życia? <z kuchni> 4. Ulubione narzędzie kuchenne? 5. Znienawidzone narzędzie kuchenne, bez którego jednak nie umiesz sobie poradzić...? 6. Kategoria kulinarna, w której najlepiej się odnajdujesz to...? (przystawki, dania mięsne/bezmięsne, desery/ciasta, bezglutenowe etc...) <reszta z mojej głowy> 7. Gdy masz chwilę wytchnienia, jakiej muzyki słuchasz (i dlaczego zamiast tego zwykle włączasz telewizor)? 8. Gdybyś
Kuchenna Kontrrewolucyarybę wykładamy na talerz, jak na zdjęciu i polewamy sosem. Na koniec ścieramy na świeżo skórkę cytrynową, prosto na śledzie. Podajemy z chrupkim pieczywem lub solo w formie przystawki
Kuchenna Kontrrewolucyaciężkim, gorącym i dusznym weekendzie spędzonym w blokowisku liczę na obniżenie temperatury i szybką, lekką kuchnię. Dzisiejsze danie może stanowić przystawkę, śniadanie, kolację a nawet lekki obiad. Koszyczki: 1 kg ziemniaków 2 jajka bułka tarta do zagęszczenia suszony czosnek, mielony kminek sól i pieprz olej do wysmarowania formy Wypełnienie: 250 g twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany pół pęczka posiekanego
Czerwień i błękitlistki mięty.Zamieszać dokładnie.Doprawić solą i pieprzem do smaku. Risotto od razu podawać. Włosi jedzą dużo sałaty do swoich dań więc do tego risotto można podać dodatkowo prostą przystawkę z rukoli w winegrecie z oliwy,musztardy i soku z cytryny doprawione sola i pieprzem
Sztuka gotowania w/g Samirykuchni całych Włoch. Na północy zwane często brodetto (dodaje się także ryby), na Sycylii często używa się krewetek. Proste i łatwe w przyrządzeniu, a olśniewające śródziemnomorskim smakiem. Wspaniałe jako przystawka, ale i jako główne danie spożywane z przypieczonym pieczywem maczanym w oliwie. 3 ząbki czosnku 1 kg małży w muszlach 1 mała cebula 700 g pomidorów 200 ml wytrawnego, białego
Bon Ton Italiasurowo i dlatego powinno być bardzo świeże. Pamiętajcie także aby mięso na befsztyk było pierwszej klasy czyli albo polędwica albo ligawa wołowa. Do tego dodatki i świeże jajo i przystawka gotowa. Befsztyk tatarski. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedodajmy odrobinę soli lub pieprzu. Tak przygotowana sałatka z grillowanymi warzywami będzie miała intensywny dymny posmak, a sałaty z sokami z cytryny i pomarańczy, zapewnią znakomite orzeźwienie. Doskonała przystawka do głównego dania lub danie główne, które znakomicie sprawdza się w upalne dni. Zróbcie sami podczas kolejnego gorąco weekendu! Życzymy smacznego :) Maugo&Paszko
Bananowe Poleoknem :) Na wielkanocny stół proponuję Wam pyszny schab nadziewany żurawiną i suszonymi śliwkami :) Schab może być podawany na ciepło, jako dane główne, jak i zarówno na zimno, jako przystawka. Składniki: 1 kg schabu bez kości 50 g suszonej żurawiny 100 g suszonych śliwek 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka płynnego miodu sól, pieprz, słodka papryka Schab naciąć przez środek
My simple kitchensię głębię ich smaku. Jednocześnie ogórki lepiej nabierają aromatów z zaprawy. Sałatka pachnie sezamem i sosem sojowym. Ma lekko słony i lekko słodki smak. Nada się na lunch, jako przystawka, albo jako dodatek do mięs z grilla czy z patelni. Składniki: 2 długie ogórki lub 6 średnich ogórków gruntowych garść kolendry, posiekana (z braku kolendry użyłam natkę pietruszki) 3 ząbki
Trzeci talerzprzyznać, że bez podsypywania mąką, gdyż ciasto fajnie odchodzi od powierzchni. Kamień nie chłonie zapachu, pozostaje zimny i przyjemnie gładki. Sprawdzi się jako deska do krojenia, jako deska pod przystawki i jako..podstawka pod gorące naczynia. Smacznego ! POLECAM PODSTAWKI.PL
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj alternatywa dla wszystkich, którzy nie lubią śledzia. Nie tylko świąteczna, danie idealnie nadaje się jako przystawka na imprezę z przyjaciółmi. Jeśli zaś myślicie już tylko o zbliżających się Świętach, myślę, że jest to również idealna propozycja na tą okazję. Składniki marynaty zapewne Was zaskoczą, ale uwierzcie że efekt końcowy jest ... co tu dużo mówić - rewelacyjny! Składniki
Garniec MagalieŚwięta, święta ... Kolejna propozycja, tym razem na świąteczny stół wigilijny, jako przystawka lub jako samodzielne danie. Lekka i przyjemna konsystencja, delikatny biszkopt o smaku szpinaku, do tego wędzony łosoś. Wspaniale wygląda na talerzu. Polecam! Składniki: 600 gram szpinaku 50 gram masła 250 gram plastrów wędzonego łososia 50 gram mąki 50 ml mleka 3 jajka sól pieprz
Garniec MagaliePojawiło się u mnie ostatnio wiele pytań na temat pomysłów na potrawy wegetariańskie oraz na proste, łatwe do wykonania przystawki i dania na przyjęcia dla przyjaciół. Kolejne wpisy będą zatem dotyczyć obu tych tematów, mam nadzieję, że wypróbujecie moje przepisy lub będą one dla Was inspiracją do sporządzenia własnych, zaskakująco smacznych i pięknie wyglądających przy okazji potraw, bo przecież
Garniec MagalieDziś zapraszam na pyszne, smażone szparagi, obtoczone w serze bursztyn, podane z jajkiem w koszulce i aioli cytrynowym. Przepis pochodzi czerwcowego wydania magazynu 'Kuchnia'. Zapraszam do
My Culinary Artczym jeszcze raz dobrze wymieszać i ewentualnie dosolić. Zielone ogórki słodko-pikantne można serwować na sałacie ze szczypiorkiem lub same. Będą ciekawym dodatkiem do dań obiadowych, albo samodzielną przystawką
Trzeci talerz