Jabłka prażone, smażone do szarlotki, naleśników, babeczek, ryżu

Jabłka prażone, smażone do szarlotki, naleśników, babeczek, ryżu

Jabłka prażone, smażone do szarlotki, naleśników, babeczek, ryżu

Macie czasem tak, że wpadacie do domu i szybko by się coś dobrego zjadło? Albo nachodzi Was na upieczenie jakiegoś dobrego ciacha? Chyba na takie okazje, ktoś wymyślił jabłka zwane duszonymi, smażonymi lub prażonymi. Żeby przygotować pyszne danie wystarczy ugotować tylko ryż, czy usmażyć kilka naleśników. Obiad gotowy w 15 min. Podobnie będzie ze zrobieniem szarlotki. Wystarczy zagnieść kruche ciasto i wyłożyć jabłka ze słoika. I niech mi nikt nie mówi, że po co się męczyć, przecież w sklepie można kupić gotowe jab... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, naleśniki, jabłka prażone, ryż, naleśnik, szarlotka, babeczki, ciasto, słoik, przetwory, kruche ciasta, dania obiadowe, deser, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, desery, kruche ciasto, zupa, obiad, szarlotka z jabłkami, ryż smażony, ciasta z jabłkami, ciasto na naleśniki, pyszne ciasto, dania na gorąco, szybki obiad, obiad na szybko, szybkie ciasto, pomysł na obiad, szybki deser

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.