racuchy - 2384 przepisów (strona:58/159)

CYNAMONOWE PANCAKES 122

przyjemnością zajadam cynamonowe wypieki ( a jakich ja nie zajadam z przyjemnością?! ;) ), co mówiłam np. przy okazji Cinnamon Rolls. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne cynamonowe pancakes / racuchy, które są świetnym pomysłem zarówno na późne, leniwe śniadanie, słodki obiad, jak i kolację na ciepło. Niesamowicie puszyste i delikatne! Niebo w gębie! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * mleko

Ostra na Słodko
PLACKI A' LA PIZZA 320

Dziś przepis dla tych, którzy uwielbiają pizze, a nie potrafią lub nie mają ochoty robić prawdziwą na drożdżowym cieście. Rozwiązaniem są te racuchy, które smakiem przypominają pizze, a ich wykonanie jest ekspresowe. SKŁADNIKI: 2-3 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody  1-2 szklanek mąki 30 dkg usmażonych pieczarek 10 dkg startego żółtego sera pokrojona w kostkę

Zofiana
Racuchy drożdżowe z jabłkami 112

niektórych racuchy to nie obiad, a dla mnie to obiad pierwsza klasa, zawsze najadam się po kokardę :) Niby szybkie danie, ale nie do końca, bo ciasto drożdżowe potrzebuje trochę czasu. I ciepła :) Czytaj więcej

bistro mama
Twarogowe placuszki na kaszy mannie z cytrynowym kisielem 199

Dzisiaj coś dla małych i dużych łasuchów, racuchy z twarogu i kaszy manny- zdrowe i pożywne. Do placuchów dodatkowo zrobiłam słodki kisiel cytrynowy, ale posypane cukrem pudrem będą również wyśmienicie smakować. Przepis mojej mamy, a przypomniany dzięki  Domowej Kuchni Aniki  :)  Zachęcam Was do wypróbowania tego banalnie prostego przepisu! Placuszki (9 sztuk): * twaróg- 300g (użyłam półtłustego) * kasza

Kraina Miodem Płynąca
Racuszki z mleka w proszku z kremem jagodowym 89

czasu ) , do momentu aż z borówek zrobi się ” masa ” ( absolutnie nie ma być gładka! ). Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku. RACUCHY: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , cukrem i mlekiem w proszku. Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe. Odstawiamy

Ostra na Słodko
Owocowe racuszki 175

Racuchy … placuszki … pancakes – jak zwał tak zwał – mogłabym zajadać codziennie! Niezastąpione na szybki obiad , ale i leniwe śniadanie! Dziś mam dla Was wersję ” full wypas ” – pełne soczystych owoców ! Z malinami … brzoskwiniami … jeżynami i odrobiną płatków migdałowych! Na jednym się nie skończy – gwarantuję! SKŁADNIKI: - mleko – 250 ml - mąka

Ostra na Słodko
Racuszki warzywne 78

zaglądam do lodówki i kombinuję ;) Jak wiemy : potrzeba matką wynalazków! Jakiś czas temu właśnie tą metodą powstały te racuszki i od tej pory na stałe zagościły w moim menu! Racuchy wielowarzywne, bo o nich mowa , robię z kalarepki , marchewki i odrobiny selera – są nie tylko smaczne , ale i zdrowe! Podane z delikatnym sosem np.śmietankowym nasycą

Ostra na Słodko
Racuchy pomarańczowe 94

Omlety , naleśniki , racuchy …. Mmm … jak wicie jest to coś , co najbardziej uwielbiam! Na takie pomarańczowe omleciki miałam już ochotę od kilku tygodni . Wczoraj (wkońcu! ) kupiłam kandyzowaną skórkę pomarańczową i już wiedziałam , że dziś im nie popuszczę! Ja zajadałam się nimi na śniadanie , ale myślę , że są również fajną propozycją na szybki obiad w upalny dzień! SKŁADNIKI: * białka

Ostra na Słodko
Racuchy gruszkowe z czekoladą 136

Racuszków tu dawno nie było , więc pora narobić ;) Bo jak wiecie naleśniki , racuchy , pancakes to to , co uwielbiam jeść najbardziej i tak na prawdę mogłabym jeść codziennie bez obaw , że kiedyś mi się znudzi. Dziś wersja jakiej jeszcze nie było – z gruszkami i kawałkami czekolady. Pyszne , łatwe i szybkie! Polecam! SKŁADNIKI : * mąka – 1 szkl * mleko

Ostra na Słodko
Racuszki z cukini 86

niej wyczarować wiele smakowitych dań , które zachwycą niejedno podniebienie. Podaje się ją zarówno na surowo , jak i smażoną , pieczoną , duszoną i gotowaną . Przyrządza z niej zupy , surówki , kotlety , racuchy , a nawet ciasta! Ma bardzo mało kalorii ( ok.15kcal w 100g ) , dlatego świetnie nadaje się dla osób będących na diecie. Ja jak co roku korzystam z jej dobrodziejstw. Nie wyobrażam sobie

Ostra na Słodko
Racuszki brzoskwiniowe na kisielu 110

Racuchy , naleśniki i wszelkiego rodzaju placuszki to coś co gości u mnie najczęściej! Przyrządzam je tak naprawdę ze wszystkiego co znajdę w lodówce – i wtedy to powstają najlepsze pomysły ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszne racuszki z soczystymi brzoskwiniami i … uwaga! uwaga! kisielem! Tak , zrobiłam je z kisielu brzoskwiniowego! Smakują fenomenalnie … są niezwykle łatwe

Ostra na Słodko
DYNIOWE PANCAKES Z ORZECHAMI 119

sezonu na dynię jeszcze nie skończyłam! Częstowałam Was fantastycznym dyniowym ciastem … jogurtowymi racuchami … kopytkami , kluseczkami i fantastyczną potrawką ! ( obłędną! ) Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne pancakes ( pankejki ). Zrobione z dyniowe purre … niesamowicie delikatne. Są świetnym pomysłem na leniwe śniadania , słodki obiad albo podwieczorek! Oblane syropem klonowym albo miodem zachwycą nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam

Ostra na Słodko
Placuszki / racuchy z jabłkami. 161

Mieszkanie z dziećmi w jednym domu ma tą zaletę, że można ich potrzebami tłumaczyć swoje obżarstwo. Na przykład chrupiące racuchy z jabłkami posypane cukrem pudrem - no przecież to dla dzieci się je robi, co z tego, że to głównie my dorośli je zjadamy :) Przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe: jajko mąka mleko szczypta soli Ciasto ma mieć gęstszą konsystencję niż

Z butelką mleczka w tle
Racuchy z piersi kurczaka - post gościnny 361

starać się, i to bardzo. W grę nie wchodzą gotowce czy posiłki byle jakie. (Przy okazji i tata Kuby załapie się na coś pysznego ;)) Dzisiaj Coffee podesłała mi racuchy z piersi kurczaka - jutro ja zamierzam takie przygotować :) Składniki: pierś z kurczaka  2 jajka 2 łyżki mąki  2 łyżki majonezu  sól, pieprz i inne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Racuchy z jabłkami 214

Dzisiaj przepis na tanie i smaczne danie. Drożdżowe racuchy z jabłkami to puszyste i nadziane jabłkami placuszki. Najbardziej smakują zaraz po usmażeniu i posypane cukrem pudrem. Większość osób smaży je w głębokim tłuszczu, na średnim ogniu. Też można… Osobiście jednak wolę na małym ogniu, pod przykryciem i nie trzeba dużo tłuszczu. Zrobią się przez to bardziej puszyste

Oryginalny smak