puszyste ciasto - 4933 przepisów (strona:79/329)

Czekoladowe Moelleux Erica Lanlarda 123

jakoś zdecydowanie szybciej Zaczynamy od zrobienia ciasta . Najpierw rozpuszczamy w wodnej kąpieli czekoladę (wrzucamy kawałki czekolady do metalowej lub żaroodpornej miseczki i kładziemy na garnek z gotująca się wodą – byle miseczka nie dotykała wody). W kolejnym kroku należy do miski włożyć masło i dodać cukier, a następnie utrzeć na lekką i puszystą masę. Do utartej masy dodajemy melasę(...)włożony w środek drewniany patyczek będzie suchy. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i zostawiamy to wystudzenia. Po upieczeniu ciasta bierzemy się za krem . Znów topimy czekoladę w kąpieli wodnej i zostawiamy do wystygnięcia natomiast w mikserze ucieramy masło z cukrem na puszystą masę jednocześnie dodając esencję waniliową (pamiętajmy, że masło musi być miękkie). Na koniec do ubitej masy dodajemy

Kuchenne Wariacje
Tarletki z kremem jeżynowym 156

jeszcze ich użyć i czas był najwyższy aby je wreszcie wykorzystać. Wspaniałe, tarletki i do tego duża ilość owoców zatopiona w puszystym kremie, tego mi było trzeba :-) Z podanego przepisu wychodzi 14 tarletek. Składniki na kruche ciasto: 510 g mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru Składniki

Na słodko lub wytrawnie
Chleb jaglany z siemieniem lnianym i płatkami owsianymi 175

piekłam chlebek z przepisu Kasi Cukier z dodatkiem kaszy jaglanej. Dzisiaj go urozmaiciłam o kilka dodatków, siemienia lnianego i płatków owsianych Radix-Bis . Ciasto zarobiłam z podwójnej  porcji i upiekłam w dużej blaszce, wyszedł przepyszny,puszysty i wilgotny, po prostu mniam :) Zapraszam do wypróbowania :)   Składniki : 200 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku 3 łyżki oleju 1łyżka soli(...)ciepłą przegotowaną wodę, dodajemy drożdże cukier, olej, sól i mieszamy, Następnie przekładamy kaszę jaglaną i  rozdrabniamy ją widelcem aby połączyła się z mokrymi składnikami. Mąkę przesiewamy i zarabiamy ciasto około 5 minut. Będzie ono lekko wilgotne. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia,ciasto rozprowadzamy równomiernie w blaszce, posypujemy płatkami i siemieniem lnianym. Blaszkę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepsze drożdżówki cynamonowe-amerykański przepis 226

Najlepsze jakie jadłam,mięciutkie,puszyste,mega słodkie,rozpływające się w ustach.Proste do zrobienie,co można zobaczyć na moim filmiku.Spróbujcie koniecznie.

Swojskie jedzonko
Tort szpinakowy z jogurtowo-jagodowym kremem. 134

cukru 3 płaskie łyżki żelatyny spożywczej 5 łyżek gorącej wody Dodatkowo: jadalne kwiaty ( u mnie bratki ) Wykonanie pysznego szpinakowego tortu: 1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajka miksujemy mikserem z cukrem na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Następnie wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, miksujemy na najmniejszych obrotach, na koniec dodajemy(...)szpinak i nadal miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do dwóch tortownic wyłożonych papierem do pieczenia o średnicy 16 cm i 18 cm. 3. Pieczenie: Ciasta pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto dokładnie studzimy. 4. Krojenie: Wierzch każdego ciasta ścinamy i drobno

Izabelawkuchni
Jogurtowe muffinki z rabarbarem 160

dnia po upieczeniu. A do tego są banalnie proste i szybkie w wykonaniu. Aby babeczki wyszły pyszne wystarczy tylko pamiętać, żeby składniki były w temperaturze pokojowej a także, że ciasto mieszamy wyłącznie łyżką, delikatnie i krótko, tylko do czasu połączenia się składników (nie używamy miksera!).     Składniki: 300g mąki 2 jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku

Blog z Apetytem
Sernik cytrynowy 181

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Puszysty, delikatny i mięciutki sernik z nutką cytryny. Lekko orzeźwiający z dużą ilością sera, bez kruchego spodu, czyli taki

Marta Gotuje
Szarlotka puszysta z pianką na biszkoptach 109

Prosty przepis na pyszną, puszystą szarlotkę :) Składniki: 20 dag biszkoptów 1 kg jabłek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 białka jaja 20 dag cukru

Tradycyjna Kuchnia
ciasto dotyk anioła 26931

łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy np. drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) foremki ( cm). Pieczemy w 17 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki dyniowe z aromatem imbiru 139

Puszyste muffinki z pieczonej dyni z aromatem imbiru, polane polewą z białej czekolady, cukru pudru i musu z dyni. Muffinki są bardzo smaczne i

Oryginalny smak
Babeczki czekoladowo-kawowe z kremem 171

ogniu nie gotując, cały czas mieszając do rozpuszczenia. Zestawiamy z palnika, studzimy. Jajka ubijamy mikserem na puszystą masę , wlewamy olej, dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oraz masę kakaową, delikatnie rózgą mieszamy do połączenia składników. Formę do muffinków wykładamy papierowymi papilotkami, wlewamy ciasto do ¾ objętości foremek. Pieczemy około 30 minut w temp 175*c studzimy na kratce kuchennej(...)Czekoladowy krem: Miękkie masło o temp pokojowej umieścić w misie miksera i miksować aż będzie jasne i puszyste. Cały czas miksując, dodajemy stopniowo przesiany przez sitko cukier puder. Następnie wsypujemy do masy maślanej kakao i ucieramy dalej na średnich obrotach miksera, wlewając po trochu mleko. Miksujemy do uzyskania kremowej aksamitnej masy czekoladowej, masę przekładamy do szprycy cukierniczej, dekorujemy

Wanilia i Kardamon
Ciasto 4 w 1 137

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany zapach cytrynowy (nie musi być) Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą białą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę i ewentualnie zapach. Mieszamy. Ciasto przekładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nie pieczemy ! Wkładka makowa: 30 dkg maku sparzonego i przemielonego 1 łyżeczka masła

kruche babeczki
Ciasto gryczane ze śliwkami 137

oprószyć mąką. Śliwki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Jeżeli korzystacie z mrożonych, to odsączyć z soku (sok wykorzystać do ciasta). Do miski wsypać cukier trzcinowy i waniliowy, dodać masło, szczyptę soli i utrzeć na puszystą masę. Do utartej masy dodawać po jednym jajku miksując. Na koniec wlać sok śliwkowy i wymieszać. Obie mąki i proszek do pieczenia(...)wymieszać ze sobą i wsypać przez sitko do masy mokrej, mieszając szpatułką. Gotowe ciasto przelać do formy, wyrównać górę, wyłożyć jedna przy drugiej śliwki lekko je wciskając w ciasto i włożyć do piekarnika. Piec 40 minut

Passions hobbies life
Brzoskwniki- Pesche dolci 204

mąki pszennej    v   1/2 l mleka    v    sk ó rka cytrynowa  lub  olejek cytrynowy Ciasto: Ubić masło/margarynę na puszysty krem, dodać cukier, dobrze połączyć składniki. Do masy dodać kolejno 2 zółtka, całe jako i dwa pozostałe białka. Pamietać, aby po każdym dodaniu jajka/żółtka dobrze połączyc składniki. Stopiowo dodać

Mia Cucina Sofieta
Kołacz drożdżowy z serem 181

minut do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Masło razem z jajkiem, żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym ucieram na puszystą masę. Dodaję pokruszony ser oraz rodzynki. Ucieram. 3. Kruszonka: Z masła, mąki i cukru zagniatam kruszonkę. 4. Wyrośnięte ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 26 cm. Na ciasto wykładam masę serową. Wyrównuję. Wierzch ciasta posypuję kruszonką. Ciasto piekę około 50 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania