Kupiłam karkówkę z przeznaczeniem na mieleńce. Jednak po zastanowieniu stwierdziłam, że jest zbyt chuda i ładna żeby ją tak rozdrabniać. Pomyślałam o roladkach bo dawno ich nie jedliśmy chociaż z karkówki jeszcze ich nie robiłam - okazało się, że to był strzał w dziesiątkę. Świetnie smakowały z kluseczkami polanymi pysznym sosem, ale można je podać z czym chcecie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
pysznie wygląda, bardzo lubię takie roladki:) masz świetne pomysły na obiad:)
Fantastyczne danie a twoje nadzienie do roladek super!!! a kluseczki "kładzione"?
kluseczki galuszki czyli przecierane przez takie specjalne sito, ale można je też kłaść łyżeczką :)
smakowicie wygląda:)) muszę przyznać że nigdzie nie mogę trafić na to sito:(.
ja mam dwa takie sita - przecieraki - dokładnie jak w tym linku http://www.alta.chh.pl/produkt-80857 - jedno z mniejszymi a drugie większymi otworkami
tak,zgadzam się to był tak pyszny obiad, że rodzina po dwóch tygodniach poprosiła o powtórkę :0 ,pozdrawiam serdecznie i dzięki za smaczniutki przepis- bożena.
Witam , chciałam podziękować autorce za ten przepis , długo zastanawiałam sie , co podać gościom w Święta , padło na ten smak , rewelacja , prosty , wyjątkowo smaczny , mięso rozpływało się w ustach , dodatek suszonych grzybów , strzał w dziesiatkę , na pewno do powtórki, pozdrawiam, Myszowata.