Racuchy z kiszoną kapustą- fuczki

Racuchy z kiszoną kapustą- fuczki

Racuchy z kiszoną kapustą- fuczki

Swoje dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, dlatego kuchnia regionalna z tych okolic jest mi szczególnie bliska. Dziś racuchy na słono z kapustą kiszoną, czyli tak zwane fuczki. Składniki: 2 szklanki mąki 1,5 kg kiszonej kapusty 2 jajka 1 szklanka mleka sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia kwaśna śmietana Wykonanie: Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem soli i dobrze odcisnąć. Następnie z mąki, jajek, mleka zrobić ciasto naleśnikowe, zmieszać z kapustą, przyprawić do smaku i dokładnie wymiesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, racuchy, kapusta kiszona, ciasto naleśnikowe, ciasto

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.