farsz . Na wierzch daję plaster masła ( można to przykryć plasterkiem sera żółtego , osobiście tego nie stosuje) . Nagrzany piekarnik do 180oC i papryczka po 30 minutach gotowa . Pyszna przystawka przekrojona i wysuszona papryka
Eli GotowanieFaszerowane ziemniaki to jedno z dań które może być przystawką i obiadem . Przynajmniej dla mnie. Jeśli ma być obiadem to dodaje jakąś surówkę. Jest to dość wygodne danie ,ponieważ farszem może być praktycznie wszystko Składniki na 2 porcje 4 duże ziemniaki 3 jajka 10 dkg wędliny 1 łyżka kukurydzy 2 łyżki majonezu 5 dkg zera
Eli Gotowanieobiad i deser . O przetworach na razie nie będę pisała o szarlotce również ,zwłaszcza że wypieki słodkości nie są moją mocną stroną . Dlatego skoncentrowałam się na coś w rodzaju przystawki przedobiedniej. Składniki na 4 sztuki 1 ciasto francuskie 4 kotlety schabowe 1/4 główki kapusty białej kilka pieczarek 1 cebula sól.pieprz Wykonanie kapustę siekam w paski, cebulę
Eli Gotowaniepieczarki i paprykę pokroiłam drobno i podsmażyłam , posoliłam to na patelni aby szybciej zmiękło i na placuszek . Ja jem z keczupem , moja druga polowa (czyli mąż) kroi dodatkowo pomidora . Przystawka w 5 minut gotowa
Eli GotowanieDyżurna przystawka na moich uroczystościach to jajka faszerowane . Są łatwe i szybkie w przygotowaniu , smaczne i różnorodne. A co najważniejsze cała rodzinka pochłania je bez opamiętania , że tak to nazwę. Jajko to jajko nic nadzwyczajnego , rzecz polega na odpowiednim farszu. Musi być lekko pikantny, wilgotny .Dzisiaj zrobiłam go z pieczarek Kupiłam po promocyjnej cenie i dość sporo . Dlatego
Eli Gotowaniezłoty kolor z każdej strony. usmazone kawałki przełożyć do naczynia żaroodpornego i wlożyć do piekarnika na ok 10 minut w temperaturę 180 stopni . Jest to świetne danie na przystawkę lub kolację. Oto banerek mojej akcji ,chętnych proszę o wklejenie kodu do swojego wpisu Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę
Eli Gotowaniepojęcia czy jest to prawdziwa tortilla ,ale też nie mam pojęcia jak nazwać ten placek . W zależności od farszu podaję go na przystawkę lub jako danie główne . Dzisiaj to kolacja . Mam 100% pewność że wszystko będzie zjedzone . Składniki na placki 16 szt 1/2 kg mąki 1/4 kostki margaryny 600ml wody . 1 płaska łyżeczka soli Wykonanie Wodę z margaryna i solą
Eli GotowanieKrok 2 . do mięsa dodać przyprawy , mieszać ( mówi się na to maserować ) . Dodawać po trochu wody i wyrabiać aż masa będzie kleista . Krok3 . jelito umyć . Nałożyć na przystawkę do kiełbas i napychać . Jelito musi być ściśle napchane , tak aby nie było powietrza między kiełbasianą masą. Krok 4 . Podzielić na małe kiełbaski . Krok 5 . Zagotować wodę
Eli GotowanieCzyli małe co nie co na stół Świąteczny. Trochę zabawy z tą przystawką jest ,ale za to smak - palce lizać. Dla oka również przyjemny widok jest
Eli GotowanieBył deską ratunkową. Dlaczego ? z prostej przyczyny. Robiąc otwór na śliwki ,zrobiłam go za duży . Po upieczeniu farsz śliwkowy wypadał przy krojeniu cienkich plastrów. Jedynym sposobem uratowania pysznej przystawki ,była galareta . Składniki 1 kg schabu bez kości 200g śliwek suszonych 1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka majeranek 4 ząbki czosnku pomarańcz do dekoracji 3 łyżki żelatyny
Eli GotowanieCukinia to wspaniałe warzywo . Robię z niej przystawki, dania główne . Na surowo też jest smaczna . W tym daniu cukinia występuje w towarzystwie botwiny. Może nie całej tylko listków botwiny. Nie lubię wyrzucać żywności a te listki zostały mi z chłodnika . Wyszło nawet smaczne danie . Składniki na 4 porcje Makaron spaghetti 1 cukinia kilka listków z botwiny 1 cebula
Eli Gotowaniedariawkuchni.blogspot.com/ Moje pytania 1 Programy kulinarne czy rozrywkowe? 2.Książka czy telewizja ? 3.Ulubiona przystawka świąteczna? 4.Wigilijny barszcz czy grzybowa? 5.Kuchnia polska czy włoska ? 6.Kawa czy herbata ? 7.Ciasto kruche czy ucierane? 8.Wyjazd na wymarzone wczasy czy udział w seminarium z prestiżowym szefem kuchni? 9.Pieczenie czy gotowanie ? 10.Co myślisz
Eli Gotowaniejest coś co jest pyszną przystawką na każdą okazję . Jak również może grać role pasty śledziowej na kanapki . Różnorodność tego tatara jest niezliczona ,ponieważ w zależności od smaku można dodać dodatki i charakter dania ulega zmianie. Tak więc jest o prawie umiwersalne danie . Oczywiście jest to moje zdanie. Składniki 8 płatów śledzia niesolonego 3 ogórki małosolne 2 cebule średnie
Eli Gotowaniecebulę z marchewką ,dokładnie wymieszać . Polać wszystko przyprawioną oliwą jeszcze raz wymieszać . Można podawać jako dodatek do dania głównego lub z pieczywem jako samodzielną przystawkę np. lekką kolacje . - SMACZNEGO
Eli Gotowanie