pulpeciki - 1409 przepisów (strona:56/94)

Kotlety z kaszy bulgur nadziewane szpinakiem i parmezanem 129

może Cię zainteresować: Placuszki szpinakowe z kozim serem i sosem jogurtowo-orzechowym Placki z dyni i cukinii Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Pulpety z papryką w sosie pomidorowym 126

Pyszne, aromatyczne pulpeciki z papryką w sosie pomidorowym.  Przepis jest dziecinnie prosty i szybki, bo całość nam zajmie tylko 25 minut.  Do tego tylko makaron i pyszne, pożywne danie mamy gotowe. Składniki: 600 g mięsa mielonego 1/2 szklanki mleka 2 cebule 2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 4 ząbki czosnku

magiczna kuchnia Kasi
Zupa cebulowo-porowa z pulpetami 214

dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przykrywamy i gotujemy ok 10 min 3. Do mielonego mięsa dodajemy płatki owsiane oraz jajko, doprawiamy świeżym tymiankiem, solą i pieprzem, formujemy pulpeciki wielkości większego orzecha włoskiego i wrzucamy do gotującej się zupy, całość gotujemy jeszcze ok 15 min 4. Na koniec zabielamy zupę kwaśną śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Słodki Kompromis
Gołąbki z czerwonej kapusty nadziane duszonymi warzywami 269

pomidorowy, farsz wymieszać i ostudzić. Kapustę umyć, odciąć głąb i przełożyć do garnka z gotującą się wodą. Chwilę gotować, aż do lekkiej miękkości liści. Z warzywnego farszu formować podłużne pulpeciki. Na każdy liść umieścić farsz, następnie podwinąć boki i całość ciasno zrolować. Dno naczynia żaroodpornego lub garnka wyłożyć pozostawionym liściem kapusty. Następnie ciasno ułożyć przygotowane gołąbki. Całość zalać odrobiną wody

Ugotować
Zapiekane pulpeciki z kaszą z grzybami i marchewką w ziołach 192

sól do smaku Cebulę obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Lekko wystudź. Do mięsa dodaj wszystkie składniki i wymieszaj na jednolitą masę. "Uturlaj" w dłoniach pulpeciki i obsmaż na brązowo na oleju. Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów krojonych  lub passaty pomidorowej 2 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski Tłoczony Tylko Raz spory ząbek czosnku kieliszek wytrawnego białego wina

AZgotuj!
Gołąbki z mięsem mielonym i kaszą gryczaną 455

lekkiej miękkości liści. Wyjąć kapustę i delikatnie odciąć liście. Pierwsze dwa liście przełożyć na inny talerz, ponieważ będą potrzebne na spód garnka. Formowanie gołąbków Z mięsa formować podłużne pulpeciki. Na każdy liść umieścić farsz, następnie podwinąć boki i całość ciasno zrolować. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć pozostawionym liściem kapusty. Następnie ciasno ułożyć przygotowane gołąbki. Całość zalać przygotowaną wcześniej zalewą, a gołąbki

Ugotować
SEROWY GARNEK Z PULPETAMI Z INDYKA 177

ugotowany makaron (dowolny) Wykonanie: Mięso mielone mieszamy z podsmażoną na oleju cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, majerankiem i kaszą manną. Dokładnie wyrabiamy i formujemy zwilżonymi dłońmi niewielkie pulpeciki.  W garnku zagotowujemy wodę (jeszcze lepiej jak mamy bulion). Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, marchewkę, trochę soli. Na wrzątek wkładamy pulpety i gotujemy całość na małym ogniu około

Walijskie Pichcenie
Wegańskie pulpety z ryżu i fasoli w pomidorach 204

pomysłu co z niej zrobić. Do fasolowego puree dodać ugotowany ryż, zmielone siemię lniane, sezam i kumin. Wymieszać dokładnie, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować niewielkie pulpeciki i obtaczać je w ziarenkach sezamu. Z masy uformowałam 24 pulpety, po 6 sztuk na porcję. Oliwę rozgrzać na patelni i smażyć pulpety na złoty kolor, obracając z każdej strony

Dietolog
Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem 141

pierogi usmażyć na maśle, do uzyskania jasno złotego koloru. Przełożyć na talerz i posypać roztartym czerwonym pieprzem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym Smażone pierogi z wołowiną na ostro Pierogi ruskie     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Pulpety w sosie pomidorowym. 160

Pulpeciki. Kto lubi?... Ja na pewno. Propozycja w sosie pomidorowym. Przerobiłam z mężem 40 kilo pomidorów na przecier więc mogę poszaleć :) Ciekawe na jak długo nam wystarczy? W zeszłym roku zrobiliśmy 30 kilo i w kwietniu już nie było :) Zobaczymy czy w przyszłym roku nie trzeba będzie dojść do pięćdziesiątki. Składniki: 500 g. mięsa mielonego ( ja miałam z szynki

Agusiowe smakołyki
Cytrynowe pulpeciki w sosie pomidorowym 163

mnie nie doceniany. Kawa zakupił go głównie z myślą o robieniu pulled pork’a. Robimy więc sobie od czasu do czasu taką długo... Artykuł Cytrynowe pulpeciki w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Pulpety w sosie musztardowym z pieczarkami i marchewką 141

łyżki mąki  sól, pieprz, papryka słodka  olej 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki, które gotujemy w 1 litrze wody. Odcedzamy.  2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.  3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy marchewkę, cebulę i pieczarki

Szefowa kuchni
Pulpeciki w sosie koperkowym 125

Dzień dobry Kochani! :) Aleee wolne dni szybko uciekają :( Zleciały jak jeden dzień.. Ale byle dotrwać do jutra do 18.00 i znowu weekend :). A tymczasem mam dla Was pyszne pulpeciki w sosie koperkowym. (Ostatnio ulubione danie mojego Męża:)). Zapraszam! Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko bułka tarta 2 szkl wywaru warzywnego 200 ml śmietanki

Trufelkowo
Zupa jarzynowa z klopsikami 200

Dawno nie było przepisu na zupkę, ta co prawda była robiona jakiś czas temu..Pyszna zupka jarzynowa z dodatkiem pulpecików. bulion  2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 por  10 -20 dkg fasolki szparagowej sól , pieprz listek, ziele domowa vegeta 3 kopiaste łyżki kaszy manny + 1/2 szkl.zimnej wody 25 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebulka majeranek

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 186

oregano, paprykę w proszku, pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Zmoczonymi w zimnej wodzie rękoma formujemy niewielkie kulki. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie wykładamy pulpeciki. Obsmażamy je na złoty kolor. Podsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy przecier pomidorowy i koncentrat. Przyprawiamy sos do smaku solą, cukrem i ziołami prowansalskimi. Gotujemy około

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania