pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:544/1162)

Walentynkowe serca z powidłami śliwkowymi. 164

przez firmę  Orzech o przygotowanie czegoś pysznego z ich produktów na walentynki.  Dzisiaj Ma dla Was propozycję pysznych ciasteczek z Powidłami śliwkowymi Chrupiące i nie są pracochłonne , w sam raz do Walentynkowej kawki :)  Zapraszam :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Powidła śliwkowe Orzech   cukier puder do posypania truskawki do dekoracji Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia

Sama słodycz i szczypta chili
Wigilijna gwiazda z makiem 125

właśnie pomyślałam przygotuję właśnie na Wigilię taką pyszną gwiazdę z  makiem. Będzie pięknie się prezentowała na stole.Jest przepyszna. Piekę ją razem z innymi babeczkami w akcj i Ciasto na Niedzielę  .  Zainspirowałam się przepisem TYM Składniki:  mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol 500 g jaja 2 szt mleko 180 ml cukier 60 g masło 30 g drożdże

Różowa kuchnia
Chrupiące ślimaki z ciasta filo z tofu i zielenizną 162

drugim płatem ciasta filo i pozostałym farszem. Pieczemy "ślimaki" w nagrzanym do ok 180 stopni piekarniku, do momentu aż ciasto się zrumieni (ok 20 minut). Można zjeść od razu na ciepło ale równie dobre będą na zimno :) To jest pyszne :) Smacznego

Co na wege obiad?
Cafe HECA w Lublinie 151

mineralną.   A czym byłaby kawiarnia bez czegoś do jedzenia. W Hecy można spróbować croissanty, muffiny, tarty i przeróżne ciasta, ciasteczka (w tym moje ulubione ciastko czekoladowe z migdałami). Przyzwoite ceny zachęcają do powrotu do kawiarni aby delektować się pyszną kawą i jednocześnie porozmawiać z bardzo miłą obsługą na temat świata kawy jak i na całkiem przyziemne i przypadkowe tematy

Right Behind The Kitchen
PIZZA FOCACCIA 169

wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam około 15-20 minut w temperaturze 220 stopni  aż ciasto się zarumieniło. Kochani pizze-chlebki są rewelacyjne zarówno na ciepło jak i na zimno!  Polecam! Smacznego! Polecam równie pyszny CEBULARZ LUBELSKI

potrawyregionalne
DOMOWY DŻEM Z WIŚNI 164

dodatkiem do wypieków, Dżem wiśniowy jest nie tylko znakomitym dodatkiem do pieczywa, ale może być również wykorzystany do przekładania ciast lub ciasteczek, smarowania naleśników, nadziewania pączków i rogalików, przybierania budyniów, lodów i galaretek oraz przygotowania rozmaitych, słodkich deserów.   Mają pyszny kwaskowo-słodki smak. Są cenione przede wszystkim ze względu na swój dobroczynny wpływ na serce. Wiśnie kryją w swoim

potrawyregionalne
Kurczak a'la Stroganow 640

nich jak najwięcej smaku i aromatu. Do tego passata ze słodkich, włoskich pomidorów, odrobinę bulionu, sporo cebuli i wychodzi pyszne danie. Będzie jeszcze pyszniej, a na pewno bardziej wytwornie i elegancko, gdy miseczki z gulaszem przykryjemy czapeczką z francuskiego ciasta. W dziesięć minut ze zwykłego dania powstanie prawdziwy rarytas.         Składniki na 4 porcje: 2 piersi

Kulinarne Inspiracje
Migdałowe ciasteczka z nadzieniem śliwkowym 115

wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 10 minut Ciasto bierze udział w akcji   Ciasto na niedzielę . Piekłam razem z: Różowa kuchnia Sama słodycz u Asi Moje wypieki i Nie Tylko Kulinarna Maniusia Izioni Pyszne Smaki kocurkowakuchniababuni3 Moje domowe kucharzenie Eksplozja Smaku Cafe Amaretto Lili w kuchni Grunt to przepis Agnieszka

Kuchnia co dnia
Cynamonowe pierogi z truskawkami 148

Uwielbiam pierogi, każde bez wyjątku :) Na słodko i na słono :) Dziś uraczę Was takimi pysznymi, z truskawkami i śmietanką- w końcu sezon na truskawki w pełni! Smacznego! Składniki: Na 2 porcje (ok. 30 pierożków) Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 0.5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 3/4 szklanki przegotowanej, ciepłej wody ok 30 średniej wielkości truskawek do pierogów Dodatkowo

Kuchnia w czekoladzie
Crumble z agrestem i truskawkami – bezglutenowa kruszonka z płatkami owsianymi i mąką migdałową 168

Ciasto bez dna. Szybki deser z owoców zapieczonych pod kruszonką. Tym razem w wersji całkowicie bezglutenowej. A w roli głównej pyszny, młody agrest. Agrest i truskawki myjemy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Agrest trzeba oskubać z twardych ogonków i pozbawić suchych końcówek. Małe owoce agrestu zostawiamy w całości- zmiękną i puszczą sok dopiero podczas pieczenia. Owoce mieszamy razem

Karo in the Kitchen
Zupa pomidorowa z grillowanych pomidorów 130

ustawionego na 200⁰C, z termoobiegiem. Zostaną tam około 30-40 minut. Najwygodniej robić to w głębokiej blaszce do ciasta, bo pomidory puszczą trochę soku. Pilnujcie tylko, czy cebula się nie przypala. Warzywa będą finalnie mocno przypieczone. I naprawdę pyszne. W garnku zagotowujemy litr wody, dodajemy dwie kostki rosołowe. Upieczone pomidory pozbawiamy skórek (same odchodzą, łatwo je teraz zdjąć

Karo in the Kitchen
Tefal Cuisine Companion i warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim 367

szparagami,  Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną i mascarpone, - Cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym Byłem w grupie, której opiekunem był Grzegorz Łapanowski. Rozpoczęliśmy pracę od zrobienia pysznego kaszotto i już od przygotowywania tego dania mieliśmy pełny obraz możliwości Cuisine Companion, ponieważ wystarczyło wszystkie składniki umieścić w urządzeniu

Plate of Joy
Naleśniki z masłem orzechowym i czekoladą 150

porannego posiłku :) Takie naleśniczki to idealny sposób na uczczenie pierwszego dnia po zakończeniu pracy wakacyjnej. Słońce, leniwy poranek i pyszne śniadanie - wakacje czas zacząć! Nie ma nic lepszego niż połączenie masła orzechowego i czekolady, a wszystko to zatopione w cieście naleśnikowym, podane na ciepło, rozpływające się w ustach... zdecydowanie śniadanie miesiąca! Z poniższego przepisu wyszły mi trzy duże, pożywne naleśniki

Chocolate Muffin Blog
Pierogi serowo ryżowe z jagodami 148

jagody w koszyku, no to trzeba pierogi zrobić... :D uwielbiamy też ryż jaśminowy :D Pierogi w każdej postaci pyszne są, a z owocami...MMM! <3 Drodzy, korzystajmy póki są świeże, pachnące...megaowocowe <3 Zimą tego nie będzie :/ Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g sera białego 1 szkl jagód 1/2 szkl ryżu jaśminowego

R'n'G Kitchen
Pierogi z bobem, boczkiem i cebulką 152

sezonowe pierożki najlepiej smakują gdy jest dostępny młody bób, dodałam do nich wędzony chudy boczek i cebulę, wyszło pyszne danie obiadowe które znika z talerzy w mig! Danie podałam na przepięknym talerzu z serii  AGAWA GOLD -BOGUCICE   Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej gorąca woda-około 300 ml 1 łyżeczka soli 1 jajko mąka do podsypania Nadzienie

Wanilia i Kardamon