Typowe ziemniaczane puree jest pyszne, ale nie lubię monotonni w kuchni. Dlatego też staram się nawet tradycyjne ziemniaki przyrządzać w różny sposób. Co powiecie na takie wykonanie? Składniki: 1 kg ziemniaków 5 łyżek smalcu 3 cebule 1 łyżka słodkiej papryki sól do smaku 1 szklanka śmietany natka pietruszki Wykonanie: Ziemniaki obrać i obgotować w osolonej wodzie (uważać aby nie rozgotować). W innym garnku rozgrzać smalec, dodać paprykę i posiekaną cebulę. Włożyć odsączone ziemniaki, lekko wymieszać, podsmażyć i z... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com