kwasek cytrynowy - mąka i olej do zasmażki Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy. Składniki na pulpety mieszamy, doprawiamy. W garnku gotujemy wodę, wrzucamy do niej warzywa. Formujemy pulpeciki, obtaczamy je w mące i wrzucamy na gotujący się wywar. Z mąki i oleju robimy zasmażkę 1 stopnia (jasną) - mąka z olejem w proporcji 1:1. Do zasmażki wlewamy kilka
Kulinarne blogowaniesosie pomidorowym. Mój 16 miesięczny synek wystawił pozytywną ocenę. Wcinał aż mu się uszka trzęsły :) SKŁADNIKI Pulpeciki 250 g mielonego mięsa 1 marchewka pół woreczka ugotowanej kaszy (u mnie była to kasza bulgur) 1/4 cebuli garść rukoli zioła prowansalskie, tymianek, sól, pieprz Sos przecier pomidorowy
Zdrowo i kolorowoSałata z sosem serowym Wczoraj na obiad przygotowałam spaghetti i jako dodatek do niego podałam sałatę. Wszyscy byli nią zachwyceni. Sałata skomponowała się bardzo fajnie z sosem pomidorowym i pulpecikami. Częściowo pewnie dlatego, iż sos z jakim ją podałam to sos serowy wykonany z sera pleśniowego. Ser pleśniowy ma dość charakterystyczny smak więc warto go zestawić z czymś słodkim
mecooksSmaczne małe pulpeciki z pysznym sosem musztardowym zaskoczyły moje podniebienie. Użyta tam musztarda francuska jest miłym zaskoczeniem. Sądzę że płci męskiej te danie posmakuje, a w razie krzywych min dzieci można zrezygnować z francuskiej i dodać tylko miodową. Polecam i życzę smacznego! Składniki: 250 g mięsa mielonego z indyka 2 kromki chleba czerstwego 1 kostka rosołowa 2 łyżki musztardy
Dominacja smakukaszą, czy z makaronem, a może z ziemniakami? no i wymyśliłam te drobiowe pulpety. Zupa jest pyszna, aromatyczna i pożywna, zachęcam do spróbowania, mnie zauroczyła. Zupa grzybowa z pulpecikami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz olej 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki. Smażymy na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. Ściągamy z patelni. 2. Paprykę i cebulę kroimy w paski, pieczarki w ćwiartki, czosnek przeciskamy przez praskę, ogórki kroimy w plastry. Warzywa smażymy
Szefowa kuchniSEROWE Z BROKUŁEM I ORZECHAMI NERKOWCA! ZUPA Z KREWETKAMI, MANGO I MLECZKIEM KOKOSOWYM! OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI, MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! SEROWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PATELNI! PRZEPIS NA FIT KOTLECIKI Z JAJEK I BROKUŁA TACOS Z TORTILLI! TAJSKA ZUPA Z BOCZNIAKÓW, KUKURYDZY Z MLECZKIEM KOKOSOWYM
SMYKWKUCHNISmaczne małe pulpeciki z pysznym sosem musztardowym zaskoczyły moje podniebienie. Użyta tam musztarda francuska jest miłym zaskoczeniem. Sądzę że płci męskiej te danie posmakuje, a w razie krzywych min dzieci można zrezygnować z francuskiej i dodać tylko miodową. Polecam i życzę smacznego! Składniki: 250 g mięsa mielonego z indyka 2 kromki chleba czerstwego 1 kostka rosołowa 2 łyżki musztardy
Dominacja smakuopcjonalnie marchewkę z gotowania rosołu. Smacznego! — BTW zależy od użytego mięsa oraz wywaru jaki z niego przygotujecie oraz ilości pulpetów jakie nałożycie w porcji. Artykuł ROSÓŁ AZJATYCKI Z PULPECIKAMI (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFrazem pulpeciki cielęce, lekkie dietetyczne z brokułem i sosem bazyliowym. Zapewniam że na jednym nie poprzestaniecie. Brokuł przemyciłam do mięsa i nawet oporni na warzywa zjedzą. Polecam dla dzieci i osób na diecie. pulpety: 40 dkg cielęciny 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/4 brokuła 1 jajko 1/2 bułki 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej sól, pieprz przyprawa
wesoła kuchniapieprzem. Do gotującego się wywaru włóż podsmażone kulki. Zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 20 minut pod lekko uchyloną pokrywą, w międzyczasie 2 – 3 razy delikatnie obróć pulpeciki. Pod koniec gotowania zagęść sos mąką pszenną i ziemniaczaną (po ok. 1 łyżeczce), którą przesiej przez sitko, bezpośrednio do wywaru. Całość pogotuj chwilę bez przykrycia aż nieco zgęstnieje. Pod koniec dodaj
Oka w rosole czyli KaFka gotujeudek indyka 1 czerstwa bułka 1/2 cebuli 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki posiekanego koperku 2 szklaki bulionu 1 … Czytaj dalej Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym
czarrna od kuchnipodsmażyłam: Następnie dodałam podsmażone mięsko, sosik i resztę składników. Udusiłam pod przykryciem. Wyszło pysznie i co najważniejsze wszystko się zmieściło! Testy pojemnościowe przeszła również patelnia podczas duszenia 40 sztuk pulpecików wołowych w sosie pomidorowym: Upiekłam na niej również filety z łososia na niewielkiej ilości tłuszczu i podsmażyłam ugotowane wcześniej brokuły: Podsumowując, patelnie marki WOLL nie są absolutnie przereklamowane. Są naprawdę
Moja Delicjaszynki wieprzowej 1/2 małej cukinii 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie mąka 3/4 szklanki mleka … Czytaj dalej Pulpeciki z fasolką
czarrna od kuchniotręby, startą cebulę, rozdrobniony czosnek, rozmaryn, poszatkowany koperek i jajko, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, wszystko dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie z mięsa formujemy pulpeciki (jeżeli mięso klei się do dłoni, zwilżcie ręce zimną wodą), mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Wrzucamy je do wody i gotujemy pod przykryciem 5 minut, od czasu do czasu można
Kardamonovy