puree ziemniaczane - 979 przepisów (strona:11/66)

Sandacz smażony na oleju kokosowym w otoczeniu pikantnego puree 174

wysoki punkt dymienia ( do smażenia idealny ). Ma wiele innych właściwości, ale może na tym zaprzestanę. I tak dzisiaj prezentuję sandacza smażonego na oleju kokosowym, podanego z puree ziemniaczanym z chili. A jak wiadomo dzisiaj jest piątek. Składniki: 1 średni sandacz Sól Pieprz kolorowy Mąka Olej kokosowy Puree Dowolna ilość ugotowanych ziemniaków ( miałam 4 średnie  ) Gęsta śmietana 1 papryczka

Smaki Ewy
Puree ziemniaczane z brukwią 124

odmiany, jako dodatek do dzisiejszego obiadu, zrobiłam puree ziemniaczane. Jednak nie takie zwykłe, bo z dodatkiem brukwi. Wyszło niesamowicie kremowe, lekkie, puszyste, wprost rozpływające się w ustach! Zrobienie puree nie jest trudną sztuką i myślę, że każdy sobie z nim poradzi także zapraszam na przepis 😊 Składniki: ziemniaki 2 duże szt, brukiew 0,5 szt, masło 40 g, mleko

kulinarne odsłony pati
Puree ziemniaczane z musztardą francuską 244

Puree ziemniaczane w nowym wydaniu czyli z ziarnistą musztardą, np. francuską. Musztarda nadaje ziemniakom zupełnie innego smaku i ostrości. W gładkim puree trafiają się strzelające między zębami ziarenka gorczycy, co nadaje im nowej struktury i stanowi niespodziankę dla degustatora dania. Takie ziemniaki są idealnym dodatkiem do każdego mięsa. Składniki: • 1 kg ziemniaków

To co kocham
Kolorowa peruwiańska causa z tuńczykiem i czarną quinoą 211

łyżkami sosu. W ringu układamy warstwy ziemniaczane na zmianę z jajkiem, quinoą, tuńczykiem i smaczliwką (jak na zdjęciach), Ważne, aby pierwsza i ostatnia warstwa składała się z puree ziemniaczanego. Tak przygotowane causy układamy na półmisku, lub na spodeczkach i ozdabiamy ich wierzch. Ja ułożyłam po plasterku jajka, oliwkę, pomidorka, ostre papryczki, kapary, zielony pieprz, kiełki i sos oraz ketchup

Quinoa Raz!
Zapiekanka pasterska z cukinią i fasolą (bez mięsa) 197

nagle zrobiło się deszczowo i zimno, a mnie od razu naszła ochota na rozgrzewający obiad. A czy istnieje bardziej rozgrzewające danie od zapiekanki pasterskiej? :) Aromatyczne nadzienie przykryte puszystym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera i ostrych przypraw. Kilka kęsów tej pysznej potrawy i jesteśmy rozgrzani :) Zachęcam do wypróbowania mojej wersji wegetariańskiej. puree: 1 kg ziemniaków 2 łyżki śmietany łyżeczka masła

Mienta blog
Najpopularniejsze przepisy w 2015 roku 211

bloga udany. Dziękuję Wam, że go odwiedzacie i życzę szczęśliwego 2016 roku! 1 miejsce zajmuje Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem   Na 2 miejsce spadło Jedwabiste puree ziemniaczane Gordona Ramsaya 3 miejsce zajmuje Najlepsze ciasto kruche na tarty słodkie i słone Michela Rouxa Na 4 miejscu znajduje się Puree z kalafiora Gordona Ramsaya   5 miejsce zajmuje

karmelowy
Jajka zapiekane po wiejsku 204

ugotować, odcedzić i ubić ze śmietaną na puree. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju., a następnie dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zeszklić. Całość dodać do ziemniaczanego puree i wymieszać dokładnie.Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wyrównać po czym zrobić 4 dołki i w każdy wbić jajko. Jajka posolić , popieprzyć. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach

O kuchni z uczuciem
Podsumowanie 2014 roku – 10 najpopularniejszych przepisów 273

zawodowym, osobistym jak i oczywiście w kuchni Po raz kolejny przedstawiam też 10 najpopularniejszych przepisów z roku 2014. Zapraszam!1 miejsce jak w zeszłym roku bez zaskoczenia: jedwabiste puree ziemniaczane Gordona Ramsaya2 miejsce zajmuje zestawienie przepisów na ciasta kruche na tarty słodkie i słone Michela Rouxa3 miejsce zajmuje doskonałe puree z kalafiora autorstwa Gordona RamsayaW tym roku

karmelowy
Tofu z nori i colcannon, Ulm 185

Dziś kapusta w roli głównej. Jest dostępna w naszym kraju przez cały rok i tania. Mało, kto wie, że ma właściwości detoksykacyjne. Na talerzu: irlandzkie danie narodowe (puree ziemniaczane z kapustą włoską), tofu z nori i surówka z kiszonej kapusty . O tofu w tej postaci przeczytałam tutaj . A przepis na irlandzkie puree pochodzi z książki A. Ilies, o której

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanka wiejska 216

Zapiekanka wiejska Mięso mielone z warzywami w sosie pomidorowym przykryte kołderką z ziemniaczanego puree – to musi być pyszne! W sumie jest to bardzo łatwe oraz szybkie danie i spokojnie można do niego wykorzystać ugotowane ziemniaki z poprzedniego dnia. Polecam! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 papryka (użyłam pół żółtej

Blog z Apetytem
PUREE Z PIETRUSZKI I MARCHEWKI 128

Lubisz puree ziemniaczane? Takie z mlekiem, masłem i gałką muszkatołową? Gładkie, puszyste i smakowite nawet na zimno? A jakby je w okresie świątecznym zamienić na równie aksamitne, nieco lżejsze i zdrowsze puree z pietruszki i marchewki? Składniki (na ok 2 szklanki puree): 400g obranej i pokrojonej pietruszki (korzeń) 600g obranej i pokrojonej marchewki 4 łyżki [...] Artykuł PUREE Z PIETRUSZKI

SandraFrej.com
Kurczak z puree ziemniaczano - jabłkowym 169

zabrałam się za testowanie przepisów. Recenzja będzie później. Powiem Wam tylko, że przepisów, które z niej zrobię jest dużo. Oto pierwszy, zrobiłam jak zwykle trochę po swojemu :)) Puree ziemniaczane z jabłkiem jest pyszne :)) Składniki na 4 porcje: 4 średnie piersi kurczaka 1/ 1/2 łyżki papryki wędzonej młotkowana kolendra z pieprzem 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki oliwy Puree

kruche babeczki
herbatniki ziemniaczane Bezglutenowe ciastka 203

minut) ,pozostawić do ostygnięcia. Zrobić puree z ziemniaka i wymieszać z cynamonem, syropem klonowym, sokiem pomarańczowym. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól,połączyć z zimnym masłem. Do mieszanki puree ziemniaczane dodać maślankę i jajko. Teraz połączyć mieszankę ziemniaczaną z mieszanką mączną . Blaszkę wyłożyć papierem i nakładać masę łyżką .Piec przez 15-25 minut w zależności jakie duże zrobimy

w mojej kuchni
Karpatka 294

zagotować wodę z masłem lub margaryną i solą. Do wrzącej wody wsypać mąkę i szybko mieszać, gotując jeszcze przez około minutę, aż cała masa przybierze konsystencję gęstego budyniu lub puree ziemniaczanego. Masę ostudzić. Do zimnej masy dodawać po jednym całym jajku ubijając całość mikserem na najwyższych obrotach. Po dodaniu wszystkich jajek powstanie żółta, gęsta masa, którą przelewamy na natłuszczoną(...)wysuszy i mamy gwarancję, że nie opadnie po wyjęciu z pieca. Połowę mleka gotujemy w rondelku z cukrem i cukrem waniliowym. Drugą połowę mieszamy z jajkami, mąką pszenną i ziemniaczaną. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy, aby całość nam się nie przypaliła. Gotujemy około jedną minutę, po czym zdejmujemy z ognia i odstawiamy budyń

Jacob Tastes
Z dalekich wypraw #1 Kwintesencja angielskiej prostoty 335

dodałam mięso i smażyłam 7-10 min. Na końcu wrzuciłam marchew z groszkiem, wymieszałam i smażyłam ok. 5min. Doprawiłam.  Mięso przełożyłam do żaroodpornego naczynia, na nim rozłożyłam ziemniaczane puree.  Zapiekałam przez 25min. w 200st. Pod koniec pieczenia  wierzch posypałam startym serem. Po wyjęciu z piekarnika, odczekałam 10 min. i dopiero kroiłam zapiekankę.  Im więcej wody

bastalena