smakuje ryba z grzybami. Dorsz w migdałach to powracające u nas danie w różnych odsłonach. Polecam rybę z pieczonymi ziemniakami na ostro, latem z młodymi ziemniakami. Dorsz z ziemniaczanym puree to faworyt moich dzieci. Dorsz w migdałach Składniki: 4 porcje 600 g fileta z dorsza 1 jajko 70 g zmielonych migdałów sól i pieprz do smaku masło do smażenia
codojedzeniadodać przecedzony wywar, śmietanę i mieszając zagotować. Do sosu dodać skórkę z cytryny, kapary i 1 łyżkę wody z kaparów, klposy i podgrzewać około 10 minut podawać z puree ziemniaczanym i np. z sałatką z czerwonych buraczków z przepisu tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyjąć, posmarować skórę tłuszczem. Ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do zrumienienia skórki. Co jakiś czas polewać piwem. Podałam z puree ziemniaczanym, chrzanem i musztardą. zastawa
królestwo garówroladki przynajmniej do 3/4 wysokości. Do sosu dorzucić resztę śliwek i przyprawy. Dusić do miękości około 30-40 minut gotowy sos zabielić zahartowaną śmietaną. Podawać z kluskami lub puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kawałków dorsza piec 15 minut w 200`C. Pozostałe jabłko pokroić ze skórką w plastry i ułożyć na zapiekance. Zapiekać następne 15 minut do zrumienienia jabłek podawać z puree ziemniaczanym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minut. • Dolać śmietankę i gotować, aż płyn zredukuje się do gęstego sosu. • Na koniec dodać natkę pietruszki. • Pulpeciki podawać z sosem pieczarkowym i puree ziemniaczanym. Dodatek bułek powoduje, że klopsiki są bardzo miękkie i puszyste
To co kochamWszystkie ułożyć w rondlu, podlać odrobiną wody i chwilę poddusić. Kotleciki są dość grube i mięso w środku mogło być surowe. • Podawać z puree ziemniaczanym i zieloną sałatą
To co kochamburaczane na bazie jajek, orzechów i buraczków, które stanowiło farsz/wkładkę do rolady z indyka. Jedliśmy tę roladę z sosem chrzanowym i puree ziemniaczanym. Nam smakowało, ale czy jury się zachwyci? Zobaczymy. Składniki: • 800 g piersi z indyka • 400 g ugotowanych buraków • 2 jajka • 100 g zmielonych orzechów laskowych • sól, pieprz
To co kochamsię w occie balsamicznym i upiły czerwonym winem. Nie muszę chyba dodawać, że były bohaterem dnia, a po sąsiedzku na talerzu miały zielone puree ziemniaczane i pomarańczową surówkę z marchwi i ananasa. Składniki: • 2 polędwiczki wieprzowe • 500 g śliwek węgierek, u mnie mrożone • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki
To co kochamNajpopularniejsze warzywo późnej jesieni i zimy! Marchewka z dodatkiem ananasa to bardzo smaczna surówka. Pomarańczowy kolor dodatkowo napawa optymistycznie, a podana razem z puree ziemniaczanym z zielonym groszkiem idealnie dopełnia smak i wygląd głównego dania. Składniki: • 8 marchewek • 1 puszka ananasów • sól, cukier do smaku • 1/2 szklanki śmietanki słodkiej Wykonanie: • Marchewkę
To co kochamZieloną sałatę obiadową urozmaiciłam owocami kiwi i winogronem, zyskała więc nową jakość i smak. Taka sałatka idealnie pasuje do kotletów schabowych, mielonych i puree ziemniaczanego. Składniki: • sałata lodowa • kiść zielonych winogron bezpestkowych • 4 sztuki kiwi Sos • 3/4 szklanki kwaśnej śmietany • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka cukru Wykonanie: • Sałatę
To co kochampanierkę składają się: posiekana zielona pieruszka, zmielona czerstwa bułeczka i skórka otarta z cytryny. Ryba świetnie się prezentuje i smakuje wybornie! Halibuta podałam z duszonym porem i ziemniaczanym puree. To świetna alternatywa dla świątecznego karpia. Zajrzyj również tutaj , a znajdziesz smaczną propozycję na światecznego łososia z piernikową panierką. Polecam! Składniki: 4 filety z halibuta 4 łyżki oleju
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ugotowane ziemniaki odcedzamy, studzimy, a następnie przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub przez maszynkę do mielenia mięsa. Jeśli ziemniaki były jeszcze lekko ciepłe odstawiamy je, aby wystygły całkowicie. Do ziemniaczanego puree dodajemy przesiane obie mąki, jajko oraz olej. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy. Jeżeli ciasto będzie się bardzo lepić do rąk można dosypać troszkę mąki, ale należy uważać, by nie przesadzić
MyCookBook.plpatelni, skórą do dołu. Smażyć aż skóra się ładnie zrumieni a tłuszcz wytopi. Zdjąć z patelni i odłożyć na parę minut. Pokroić pierś na grube plastry. Podałam z puree ziemniaczanym i jabłkami karmelizowanymi. zastawa
królestwo garów