pulpeciki - 1409 przepisów (strona:64/94)

Pulpety z indyka w sosie grzybowym 204

pieprzu mielonego 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Do mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę oraz marchewkę startą na drobnych oczkach. Wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą oraz przyprawy. Formujemy pulpeciki i podsmażamy je na oliwie z oliwek.  0,5 l wody 8 suszonych grzybów liść laurowy 2 ziela angielskie 3 ziarnka pieprzu 0,5 łyżeczki musztardy 1 łyżka mąki

Emskie Smaki
zupa zbójecka z klopsikami 119

łyżki bułki tartej sól, pieprz wykonanie: Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklona cebulkę, bułkę tartą, doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko mieszamy. Formujemy małe pulpeciki. Wkładamy je do zupy i gotujemy przez ok. 15 min. Zupę podajemy posypaną natka pietruszki. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety z kalafiora 133

kalafiorowego. Te kotleciki bardzo smakują dzieciom nawet tym, które nie lubią warzyw.  Bardzo ciekawym było dla mnie odkrycie, że nawet najbardziej nielubiane przez dzieci produkty, przybierając formę klopsików, pulpecików lub kotletów, stają sie przepysznym jedzeniem;) Składniki: 1 średni kalafior 1 duża cebula 1-2 ząbki czosnku 2 jajka eko 1/2 szklanki bułki tartej +  kilka łyżek do panierowania kotletów

Codziennik Kuchenny
“Dieta paleo po polsku” – recenzja 164

owoców, orzechów i miodu. Przeglądając przepisy zaznaczyłam sobie do ugotowania: zapiekane awokado z jajkiem, ryż z kalafiora, dynię z chorizo, pizzerki z dyni piżmowej, ciasto bananowe, pina colada i pulpeciki rosołu. Na pewno zrobię tort z arbuza i kawę z tłuszczem kokosowym. Chętnie obejrzę też nagranie Christiny Warinner z konferencji Tedx, które jest polecane w tej książce     Dieta

Ugotowane pozamiatane
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 30.09.2016r. 154

ziemniakami , su sz onymi pomidorami z bazylią i mozzarellą   Monika  Kotlety z k aszy jaglanej ze szpinakiem i pieczarkami   Marzena  Tort ellini szpinakowe zapieczone z pulpecikami mięsnymi     Aga Schab w ziołach, cebuli i czosnku   Ela Surówka z jesiennych owoców   Marta  Pasztet z cukinią   Di ana  Batoniki owsiane z dodatkiem

Magiczne Życie Marty
Gołąbki w sosie pomidorowym 188

lekkiej miękkości liści. Wyjąć kapustę i delikatnie odciąć liście. Pierwsze dwa liście przełożyć na inny talerz, ponieważ będą potrzebne na spód garnka. Formowanie gołąbków  Z mięsa formować podłużne pulpeciki. Na każdy liść umieścić farsz, następnie podwinąć boki i całość ciasno zrolować. Przygotowane gołąbki posmarować koncentratem pomidorowym. W garnku rozgrzać odrobinę oleju. Surowe gołąbki przesmażyć z obu stron (najpierw smażymy

Ugotować
Pulpety z papryką na parze i sos chrzanowy 206

przede wszystkim zdrowszy, no i robi się go dość szybko. Jednak znudziło nam się mięso w postaci piersi kurczaka, więc poszukałam, pokombinowałam, złączyłam w jeden kilka przepisów i powstały pulpeciki z szynki z czerwoną papryką. Sama byłam zaskoczona jak smacznie wyszły, do tego warzywka, sos chrzanowy i mieliśmy obiad pierwsza klasa :) Składniki na 3 porcje: Pulpety: 500 g mielonego mięsa

Simply Food
Kotleciki z kurczaka w musztardzie z pieczarkami i koperkiem 45542

razem zamiast pulpecików - kotleciki drobiowe w sosie pieczarkowym tak banalnym w wykonaniu, że każdy sobie z nim poradzi:). W prostocie siła, smacznego! 500g filetów z kurczaka 500g pieczarek 2 cebule 1/2 pęczka koperku 300ml jogurtu greckiego 200ml śmietany 18% 2 łyżki musztardy sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka olej 1. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy

Szefowa kuchni
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 278

słodką papryką, majerankiem, solą oraz pieprzem i łyżeczką oliwy. Z masy formować małe klopsiki (moje są ciut mniejsze niż orzech włoski) i podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek. Kiedy pulpeciki będą lekko rumiane, dodać pokrojoną cebulę, posiekany ząbek czosnku, chwilę podsmażyć, wlać pulpę pomidorową oraz wodę. Doprawić suszoną włoszczyzną i dusić pod przykryciem około 15 minut. Odkryć, doprawić cukrem, solą

Kraina Miodem Płynąca
Spaghetti z klopsikami 206

Opis: Mięsne pulpeciki w sosie pomidorowym, podawane z makaronem spaghetti to klasyka włoskiej kuchni. Obowiązkowo dane musi być posypane tartym parmezanem. Danie jest bardzo szybkie i proste do przyrządzenia, ale niezwykle pyszne. Składniki: 500 g mielonego mięsa 300 g makaronu spaghetti Bułka tarta 1 jajko 4 łyżki oleju rzepakowego 3 pomidory lub sok pomidorowy cebula, czosnek pieprz, oregano, bazylia

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pulpety w sosie warzywnym 143

Pyszne pulpeciki z warzywnym sosem. Sos, a może raczej krem na bazie cukinii, pomidorów i papryki. Gorąco polecam. Składniki na pulpety: 500 g mielonego mięsa z szynki 100 g ryżu nie klejącego się np. parabolicznego 2 jajka 1 czubata łyżka kaszy manny Składniki na sos: 1 średniej wielości cukinia 1 papryka 1 l przecieru pomidorowego 1 cebula 2 łyżki słodkiej

IMPRESJA SMAKU
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 115

CZOSNEK ZMIAŻDŻYĆ LUB POSIEKAĆ.MIĘSO WYMIESZAĆ Z NAMOCZONĄ BUŁKĄ ,CZOSNKIEM, POSIEKANĄ DROBNO CEBULKĄ,I JAJKIEM(GDYBY MASA BYŁA ZA RZADKA DODAĆ TROCHĘ BUŁKI TARTEJ).DOPRAWIĆ.Z MASY UFORMOWAĆ MAŁE PULPECIKI I USMAŻYĆ NA PATELNI NA ZŁOTY KOLOR,A NASTĘPNIE ZALAĆ BULIONEM.DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY,MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ ROZMIESZANĄ W ODROBINIE ZIMNEJ WODY,CHWILĘ ZAGOTOWAĆ.ZALAĆ ŚMIETANĄ,DOPRAWIĆ I WYMIESZAĆ.SMACZNEGO

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Strączki Marii Banach 115

warzywem strączkowym, ale także są informacje o tych warzywach.Soczewica, groch i groszek, ciecierzyca, fasola i fasolka, bób, soja..Kilka warzyw..a ile możliwości ich wykorzystania..zupy, naleśniki, pasty , pierożki, pulpeciki, pankejki itd.. Warzywa strączkowe.. niektóre z nich mało kiedy goszczą na naszych stołach, a niektóre może i w ogóle nie są wykorzystywane w naszych kuchniach, a warto

Moje domowe kucharzenie
Zupa meksykańska z pulpetami 206

Pikantność zupy należy dostosować do swoich kubków smakowych, tylko nie przesadzić, gdyż smak chili może pokonać wszystkie inne znajdujące się w tej zupie. Moja zupa jest umiarkowanie pikantna, delikatne pulpeciki idealnie równoważą pikantny smak. Wcześniej myślałam, że kukurydza z fasolą średnio do siebie pasują, ale się myliłam, w tej zupie są idealną parą. Najlepiej taką zupę przygotować ze świeżej fasoli

Kuchcik gotuje
Kapusta włoska z kabaczkiem i mięsem 72

małym ogniu. Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim, dodajemy do kapusty. Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszamy. „Nadmiar” płynu odparowujemy (jeśli lubimy dużo sosu, to nie), doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy z posiekanym koperkiem. Podajemy

R'n'G Kitchen