roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:25/68)

Zawijańce w sosie (roladki) 142

Tradycyjny mięsny obiad w naszym domu, czyli zawijańce w sosie. Zawijańce to nic innego jak śląskie roladki, po prostu u nas nazywają się inaczej. Mięso, które my używamy to wołowina, lecz można też zrobić ze schabu. Dzisiejszy przepis jest z plastrów schabu, także są super delikatne i pyszne w smaku. Do zawijańców można podać prawie wszystko. Pasują do kaszy, ziemniaków(...)przez praskę czosnek. Cebulę przyprawiamy wegetą. Przesmażone roladki wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby sięgała ona 1/2 pojemności garnka. Dodajemy cebulę i całość przyprawiamy wegetą ( łyżka) i pieprzem (1/4 łyżeczki). Gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, przez 1 godzinę. Po godzinie dodajemy kostkę mięsną i gotujemy jeszcze 20 minut. Gotowy sos zatrzepujemy mąką. (2  łyżki mąki łączymy

Klasyka Gotowania
15 przepisów na kurczaka na obiad 153

KURCZAKA przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM przepis na SATAYE Z KURCZAKA przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI przepis na ROLADKI Z KURCZAKA W POMIDORACH przepis na KURCZAK W SOSIE BARBECUE przepis na KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI przepis na KURCZAKA Z KFC   Artykuł 15 przepisów na kurczaka na obiad pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog

nietylkopasta.pl
15 przepisów na kurczaka na obiad 526

KURCZAKA przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM przepis na SATAYE Z KURCZAKA przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI przepis na ROLADKI Z KURCZAKA W POMIDORACH przepis na KURCZAK W SOSIE BARBECUE przepis na KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI przepis na KURCZAKA Z KFC   Artykuł 15 przepisów na kurczaka na obiad pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog

nietylkopasta.pl
ZRAZY WOŁOWE + FILMIK 130

Zrazy to roladki mięsne z pysznym farszem, podaje z pieczeniowym sosem.  Można je przygotować z różnych gatunków mięsa. Natomiast zrazy wołowe mają niepowtarzalny, pyszny smak w dodatku sos wychodzi o wiele ciemniejszy niż z innego mięsa. Są bardzo smaczne na ciepło jak i na zimno. Nadają się do zamrożenia.  SKŁADNIKI :   1/5 kg mięsa wołowego roladowego(...)wykałaczkami. Roladki obtaczamy w mące i smażymy na wysokiej patelni,  na odrobinie oleju aż dobrze cię podpieką z każdej strony. Kiedy już uzyskaliśmy przypaleniznę, wlewamy teraz wodę, dodajemy liść, ziele i pieprz oraz przyprawy. Zrazy dusimy około 1 godziny pod przykryciem. Kiedy mięsko jest już miękkie wyjmujemy je na talerz, po ostudzeniu wyjmujemy wykałaczki. Do powstałego sosu dolewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Warkocz drożdżowy z nadzieniem mięsnym i jarmużem 160

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roladki wodą i obsypać czarnuszką lub makiem. Pieczenie – rozgrzać piekarnik do 200 C i piec 30-35 minut. Roladki muszą się lekko zarumienić. Podawać gorące z sosem czosnkowym lub majonezowo – keczupowym

Kuchnia Pokoleń
Kasza jaglana/roszponka/kozi ser 282

podniebienia! Sałatka z roszponką, kasza jaglaną i kozim serem  Składniki na 2 porcje: Kasza:  - pół szklanki kaszy jaglanej - 1,5 szklanki wody - łyżeczka sosu sojowego Sałatka: - 100g roszponki - 100g koziego sera (roladka) - 1 gruszka - 4 figi suszone - garść ziaren słonecznika Dresing: - 2 owoce pomarańczy - 1 łyżka miodu - 1 łyżka octu winnego Normal 0 21 false false false(...)wodę, ale będzie lekko „na ząb”. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę sosu sojowego – nabierze ciekawego smaku ;)  Roszponkę oczyścić, opłukać, przebrać. Gruszkę umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne, po czym pokroić w większą kostkę.  Figi suszone pokroić w paseczki.  Ser kozi pokroić w plasterki (w mnie roladka okrągła).  Dressing: Sok z pomarańczy wycisnąć, dodać miód i ocet

Sajkofanka smaku
Roladki schabowe z bambusem 198

Składniki: 3/4 kg schabu 1/2 słoika pędów bambusa 1 szklanka fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej sos teryiaki sól i pieprz do panierowania: 1 jajko sos teryiaki 1 łyżka przyprawy do … Czytaj dalej Roladki schabowe z bambusem

czarrna od kuchni
ROLADKI WIEPRZOWE W WINIE 197

kładziemy serek ziolowy i go rozsmarowujemy. 4. Zwijamy i spinamy specjalnymi spinkami do mięsa lub po prostu wykałaczkami. 5. Na patelnie wlewamy troszkę oleju i obsmażamy na nim nasze roladki do momentu aż się zrumienia. 6. Przekładamy je do garnka. 7.Cebule obieramy z łupiny i kroimy w ćwierć talarki po czym szklimy na niedużej ilości oleju. 8. Dodajemy cebule(...)dodajemy wino. 11. Chwile jeszcze gotujemy i sprawdzamy na smak i ewentualnie doprawiamy. Gdy mięso jest miękkie wyłączamy. Nas sos powinien troszkę zgęstnieć dzięki dodanemu do roladek serowi, jeżeli jednak się tak nie dzieje możemy go lekko zagęścić maka. 12. Podajemy z ziemniakami ryżem, chlebem , jak kto lubi. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Roladki schabowe z piekarnika 741

roladki, układać roladki w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem.  Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę z naczynia, aby roladki ładnie się zarumieniły. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM 215

Soczyste i zgrabne roladki z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką z bułki tartej i parmezanu. Podane na pysznym sosie pomidorowym, z aromatycznym szpinakiem w środku.  Całość pełna smaku, pięknie prezentuje się na stole. Aby lepiej zorganizować i ułatwić sobie pracę można przygotować roladki wieczorem i wstawić do lodówki, a następnego dnia lekko ocieplić w temperaturze pokojowej i usmażyć(...)roladkę, dokładnie podwijając końce. Panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z parmezanem i  czarnym pieprzem. Smażymy na około 0,5 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2-3 minuty z każdej strony (również boki) lub do uzyskania złocistej panierki. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy w całości lub pokrojone w plastry, z ciepłym sosem pomidorowym

cool and minty
Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach 189

papryki 1/2 czerwonej papryki 1 młoda cukinia 50 g sera cheddar zioła włoskie do smaku czubrica zielona do smaku sól morska do smaku pieprz czarny świeżo zmielony do smaku Sos pomidorowy: 500 g pomidorów w puszce bez skórki 3 łyżki oliwy 4 ząbki czosnku 1 cebula sól do smaku pieprz do smaku świeże oregano Sposób przygotowania Makaron lasagne gotować około(...)smaku, wymieszać. Serek z pomidorami wymieszać z pokrojoną czerwoną papryką doprawić do smaku ziołami włoskimi. Tak przygotowane nadzienie rozsmarowywać na paskach makaronu -na przemian zawijać roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy. Sos pomidorowy:  Czosnek i cebulę obrać posiekać drobno zeszklić w rondelku na oliwie po chwili dodać pomidory w puszce i całość dusić około 10 minut

Wanilia i Kardamon
Roladki ze szpinakiem i pieczarkami podane z sosem czosnkowym 152

nadzieje, ze i Wasze kubki smakowe uda mi się zaspokoić.  Składniki: roladki: placki do tortilli 8 szt, szpinak świeży 400 g, pieczarki 30 dag, oliwki czarne pół małego słoika, cebula 1 szt, czosnek 3 ząbki, sol, pieprz do smaku, olej do smażenia, sos czosnkowy: majonez 3 łyżki, jogurt naturalny 3 łyżki, czosnek 3 ząbki(...)Pieczarki umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na oleju.Na placki tortilli nakładać najpierw szpinak, następnie pieczarki i oliwki. Zwinąć tortille w rulonik. Sos : jogurt wymieszać z majonezem dodać sok z cytryny, wyciśnięty czosnek I przyprawić. Gotowe roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron, następnie kroimy w grube plastry i układamy na talerzu, podajemy z sosem

kulinarne odsłony pati
Roladki schabowe w sosie czosnkowo-ziołowym. 171

przez praskę czosnek, zioła, sól i pieprz, dokładnie ze sobą mieszamy. Sznycle rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, wykładamy po plastrze polędwicy i sera - zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym - zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Podajemy z sałatką z kapusty pekińskiej (przepis) i ziemniaczkami. Ziemniaczki: Ziemniaki obieramy i kroimy

Moje-pitraszenie
Zrazy wołowe – roladki śląskie 278

dodać liście laurowe, ziele angielskie lub kawałki suszonych grzybów (tradycyjnie nie zawsze się je stosuje – ja zawsze je dodaję). Roladki śląskie gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny. W połowie czasu gotowania zawsze solę sos – powinno się to robić na samym końcu, jednak wg mnie mięso nie przechodzi wtedy smakiem. Przed podaniem sos możemy(...)moich ulubionych rodzajów mięs. Są de... Makaron z sosem cytrynowym Makaron z sosem cytrynowym to danie z kuchni włoskiej, którą... Papryka faszerowana komosą ryżową Papryka faszerowana komosą ryżową to idealne jarskie danie. ... Tajemnice wołowiny "Panie, moja wołowina jest najświeższa - ta krówka jesz... Post Zrazy wołowe – roladki śląskie pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Crepes (francuskie naleśniki) ze szpinakiem 186

całkowicie należy odparować wodę. Doprawiamy gałką,sola,pieprzem, na koniec dodajemy ricottę. Nagrzewamy piekarnik do 120 stopni, naleśniki smarujemy nadzieniem i zawijamy w roladki. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą, układamy naleśniki, polewamy sosem pomidorowym, posypujemy mozzarellą i zapiekamy 10-15 minut

Kopystką po garach

Proponowane wyszukiwania