puszyste ciasto - 4933 przepisów (strona:74/329)

Słodka pokusa 292

Wykwintne, delikatne i rozpływające się ustach ciasto. A do tego ten smak!, jabłka, kokos, bita śmietana i puszysty biszkopt....do kawy pasuje idealnie!. Przepis na dużą formę 25x40 cm Biszkopt jasny: Składniki:    5 jaj    3/4 szklanki cukru    3/4 szklanki mąki pszennej    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia     1. Białka(...)pszennej    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do nadania różowego koloru należy użyć soku z buraków, wiśniowego kisielu lub barwnika spożywczego.     Wykonanie jak wyżej. Ciasto kokosowe: 5 białek 15 dag wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Po składniki zapraszam do sprawdzonego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać

Apetyczna babeczka
Ciasto z malinami i pianką 228

Jeszcze mamy jesienne malinki więc trzeba je wykorzystać i przygotować pyszne ciasto z ich udziałem. Proponuje ciasto ucierane, na nim warstwa malinek a na wierzchu puszysta pianka. Słodka pianka idealnie komponuje się z kwaskowatymi malinami. składniki: ciasto 130 g margaryny lub masła 4 żółtka 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 4 łyżki mleka

Monia miesza i gotuje
Sernik z nutą cytryny i bezową koroną 194

Serniki, moje ulubione ciasta. Wbrew pozorom nie wszystkie robi się dłuuugo i mozolnie. Ten przepis pozwoli Wam na uzyskanie puszystego sernika z cudowną bezową koroną bez poświęcania mu kilku godzin pracy. Cytrynowa nuta konfitury od MarokoSklep dodatkowo wzbogaci smak i przełamie słodycz. Sprawdźcie sami. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej

MamaOskarka
Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu 125

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu, na suchej patelni. Dzięki minimalnej ilości oleju kokosowego w cieście, nie ma potrzeby dodawania tłuszczu podczas smażenia placków. Placki wychodzą lekkie, puszyste i dużo zdrowsze od tych smażonych tradycyjnie. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka kefiru 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka 2 łyżeczki cukru 3 jabłka 2 łyżeczki oleju kokosowego(...)Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz jabłek, miksujemy w misce za pomocą blendera, na gładką masę. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, a następnie kroimy w plasterki, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na suchej, rozgrzanej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki. Smażymy placki około 3 minut z każdej strony, na średniej mocy palnika. Artykuł Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu pochodzi

NiePieprz.pl
LEŚNY MECH 156

można zastąpić śmietan fixem) 1 pełna łyżka cukru pudru DODATKOWO: 1 słoiczek dżemu, np. z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych, 250-350 g świeżych owoców (malin, borówek, truskawek) WYKONANIE CIASTO: Jajka wyjmujemy z lodówki i zostawiamy na blacie do cieplenia. Szpinak rozmrażamy na sicie i lekko odciskamy w dłoniach (ale nie za bardzo). Przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy(...)Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy, początkowo na niskich obrotach miksera, stopniowo zwiększając je do najwyższych. Na koniec masa powinna być puszysta i gęsta (uwaga, aby nie przebić śmietany).  Dodajemy rozpuszczoną żelatynę ze śmietanką i krótko mieszamy. PRZEŁOŻENIE: Na ciasto wykładamy dżem i dokładnie rozprowadzamy. Wykładamy 2/3 ubitej śmietanki, rozprowadzamy po całej powierzchni  i układamy połowę świeżych owoców (truskawki

cool and minty
Torcik marchewkowy z pomarańczą, migdałami i kremem serowym - najlepszy 178

solutnie wyjątkowy, lekki, puszysty i wilgotny, pachnący wanilią, cynamonem i cytrusami, z chrupiącymi migdałami. Przełożony niskosłodzoną domową konfiturą z czeremchy, którą możecie zastąpić inna ulubiona z naciskiem na niskosłodzoną ;), oraz kremem serowym z nutami mięty i cytryny, bez dodatku masła. Dodając syrop miętowy do kremu uzyskacie torcik w bardzo modnym w sezonie kolorze miętowym, intensywność koloru wg. własnych upodobań. Czas(...)przełożenia: polecam niskosłodzoną konfiturę z czarnej porzeczki lub czeremchy. Ja użyłam domowej konfitury z czeremchy z czekoladą, estragonem i miętą, genialne połączenie, przepis na blogu za kilka miesięcy :) Przygotowanie: Ciasto: Pomarańczę sparzyć, wyszorować szczotka, skórkę zetrzeć na drobnej tarce. Pozostałą część dokładnie obrać, wyciąć fileciki , pokroić w kostkę i odsączyć na sitku (sok użyć do kremu serowego). W jednej misce

SzczyptaSmaQ
Karpatka 179

bardzo się nie kleiło. Piec pierwszy placek przez około 20 – 25 minut na złoty kolor. W trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika bo ciasto opadnie. Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odczekać kilka minut, zdjąć delikatnie placek z blaszki, umyć ją i osuszyć, powtórzyć pieczenie drugiego placka. Przygotowanie masy budyniowej: Ugotować(...)wierzchu kożuch. Miękkie masło ubijać mikserem przez ok. 2 minuty, gdy będzie lekko napuszone dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, ubijać dalej na puszystą, gładką i jasną masę. Powstały krem rozsmarować na jednej części ciasta (na pofalowanej stronie), przykryć drugim plackiem. Odstawić bez przykrycia do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto posypać cukrem pudrem, kroić. Smacznego Karpatka – przepis

Zasmakuj Kuchni
Tort cytrynowo jagodowy 208

minut – ciasto po upieczeniu powinno być rumiane, można też sprawdzić drewnianym patyczkiem czy na pewno nie jest surowe. Czas kiedy ciasto jest w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę z cukrem pudrem, dajemy stopniowo zimny (najlepiej prosto z lodówki) budyń i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli w kremie wciąż są grudki(...)można włożyć go na jakiś czas do lodówki – kiedy masło nieco stwardnieje łatwiej rozmiksować go na gładką masę. Ciasto po upieczeniu odstawiamy na kratkę, żeby zupełnie ostygło. Przestudzone ciasto odwracamy do góry nogami – równy spód będzie dobrze nadawał się na górę tortu. Przekrawamy ciasto wzdłuż ostrym nożem i nasączamy wodą z cytryną. Nakładamy krem na pierwszy blat

Ciastkozercy
Pizzeria Peperino i pizzeria Mamma Mia w Biograd na moru (Chorwacja) 148

miasteczku Biograd na moru na Chorwacji. Obie znakomite. Tak dobrej pizzy nie jadłam chyba jeszcze ani w Polce ani we Włoszech. Składników sporo, ale ciasto bajeczne. Cienkie i nie zapychające, a rogi delikatne i puszyste. W pierwszej pizzerii byliśmy przy okazji meczu Chorwacja: Rosja. Zamówiliśmy (w sumie nie do końca świadomie) pizzę o czterech smakach. Część kawałków była

Karola gotuje
Domowe pączki piwne. Pączki na piwie 456

wielu lat nie kupuję ich w cukierni czy sklepach. Domowe to domowe i kropka. Ale nie zawsze robię je tak samo. Karnawałowe pączki z ciasta piwnego zaskoczyły mnie już dawno swoim smakiem. Wychodzą bardzo puszyste i naprawdę pyszne. Niewielka ilość przypraw korzennych daje tylko intrygującą nutkę w smaku i całość jest świetna. Takie pączki piwne możecie sobie usmażyć

Smaczna Pyza
Pączki z kremem waniliowym 666

nieco. Dziś polecam przepis na pyszne puszyste pączki przełożone kremowym nadzieniem. Pączki są lekkie i puszyste. Nie może ich zabraknąć na żadnej imprezie karnawałowej. SKŁADNIKI: Ciasto: 1,5 szklanki mleka, 1 jajko, 2 żółtka, 40g świeżych drożdży, ½ łyżeczki soli, 1 łyżka cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru kryształu, 50g margaryny, 60 dag mąki, Dodatkowo: nadzienie kremowe

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort Red Velvet 125

minut, lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, wyjąć i całkowicie schłodzić. Masa W misie miksera utrzeć masło na puszystą masę. Dodawać stopniowo cukier, ucierając. Dodać wanilię, serek, śmietanę i zmiksować. Wykonanie: Przestudzone ciasto przełożyć grubą warstwą kremu, boki i wierzch wysmarować kremem. Ja dodatkowo posypałam wierzch okruchami ciasta (które ciężko zdobyć, ponieważ upieczone blaty są równe

Kubki smaku
Świąteczny keks orkiszowy (bez cukru, bez jajek, wegański) 261

Przepyszny keks! Świąteczny aromat, puszysta konsystencja, pysznie słodki, a bez cukru. 100% smak Świąt :) Ciasto jest wilgotne i lekkie, bogactwo bakalii sprawia, że ma sporo składników mineralnych. Keks nie zawiera jajek, prawie nie zawiera tłuszczu i cukru, a mimo to jest pyszny. Mi smakuje dużo bardziej niż tradycyjna wersja. Przepis oryginalny pochodzi ze strony OlgiSmile. Jeśli jeszcze nie masz

pyszne zdrowości
Lukrowany Serniczek 202

Składniki:   1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka

Luźna Kuchnia
Knedle z serem 127

Knedle z serem to tradycyjne i powszechnie znane danie. Puszyste serowe nadzienie, słodkie, idealnie komponuje s ię z delikatnym ciastem. To bardzo szybka i łatwa do zrobienia potrawa, a przy tym niesamowicie smaczne. Knedle możemy podać zarówno ze śmietaną i cukrem, polane masłem z bułką tartą, posypane cukrem i cynamonem. Knedle można zamrozi ć, rozkładając je w zamrażalniku

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję