pulpeciki - 1409 przepisów (strona:61/94)

Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym i mozzarellą 209

Pulpeciki cieszą się u nas dużym powodzeniem więc przygotowałam ich kolejną wersję, tym razem w piekarniku. Pulpety zrobiłam z mięska mielonego z dodatkiem szpinaku. Małe mięsne kuleczki zapiekłam w sosie pomidorowym z dodatkiem małej mozzarelli. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego Hortex pół suchej bułki sól,pieprz cukier 1,5 słoika pomidorów krojonych

Monia miesza i gotuje
Aromatyczna zupa z kaczki na rosole 160

rosołu po czym je bardzo drobno kroimy albo miksujemy. Bułkę moczymy w wodzie. W misce łączymy mięso, odciśniętą z wody bułkę, jajko, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki. Na ogień wstawiamy bulion. Gdy zaczyna sie gotować wrzucamy do niego delikatnie pulpety. Gdy pulpety zaczynają wypływać na wierzch, zmniejszamy ogień i gotujemy całość przez 2-3 minuty. Zupę serwujemy

mecooks
Zupa ogórkowa na wędzonce 149

Zupa ogórkowa często gości na naszych stołach. Jednak nie musi być wciąż taka sama. Robię zupkę z dodatkiem ziemniaków z marchewką i koperkiem . Robiłam też wersję z ryżem i pulpecikami ,  ogórkowy krem  a także zupę z ogórków małosolnych . Tym razem do zupy ogórkowej wykorzystałam wywar z wędzonki. Trochę się obawiałam takiego połączenia ale niepotrzebnie bo ogórkowa na wędzonce

Monia miesza i gotuje
Jedzonko do pracy #51 162

pracy. Myślę, że teraz będą pojawiały się w miarę regularnie. A oto moja dzisiejsza propozycja: Śniadanie : Serek wiejski z rzodkiewką i dymką, do tego chlebek żytni z ziarnem. Lunch : Pulpeciki w sosie teriyaki z ryżem (sos jak do łososia teriyaki ) Przekąska : Warzywa (ogórek, papryka, marchewka)  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pulpety zapiekane z warzywami w sosie pomidorowym 167

wody wkładamy warzywa z mrożonki. Gotujemy jakieś 10 min i odcedzamy. Pomidory i śmietanę łączymy ze sobą, miksujemy, dodajemy przyprawy. Mieszankę warzyw układamy na dnie naczynia żaroodpornego wraz z pulpecikami. Sos pomidorowy wylewamy na zapiekankę. Całość posypujemy tartym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut

e-PrzepisyKulinarne
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 166

patelni, na małej ilości oleju podsmażamy czosnek do zeszklenia i zalewamy przecierem pomidorowym, aby nabrał aromatu czosnku, doprawiamy cukrem i solą. Całość podgrzewamy do zagotowania. 3 Następnie zalewamy pulpeciki sosem i zapiekamy w piekarniku około 20 minut. 4 Całość posypujemy koperkiem i podajemy z makaronem, ryżem, bądź ziemniakami. Porady Jeżeli nie przepadacie za czosnkiem, nie musicie dodawać go do sosu

Kuchnia Bazylii
Odtruwająca zupa z fasoli mung z olejem lnianym 131

isovitexin, dwa składniki o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym. Wyobraźcie sobie, że w Azji skąd pochodzi, robią z niej nawet lody i lizaki! Ma wszechstronne zastosowanie, w zupach, pastach, kotletach, pulpecikach. U mnie dziś prosta zupa z fasoli mung. Moje dzieci ją uwielbiają za smak i prostotę. Nie ukrywam, że robię ją właśnie wtedy, kiedy jesteśmy przeładowani stresem, słabi i potrzebujemy

Z Kuchni Do Kuchni
Kotlety sojowe na bigosie z pieczarek i papryki 167

odcedzamy i miksujemy blenderem lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Następnie dodajemy jajko i całość mieszamy na jednolitą masę, z której formujemy pulpeciki. Obtaczamy je w bułce tartej (w wersji dietetycznej mogą to być otręby) i smażymy na oleju z obu stron na złoto. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka, podsmażamy. Papryki

e-PrzepisyKulinarne
Pulpeciki w zalewie 193

kuchni, polecam 🙂 Składniki: 500 g mięsa mielonego z karkówki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 papryki 2-3 łyżki tartej bułki 1 jajko sól, pieprz do … Czytaj dalej Pulpeciki w zalewie

czarrna od kuchni
“Lunch box. Do pracy i szkoły” – recenzja 164

warzywami, sałatka z ziemniaków i kalafiora, lub z ziemniaków, marchewki i szpinaku, lub z ziemniaków, brukselki i jajka. Chyna po prostu lubię sałatki ziemniaczane. Hitem są dla mnie pulpeciki jajeczne z sałatką ze szpinakiem i wzór na sałatkę, czyli baza z warzyw, dodatki zawierające białko i zdrowe tłuszcze, dressing i gotowe! Dobrym pomysłem są klopsiki z prosta surówką z melona

Ugotowane pozamiatane
Pulpety w sosie cebulowym 165

pieprzem. 2. Resztę cebuli kroimy w piórka i smażymy na oleju. Dodajemy 2 łyżki mąki, którą należy zarumienić i zalewamy wodą cały czas mieszając. 3. Z mięsa formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące i wrzucamy do sosu. Dusimy, doprawiamy sos majerankiem, solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną/jęczmienną. SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
Co Lila jadła w środę? 34 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 195

Mango Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana ze szpinakiem. II Danie 16:00 Spaghetti. Mięso mielone podsmażyłam na patelni z cebulą, a później ugotowałam sos pomidorowy. Oprócz tego, Lilce zrobiłam pulpeciki więc trochę nietypowo jak na spaghetti, ale fajnie wyglądają i lepiej się je takie kuleczki. Mięso mielone zmiksowałam w thermomixie, dodałam paprykę słodką, pieprz, suszoną natkę pietruszki i startą

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pulpeciki z macy do rosołu 213

którym będziemy go podawać przez 20 minut. Zupę podajemy z kulkami (4 na osobę) i natką pietruszki.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Pulpeciki z macy do rosołu pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem 283

Kuleczki z mielonej ciecierzycy i twarogu są niczym pulpeciki, ale nie ma w nich ani grama mięsa. Duszone w sosie pomidorowym z kawałkami pomidorów i listkami szpinaku. To wegetariańskie danie jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe i sycące. 200 g ciecierzycy 100 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz czarny SOS POMIDOROWY: 1/2 cebuli

https:KKuchniaMniam