gorąco, że sama myśl o włączeniu piekarnika, powodowała wzrost temperatury o co najmniej 10 stopni ;) Człowiek siedzi i główkuje co by tu zrobić, żeby upiec ciasto i nie "zjechać" przy piecu. Polecam cudownie puszysty omlet biszkoptowy :) Bez włączania piekarnika, a równie smaczny jak tradycyjny biszkopt. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki szczypta soli kilka kropel soku
Kuchnia w opałachpół łyżki kakao Trzeba upiec dwa takie biszkopty lub podwoić składniki i upiec jeden, który później należy przekroić na pół. Ja piekłam 2 osobne. Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać dodając proszek do pieczenia. Wymieszać mąkę z proszkiem i kakaem ze zmielonymi orzechami. Całość bardzo delikatnie wmieszać do masy jajecznej
Mania Wypiekaniajest całe mnóstwo! Ja myślałam myślałam i wymyśliłam! Postawiłam na pyszne cupcake / muffinki , które swoim smakiem przypominają znane i tak bardzo lubiane ciasto Leśny Mech. Ciasto babeczek jest niezwykle delikatne i miękkie, a puszysty krem śmietanowy z białą czekoladą dodaje im iście królewskiego charakteru. Absolutnie nie są za słodkie! Takie muffiny są fantastycznym pomysłem zarówno na słodki deser po niedzielnym
Ostra na SłodkoJeśli lubicie racuszki na śniadanko lub kolację, to polecam ten sprawdzony przepis. Są puszyste, smaczne i z powodzeniem mogą zastąpić kawałeczek ciasta do kawy czy kakao...polecam. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka 200 ml mleka 100 g białego twarogu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli 1/3 szklanki rodzynek masło klarowane do smażenia cukier
Gosia gotujesiebie i dzieci. Najważniejsze, że znowu mam siłę gotować i jedzenie smakuję. Po tak długiej przerwie miałam ochotę na domową pizzę. Z dzieciństwa pamiętam taką puszystą z mnóstwem farszu. Dziś zrobiłam na cienkim cieście z naszymi ulubionymi składnikami. Ciasto bardzo szybko się robi, praktycznie w 40 minut mamy gotową upieczoną pizze. Ciasto jest chrupiące i bardzoooooo szybkoooo znika :)SKŁADNIKI
Basia w kuchniŁatwy i puszysty sernik na Wielkanoc od Aniołów;)Składniki na ciasto; 25 dkg mąki, 20 dkg margaryny, 10 dkg cukru pudru, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, Składniki na masę serową; 1 i 1/2 kg sera mielonego, 15 dkg margaryny, 15 jajek, 1 cukier waniliowy, 1 budyń waniliowy, 40 dkg cukru, aromat migdałowy, Wykonanie;Margarynę utrzeć
Anioły w kuchnizostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 5 żółtek utrzyj ze szklanka cukru na gładką masę, dodaj do wyrośniętego rozczynu. Wsyp resztę mąki. Staranie wyrabiaj ciasto, wybijając je ręką, aby było pulchne i puszyste. Gdy pojawią się pierwsze pęcherzyki powietrza i ciasto zacznie odchodzić od ręki, wlewaj powoli stopiony tłuszcz i dalej wyrabiaj. Dodaj części bakalii (resztę pozostaw
RAROSSAkrótkiej karierze. Według znajomych przesadzam... (w tym miejscu pozdrawiam moich dzisiejszych biesiadników :)). Uległam namowom, więc post się pojawił. Proszę bądźcie wyrozumiali :). A teraz trochę o zaletach. Ciasto czekoladowe wyszło cudnie puszyste; właśnie to stało się jego największym minusem, ponieważ ciężko było rozsmarowywać masę. Masa miętowo-czekoladowa. Naprawdę smaczna i godna polecenia. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryPuszyste naleśniczki z Alpro Moje dzieciaki uwielbiają naleśniki. Zawsze robię tradycyjne - nasze :) Tym raze m postanowiłam zrobić je po amerykańsku , czyli małe , puszyste placuszki naleśnikowe. Do ciasta użył a m napój ry ż ow y od Alpro . Informacje o produkcie tutaj Naleśniki amerykańskie - przepis Składniki: 1 szkl. napoju ryżowego Alpro
kolorowotorcikowoMiała być po prostu puszysta babka. Babka z ciasta na kisielu żeby było kolorowo i pachnąco. Ale w domu mam raczej zapotrzebowanie na coś z kremem więc zrobiłam mały przekręt. Moja babka przeszła metamorfozę i stała się tortem. Ona nie protestowała bo jak każda baba lubi się upieszać. Jedzący chwalili i ja też jestem bardzo zadowolona z efektu
Smaczna Pyzablogu, jak i w domu. Z tym było dokładnie tak samo – zniknęło w tempie błyskawicznym! Półkruchy delikatny spód przykryty kwaskowatym rabarbarem i puszystą bezową pianką to prawdziwe niebo w gębie! Dosłownie! Ciasto jest fantastyczne a kwaśny smak rabarbaru i słodka beza to duet idealny! Ciasto jest bardzo szybkie, łatwe i tanie! Koniecznie spróbujcie! Czekam na zdjęcia Waszych wypieków
Ostra na Słodkooczyszczonej szczypta soli Krem 2 szkl. schłodzonej śmietanki 30 % 1 puszka kajmaku 200 g uprażonych orzechów 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania ciasta : Wymieszać mąkę z sodą i solą. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Następnie nie przerywając ubijania ,stopniowo dodając po 1 jajku oraz miód. Do masy partiami dodawać mąkę i dokładnie wyrobić ciasto. Dzielimy ciasto
Różne smaki w kuchniNigella Lawson... Nie powiem żebym była wielką fanką jej kuchni, ale niektóre jej przepisy bardzo mi się podobają :-) Choćby to ciasto - może z powodzeniem zastąpić piernik na świątecznym stole, bez obawy czy zdąży zmięknąć. Puszyste, wilgotne, aromatyczne... jednym słowem idealne :-) Dałam trochę mniej cukru niż w oryginalnym przepisie i - jeśli wolicie mniej słodkie ciasta - proponuję Wam zrobić
Czary - gary w kuchnigazowanej 2 jajka ok. 400 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżki soli 1 łyżka oleju do ciasta + 1 do smarowania patelni na farsz: 2 serki puszyste typu almette (ulubiony smak) 200 gram łososia wędzonego (sałatkowego w kawałkach lub w plastrach) sok z 1/2cytryny dodatkowo: ogórek 10 dag żółtego sera kilka
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaMiałam trochę drożdży i świeże maliny... Przypomniałam sobie o sprawdzonym przepisie na pyszne domowe drożdżówki. Ciasto jest odpowiednio miękkie i puszyste, masa serowa idealnie kremowa i do tego świeże owoce... Zdecydowanie to nasze ulubione drożdżówki. Wam na pewno też będą smakowały:) Ciasto: 700 g mąki pszennej, 25g świeżych drożdży, 3 łyżki cukru, 2 jajka, 200ml mleka, 1/3 szklanki
Z miłości do słodkości