałaczkami - tak postępujemy z każdą roladką - roladek nie solimy ponieważ ser feta jest słony, oliwki też, salami jest bardzo aromatyczne, więc doprawimy tylko sos pod którym będziemy je zapiekać - naczynie do zapiekania wysmaruj delikatnie masłem, ułóż roladki - śmietanę wymieszaj z musztardą i 3 łyżkami oliwy z oliwek, dodaj odrobinę soli i pieprzu, Polej roladki, zapiekaj w piekarniku. Piekłam

SMYKWKUCHNI
SCHABOWE ROLADKI ZE SZPINAKIEM W MIŁYM TOWARZYSTWIE KOPYTEK 161

szpinaku 1/2 kostki sera feta 3-4 ząbki czosnku  sól,pieprz  starty żółty ser oliwa do podsmażenia roladek SKŁADNIKI NA KOPYTKA: 1 kg ziemniaków 26 dag mąki pszennej  2,5 dag mąki ziemniaczanej  1 jajko sól SOS: Sos według upodobań. W moim przypadku jest to sos pieczarkowy zrobiony na bazie bulionu, pieczarek i jogurtu naturalnego typu(...)trochę odparuje dodajemy ser feta, czosnek i doprawiamy solą i pieprzem), i posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso zwijamy w roladkę i podsmażamy na patelni z każdej stony. Rolady przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy ulubionym sosem (w moim przypadku jest to sos pieczarkowy) i wkładamy do piekarnika na ok. 30 min. Kopytka: Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, odparować.Przestudzone zemleć

Kuchnia w opałach
Grande Grill - Steak house w Krakowie 229

restauracji - jasna, przestronna, z zielenią i otwartą kuchnią. Jesteśmy bardzo ciekawi jak wygląda to miejsce wieczorem, kiedy wśród zieleni zapalają się nastrojowe światła. Roladki z grillowanej cukinii z kozim serem, suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i miodowym sosem vinegret  Zupa Tom Kha z krewetkami Black Tiger i warzywami Kiedy kelner przyniósł nam napoje zdecydowaliśmy się złożyć zamówienie - na przystawkę zamówiliśmy(...)roladki z grillowanej cukinii, z kozim serem, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi oraz zupą Tom Kha z krewetkami - obie nasze przystawki były pyszne! Kelner w trakcie posiłku przyniósł jeszcze talerz z wodą i cytryną, aby po zjedzeniu krewetek móc przemyć ręce.  Przystawka w postaci grillowanej cukinii była pyszna - w końcu czego tu nie lubić? Aromatyczna, lekka i w odpowiedniej

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania