roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:39/68)

Rolada serowa. 240

boskie. Składniki: opakowanie sera cheddar w plastrach Lactima kawałek papryki kilka gałązek szczypiorku serek naturalny kremowy 200g 1 i 1/2  łyżeczki żelatyny sałata sól, pieprz do smaku ulubiony sos  kiełki/rzeżucha  Wykonanie: Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej przegotowanej wody i odstawiamy do napęcznienia. Po kilku min wstawiamy ją na chwilę do mikrofali i rozpuszczamy, uważając(...)kostkę paprykę, porwaną sałatę i szczypiorek. Przy pomocy folii zwijamy całość w roladkę wzdłuż dłuższego boku i owijamy folią. Wstawiamy do lodówki na ok godzinę, aby rolada na mię ładnie zsiadła. Kiedy jest gotowa delikatnie ją koimy i podajemy z ulubionym rodzajem sałaty i sosem posypaną kiełkami lub świeżą rzeżuchą. U mnie sałata lodowa z sosem z octu balsamicznego

Malinowe Pocałunki
Rolada faszerowana kaszą 122

Przyprawić do smaku. Nałożyć przygotowany farsz na rozłożone na desce mięso. Połączyć boki mięsa i zwinąć w roladkę. Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę. Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok. 25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem

Gotuję Testuję
Roladki z mięsa mielonego 143

fasolką. Mięso delikatnie pozwijać w roladki i wstawić na 5-10 minut do lodówki. Po tym czasie roladki wygładzić za pomocą zwilżonych dłoni. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym). Podawałam z ryżem i sosem serowo-czosnkowym

Di gotuje
Cygara schabowe w sosie cebulowym 228

Moje potrawy są proste, jednakże smaczne i dobrze doprawione. Tym razem schab w cebulowym sosie, czyli pomysł na pyszny obiad. 500 g schabu Keczup pikantny Sól

VioletoweKucharzenie
Sałatka wielowarzywna 208

roladek i nie tylko przyda się sałatka wielowarzywna. Skład: -kapusta pekińska -papryka -ogórek -pomidor -cebula -majonez bądź olej -przyprawa warzywko -jeśli z olejem-sos sałatkowy paprykowo-ziołowy        Kilka liści kapusty pekińskiej kroimy w drobne paski a pozostałe warzywa w kostkę Przyprawiamy do smaku warzywkiem oraz niewielka ilością majonezu.    Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe

Maminek kulinarny
Smażona wątróbka z mango i pomidorkami 150

Smażona wątróbka z mango i pomidorkami na miksie sałat z sosem winegret, to danie pyszne, zdrowe i kolorowe. Idealne na lekki obiad lub wczesną kolację. Smaczne i wyglądające bardzo apetycznie. Polecam dla osób, które nie przepadają za wątróbką. Polecam inne przepisy z mango: Roladki a’la Sushi w kapuście pekińskiej z mango i surimi Sałatka z owocami Dietetyczny koktajl(...)szklanka mleka 1 łyżka pszennej mąki sól świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżki masła 1 łyżka oleju 1 dojrzałe mango pomidorki koktajlowe 2 x po 50 g mixu sałat Sos winegret: 2 łyżki oleju roślinnego 1/2 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka wody sok z połowy cytryny sól i pieprz Jak przygotować smażoną wątróbkę z mango i pomidorkami? Wątróbkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z kurczaka, z sosem i pesto 99

dzisiejszy obiad to inspiracja dania  z programu "Szczypta Smaku"  KLIK Składniki na roladki: 500 g piersi z kurczaka opakowanie 70 g szynki dojrzewającej 1/2 cytryny 1 duży ząbek czosnku polskiego marchewka korzeń pietruszki seler biała część pora pieprz posiekana papryczka chilli Składniki na sos - używamy blendera: papryczka żółta chilli marynowana papryczka pepperoni garść listków bazylii 1 szalotka(...)papryczka chilli, utarta skórka  z cytryny). Owijamy w folię i odkładamy na godzinkę. Obrane i umyte warzywa kroimy z paseczki. Warzywa kładziemy na początku mięska i zawijamy. Następnie roladkę owijamy szynką dojrzewającą. Całość zawijamy z sreberko jak cukierka :)  Pieczemy 45 minut - 180 stopni - góra i dół Smacznego

ClauditteMissCooking
Najlepsze gołąbki w sosie pomidorowo-chrzanowym i kapustą na słodko-kwaśno 135

Witajcie, Dzisiaj chcę Wam polecić przepis na najlepsze gołąbki w sosie pomidorowo-chrzanowym. Po prostu pycha, a przy tym odrobina chrzanu nam nie zaszkodzi, ponieważ wykazuje on silne działanie antywirusowe i bakteriobójcze. Stosuje się go przy przeziębieniu w stanie zapalnym dróg oddechowych. Ponadto wspomaga układ trawienny i wpływa pozytywnie na metabolizm oraz funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego. Poza tym łagodzi bóle reumatyczne(...)jeden liść kapusty i formować gołąbki. Złożyć boki liścia do środka na farsz i zwijać roladki, układać w wysokim naczyniu żaroodpornym. Gotowe gołąbki wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 0 C na 35 minut. Po tym czasie wyjąć i zalać przygotowanym wcześniej sosem : 0,5 litra koncentratu pomidorowego w kartoniku 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 łyżeczki chrzanu, Przyprawy

Przepisy Babci
Roladki z piersi kurczaka z szynką parmeńską i porem 315

kolendra). Mieszamy wszystko dość energicznie i powoli dodajemy oliwę tak aby powstał nam gęsty sos (około dwie łyżki oliwy). Wkładamy rozbite piersi z kurczaka do naszej marynaty i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Po upływie tego czasu wyciągamy kurczaka i zabieramy się za robienie roladek. Na deskę kładziemy plasterek szynki parmeńskiej, na nią układamy rozbitą jedną część piersi kurczaka

Mango Papaja
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 349

pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety z pieczarkami Patatas alioli Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki(...)mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wędliny Schab z pończochy, czyli domowa wędlina Domowy baleron Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab w majeranku nadziewany śliwką Domowa biała kiełbasa Szynka pieczona w ziołach Polędwica

Kulinarne przygody Gatity
Roladki z gęsiej piersi ze śliwką 190

wykładamy na nią na chwilę skórę z gęsi aby uzyskać odrobinę tłuszczu do smażenia. Następnie obsmażamy roladki. Marchew obieramy i kroimy w słupki a szalotki na połowę – również je podsmażamy. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Aby sos był aromatyczny podczas gotowania dodajemy dwie suszone śliwki. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji: ok. 227 kcal (function

Smaki Ewy
Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym 118

głowie mojego męża pojawiły się od razu roladki. Jako dobra żona ;P spełniłam te kulinarne marzenie trochę je urozmaicając ;) Składniki 5 sznycli z indyka musztarda sarepska około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego ( u mnie też z indyka ) sól i pieprz świeżo zmielony mąka tortowa do obtoczenia do sosu śmietanka 30 % oraz mąka tortowa kawałek cebulki korzeń pietruszki Mięso rozbijamy(...)pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami. Rozgrzewamy patelnie z oliwą, obsmażamy roladki z każdej strony. Następnie dokładamy po kawałeczku cebulki i podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy z 10 min. W garnczku nastawiamy wodę, kiedy się zagotuje dosypujemy naturalnej jarzynki z solą, dodajemy

Gotowanie...to proste !
Schabowe roladki ze szpinakiem 151

razem zapraszam na bardzo fajne roladki schabowe ze szpinakiem , bardzo fajnie sprawdzają się na niedzielne obiady z rodzinną , zapraszam do wypróbowania i życzę miłego gotowania . Składniki ( dla 6 osób )  8 plasterków schabu  1 czerwona cebula  3 ząbek czosnku  sól  pieprz  2 garście szpinaku  5 łyżek sosu teriyaki  bułka tarta  ( do panierowania(...)jajka  5 łyżek mleka  Wykonanie  Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki . Na następny dzień , wyjmuję mięso z lodówki i zaczynam faszerować szpinakiem .  Obieram cebulę i kroję w kostkę , na rozgrzaną patelnie dodaję cebulę

Mój Smak
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 184

francuskiego można przygotować tysiące fantazyjnych przekąsek. Z różnymi farszami, jak np. rozmaitymi serami, wędlinami, mięsem, warzywami, sosami, nawet w wersjach na słodko. Takie mini porcje francuskich babeczek ze śmietankowym kremem z karmelizowanymi owocami, do kawy. Wspaniałe! Lubię przygotowywać ruloniki, ślimaczki, palmiery, krążki, roladki, tartaletki, ciasteczka kwadratowe, okrągłe czy trójkąciki z ciasta francuskiego, nawet szybkie grissini z makiem czy gruboziarnistą solą

Zasmakuj Kuchni
ROLADKI WIEPRZOWE NA SZPINAKU 201

czosnek granulowany do smaku sól pieprz  2 łyżki śmietany sałata lub np.kopytka mąka do zagęszczenia sosu masło `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety myjemy i osuszamy,doprawiamy solą i pieprzem. Przekrawamy je na pół i na każdym układamy po plastrze boczku i 1/2 plastra sera.Zwijamy  w roladkę i mocujemy wykałaczką.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy roladki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania