przystawka - 12862 przepisów (strona:274/858)

Kalarepka w maślanym sosie 155

height: 1em;" /> To bardzo prosty przepis , ale niezwykle smaczny , dosłownie zakochaliśmy się w nim smakuje pomiędzy kalafiorem a młoda kapustką , jest bardzo delikatna i maślana . Cudowna ciepła przystawka do młodych ziemniaczków , plus sadzone jajo i obiad mamy z głowy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 4 kalarepki

Ogrodnik w podróży
Quiche lorraine z wędzonym boczkiem, dynią i topinamburem podany z weissbierem 184

intensywny kolor i za to, że nie trzeba jej obierać ze skóry, a smażona lub pieczona nabiera lekko dymnego aromatu :); rewelacyjny topinambur i migaine z garścią zielonej pietruszki. Znakomita przystawka do podania na ciepło z sałatką śródziemnomorską oraz z schłodzonym do 7 ° C weissbierem. Placek można odgrzewać przed podaniem lub schłodzić przez noc w lodówce, pokroić w małe porcje

SzczyptaSmaQ
Pulpeciki z indyka pieczone z jabłkiem do piwa Witbier 175

Przystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C.  Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego mięsa. Dominujące nuty to ziołowa (kolendra) i cytrusowa (skórka pomarańczowa). Smak  kwaśno-cierpki.  Do niego przygotowałam pieczone pulpeciki z jabłkiem, polskim miodem akacjowym i serem bursztyn lub rubin.  Składniki: 500 gram

AZgotuj!
Indyk z owocami w galarecie 160

Indyk z owocami jest niezawodnym połączeniem. Kompozycja jest kolorowa, żywa i radosna. Połączenie smaku łagodnego indyka ze słodkimi i kwaskowatymi owocami jest odświeżające. Składniki: – 1

Pociąg Do Kuchni
Inny tatar z łososia 130

Tatar – podobno polskie danie. Ale tylko podobno. Zwłaszcza ten z łososia jednoznacznie kojarzy się z Azją. Połączenia smaków intensywne, świeże, docierające na samo dno kubków

Pociąg Do Kuchni
Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką 177

Proste, ale wykwintne. Wytrawno-słodko-ostro-ziołowe – mieszanka smaków pieszczących kubki smakowe z prostych składników. Składniki: 1 bagietka 100 g masła 3 ząbki czosnku, pietruszka

Pociąg Do Kuchni
Roladki z wędzonego łososia 157

Roladki z wędzonego łososia z dodatkiem mascarpone i musztardy francuskiej to szybka, łatwa i do tego bardzo ciekawa przekąska na zimno. Słoność wędzonego łososia jest przełamana

Pociąg Do Kuchni
Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów 148

pozostałymi pokrojonymi oliwkami. Gazpacho można też podawać posypane drobno pokrojonymi pozostałymi warzywami (papryka, ogórek, awokado), płatkami migdałów i ozdobione liśćmi selera naciowego. Gazpacho stanowi zarówno danie, jak i przystawkę idealne na upalne dni.       Podobne przepisy Makaron z klopsikami w sosie włoskim Leczo prawie węgierskie Chłodnik z botwinki Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo

Pociąg Do Kuchni
Roladki z cukinii na upalne dni 162

natką, bazylią,pokrojonym suszonymi pomidorami, przyprawami i jogurtem. Na plastry cukinii nałożyć warstwę twarożku i zwinąć w rulonik. Gotowe :) Można podawać na ciepło i na zimno. Doskonałe jako przystawka. Kto lubi?  :) Smacznego dnia ! Myślę, że spritzer będzie do tego dania idealnie pasował. Przepis poniżej : http://myjemypijemy.blogspot.com/2014/06/spritzer.html

Jemy Pijemy
Plastry cukinii w oliwie, z czosnkiem i chili do słoików 127

słoiczki przekładamy do lodówki lub spiżarni, oliwa i czosnek są świetnymi konserwantami, więc mogą długo posiedzieć. Plastry cukinii zrobione w ten sposób idealnie nadają się na kanapki lub jako przystawka, idealny dodatek do mięs i pasztetów

Apetyczna babeczka
Placki rybno – ziemniaczane 181

inspirowany angielskimi ciasteczkami krabowymi . Nawet mój młodszy syn który nie jest miłośnikiem ryb , był nimi zachwycony . Są delikatne , chrupiące i syte . Doskonale sprawdzą się jako danie główne lub niewielka przystawka , a jeśli jeszcze podać do nich jakiś sos jogurtowy czy tysiąca wysp , to juz po prostu rozpusta . Składniki : 0,3 kg dorsza lub innej białej ryby 1 łyżka masła

Ogrodnik w podróży
Młody bób zasmażany z boczkiem 156

dokładamy bob , smażymy chwilę , ciągle mieszając – około 5-6 minut . Wyłączamy gaz i posypujemy posiekaną natką pietruszki, pieprzem , mieszamy po raz ostatni i podajemy na ciepło . Może być przystawką lub daniem głównym , my zajadaliśmy się nim razem ze schabowymi z kabaczka ..pyszne ! Polecam Post Młody bób zasmażany z boczkiem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Jak zrobić sos tzatziki (klasyczny)? 500

wiele dań z jego dodatkiem. Jest niezastąpiony jako sos do dań z grilla, do świeżych i pieczonych warzyw, jako dodatek do hamburgerów. Wspaniale smakuje także tak po prostu, na przystawkę razem z chlebkiem pita, jak podawano nam go w Grecji. Porządnie schłodzony sos tzatziki wspaniale smakuje w gorący, letni dzień! Idealny sos tzatziki - o czym należy pamiętać? Prawdziwy sos tzatziki

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka szpinakowa z tortellini 206

także resztkę zielonego pesto i jogurtu. Na koniec posypałam prażonymi nasionami słonecznika.   Myślę, że taka sałatka sprawdzi się idealnie nie tylko jako dodatek do mięs czy przystawka, ale również jako samodzielne danie.  Składniki (na dużą miskę) : 1 opakowanie tortellini z nadzieniem szpinakowo-serowym 1 opakowanie świeżego szpinaku baby 1 opakownie pomidorków koktajlowych Tortellini ugotować wg przepisu

Kuchnia Ellie
Pieczona owsianka z wiśniami 155

śniadanko Ja podałam jeszcze gorącą owsiankę na marmurowej desce, którą możecie kupić na stronie Podstawki.pl . Można na niej nie tylko kroić, ale także podawać przystawki lub ustawiać gorące naczynia. Polecam Post Pieczona owsianka z wiśniami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje