pulpeciki - 1409 przepisów (strona:67/94)

Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe pulpety z marchewką i natką pietruszki 200

Ostatnio w mojej kuchni goszczą często dania lekkostrawne. Dzisiaj dla Was przygotowałam pulpeciki gotowane na parze. Dodatkowo wybrałam chude mięso i tu stawiam na drób - indyk bądź kurczak świetnie nadają się by je przygotować. Dodatek świeżej zieleniny nadaje aromatu jak i podkreśli ich smak.  Podać je można zarówno z kaszą, ryżem czy ziemniakami propozycji wiele, a całość skomponuje się

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pulpety cielęce w sosie koperkowym 131

mięsem. Dodać połowę przesmażonej cebuli, jajko, przyprawić. Dokładnie mieszamy naszą masę. Formujemy okrągłe kulki i obtaczamy w mącę.  Do garnka z warzywami dodajemy pozostałą cebule i wrzucamy nasze pulpeciki. Wszystko razem dusimy ok. 20 minut. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą i pieprzem. Pulpety podałam z makaronem razowym

magiczna kuchnia Kasi
Burgery bez mięsa z czerwonej fasoli i ciecierzycy 210

słodkiej papryki, rozgniecione ziarna kolendry, wyciśnięte ząbki czosnku i imbir mielony. Wszystko wymieszać dokładnie, najlepiej rękoma. Na koniec dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i jeszcze raz przemieszać. Formować małe pulpeciki, lekko je spłaszczając. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i smażyć burgery po ok. 5 minut z każdej strony na małym ogniu. Powinny być wyraźnie zarumienione. SOS JOGURTOWY: Do miski

Calzonella.com
Pulpety z żółtego sera 123

były Do tego nasz ulubiony ser żółty w złotej chrupkiej skorupce – z ketchupem czy z czosnkowym dipem majonezowym – idealne połączenie. Z poniżej podanej ilości wyszło mi 15 pulpecików o wielkości większego orzecha włoskiego. Składniki na: Pulpety z żółtego sera […] The post Pulpety z żółtego sera appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Hummus thats all 156

powstanie gęsta, aksamitna masa. Gotowy hummus skropić oliwą. Idealne do podania z surowymi warzywami, naleśnikami  pieczywem, grissini. Idealne również jako dodatek do falafel czy mięsnych pulpecików. Alternatywne możemy dodać  suszone pomidory + pietruszka Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, nie wymagające wielu przygotowań. Polecam

Lajtkraft food intolerance
20 dań idealnych na delegację 1429

Schab w sosie własnym 13. Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym 14. Gulasz z karkówki 15. Gulasz z żołądków drobiowych w sosie własnym 16. Klopsy w sosie pomidorowym 17. Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym 18. Gulasz z serduszek drobiowych (z pieczarkami) 19. Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowo-pieczarkowym 20. Gołąbki z piekarnika

Ugotować
Treściwa zupa koperkowa z pulpetami 141

Chciałam zrobić pulpety w sosie koperkowym ale w ostatnim momencie zmieniłam zdanie i zrobiłam zupę koperkową z pulpecikami, a że makaron był drobny to zalałam mniejszą ilością zupy i wyszło idealne połączenie. Treściwa zupa koperkowa z pulpetami Składniki: - 500 g łopatki - 250 g makaronu - pęczek koperku - 100 ml śmietany - jajko - łyżka natki pietruszki - bułka tarta - ząbek czosnku - olej - bulion Przygotowanie

Kulinarne życie
Gniazda makaronowe z kulkami mięsnymi 211

podobnych, garść natki pietruszki. kilka plasterków sera żółtego. Przygotowanie: Makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać z resztą składników na kulki mięsne. Uformować 9 pulpecików i położyć po jednej na każdy makaron. Wszystkie składniki na sos śmietanowy wymieszać i zalać makaron. Gdyby makaron był mocno nie przykryty sosem, można dolać jeszcze troszkę wody.  Na górę

W kuchni u Moniki
Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu 237

kości i mrożę, potem mogę je wykorzystać np. na farsz do pierogów, czy krokietów. Ale dzisiaj pokażę Wam jak zrobić pulpety z gotowanego kurczaka i gotowanych warzyw z rosołu. Pulpeciki są delikatne, można je jeść podczas diety, doskonale nadadzą się dla dzieci, kiedy chcemy im w menu przemycić trochę gotowanych warzyw i mięska drobiowego. Polecam też klopsiki z ryżem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pulpety w śmietanowo - koperkowym sosie 165

Przygotowanie: Cebulę podsmażyć na maśle, dodać do zmielonego mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wbić jajko, dodać żółtko i bułkę tartą. Przyprawić do smaku przyprawami. Dokładnie wymieszać. Uformować pulpeciki. Na patelnię wlać bulion i podgrzać. Do gotującego się włożyć pulpety (tak do połowy zanurzone) i gotować ok 2 min, następnie z drugiej strony. Ugotowane przełożyć na talerz

Gaździnka warzy
Wołowe klopsiki z kaszą jaglaną 186

wystarczająco sycące), podać w kanapce czy na przykład z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wszystko oczywiście w towarzystwie wspaniałego sosu. Zapraszamy na kulinarną wycieczkę w ciepłe strony! Do przygotowania pulpecików potrzebujemy: – ok 300 g wołowiny – 1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej – sól, pieprz, zioła – słoik passaty pomidorowej / domowego koncentratu pomidorowego – mały słoiczek oliwek – odrobina tłuszczu

Szybko Tanio Smacznie
Pulpety w sosie koperkowym 189

koperkowy jest naszym ulubionym sosem. Pasuje zarówno do mięsa jak i do ryby oraz do dań jarskich. Ostatnio serwowałam rybę w sosie koperkowym, tym razem czas na pulpeciki. Małe kulki z mięsa mielonego możecie przygotować w swój ulubiony sposób. Pulpety w sosie koperkowym Składniki Mięso: 500 g mięsa mielonego Czerstwa bułka lub kilka kromek suchego chleba 1 cebula 1 jajko

Pyza i Surówka
IMPREZOWE PULPECIKI- MARYNOWANE W OCCIE 128

laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu   2 cebule 4 suszone papryczki chili Do mięsa dodajemy jajko,bułkę tartą,pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy. Formujemy pulpeciki- najlepiej małe, aby łatwo było zjeść całego na raz. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z każdej strony. Cebulkę kroimy w piórka. Robimy zaprawę. Do garnka wlewamy wodę, ocet

KuchcikoweLove
Zupa meksykańska. 147

ostre). Gotujemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy. Podsmażone warzywa dorzucamy do zupy razem z kukurydzą. Gotujemy około 30 minut. Można podawać z pulpecikami. (przepis tutaj) Smacznego

Moje-pitraszenie
Pikantne pulpeciki z fetą 249

chilli i odrobiną oleju na gładką pastę. Dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy, mieszamy i łączymy z bułką tartą do uzyskania jednolitej, odpowiednio klejącej się konsystencji, by pulpeciki nam się nie rozpadały (na moje oko wystarczą 2-3 łyżki). Z uzyskanej masy lepimy kulki i smażymy na rozgrzanym oleju na złocisto-brązowy kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, ryżem

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania