tego sos z miodu z odrobiną soku z limonki. To musi być dobre. Po powrocie do domu pozostało mi tylko zrealizować mój plan.. W rezultacie wyszła świetna przystawka, kolacja, podwieczorek a nawet i drugie śniadanie, taki posiłek zawsze będzie małym świętem. To jest po prostu nieziemskie! Do przygotowania sałatki potrzeba nam: 1 kalarepa biała 1 kalarepa czerwona 1 figa
Kuba GotujeUwielbiam antipasti w postaci faszerowanych papryczek czereśniowych! Niestety do tej pory zawsze je kupowałam, bo jakoś nie mogłam nigdzie dostać odpowiednich produktów. W tym roku się
Pasja SmakuZnakomite kruche Ciasto plus Farsz i delikatny ser mozzarella, idealnie się razem komponują. Z nie wykorzystanego farszu z lecza wegańskiego zrobiłam takie przystawki. Do tego sos czosnkowy. REWELACJA Kruche Kwadraty z Farszem z Pędami Fasoli Składniki: Farsz robię według przepisu -- wegańskie leczo 1 sztuka Ciasta Kruchego Ser Mozzarella Sposób Przygotowania: 1.Ciasto rozwijam. 2. Ciasto kroję
Gotowanie PatkiPropozycja na obiad ale nie tylko - takie mięsko sprawdzi się również jako zimna przystawka czy dodatek do pieczywa. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem
Nie tylko w kuchniobiadu proponuję bardzo winną sałatkę z zasmażanych buraczków.Świetna przystawka do obiadu z mięsem. 1 kg.buraków czerwonych 2 łyżki masła 1 cebula 1 łyżka kminku sól cukier puder 1 kwaśne jabłko **************************************************** Buraki szorujemy szczoteczką i płuczemy.Pieczemy je w Piekarniku lub gotujemy ,zalewając je wrzącą wodą ,po czym odstawić do wystygnięcia.W rondelku najlepiej teflonowym roztopić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkifirmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia KasiMarynowana papryka na zimę Czerwona papryka marynowana to standard w mojej spiżarni. Sprawdza się i jako przystawka i jako dodatek do obiadu, do sałatek, ale również i na kanapkę. Taką paprykę robię od dawna, i według mojej skromnej oceny jest najlepsza ze wszystkich, a robiłam już wiele w tym zakresie:) Składniki: papryka (kolor i ilość zależy oczywiście od waszych
na moim stole...Witamy! Jak Moni uwielbia krewetki... <3 Mamy nadzieję, że wy też. Dlatego zrobiłyśmy lekką przystawkę z krewetkami smażonymi na maśle z sosem winnym, kolendrą i do tego salsa pomidorowa. Zdrowe i pyszne. Nie ma co czekać, tylko... Do dzieła! Składniki: (na 1 porcje) 2 kromki chleba żytniego 6 krewetek 1 ząbek czosnku pół cebuli pokrojonej drobno w kostkę
Gotowanie, czyli hobby dla każdegodobrze znany. Na miejscu czekała już spora grupka mniej lub bardziej znanych mi blogerów, a po chwili zaproszono nas do usadowienia się przy wielkim stole z dużą ilością apetycznych przystawek. Wykład na temat win i ich łączenia z włoskimi potrawami wygłosił sam współwłaściciel restauracji Pan Krzysztof Celmer, a w imieniu Malmy wypowiadała się Pani Anna Moryto. Wykład był bardzo ciekawy
karmelowyBardzo pożywna i efektowna sałatka, polecam jako przystawkę albo jako danie obiadowe. Powstała jak zwykle gdy nie wiedziałam co by tu zrobić do zjedzenia, ale pewnie też o tym wiecie że takie potrawy czasami wychodzą rewelacyjnie. Polecam serdecznie pyszną sałatkę. Sałatka z komosy ryżowej i owoców morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieświetnie sprawdzi sie jako samodzielny, lekki posiłek, obiad do pudełka do pracy czy propozycja imprezowa. Jeśli przygotujemy klopsiki wcześniej lub wykorzystamy te z wczorajszego obiadu ta lekka i smaczna przystawka będzie gotowa w zaledwie kilka minut. Można tez przygotować większą
Pyry na Gazburak chioggia łyżeczka miodu łyżka octu jabłkowego olej rzepakowy sól i pieprz rukiew wodna Buraka poszatkowałam na mandolinie. Z pozostałych składników zrobiłam sos. Chwilę się przegryzały i podałam jako przystawkę
AZgotuj!szanujący się Włoch serwuje swoim gościom na wieczorny posiłek? APERITIVO i ANTIPASTI Na pobudzenie apetytu (tak jakbyśmy nie byli wystarczająco głodni!) Giovanni serwuje nam kieliszek wytrawnego Prosecco i drobne przystawki. Uwaga, pomimo ich urody jaki i smaku, należy bardzo się pilnować aby nie zjeść ich za dużo – kiedy pojawią się kolejne dania, miejsce w żołądku bardzo nam się przyda
Patchworktakie solone, bez dodatków, które się moczy i samemu przygotowuje. Dzisiaj proponuję sałatkę śledziową z papryką bez soli i przypraw, bo śledzie same w sobie są słone. Doskonała przekąska, przystawka czy jak w przypadku młodszego dziecka - dodatek do śniadania :) 5 filetów śledziowych solonych 1 czerwona papryka pół cebuli 10 dag. żółtego sera natka pietruszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepektyny. Świetnie nadają się właśnie do przygotowania galaretek z owoców, które własnej pektyny zawierra niewiele, jak właśnie jeżyny. Najpierw musisz owoce pozbawić irytujacych pesteczek, czyli owoce przetrzeć. Korzystam z przystawki do mojego robota. Pozostaje już tylko, zagotować jeżynową pulpę, dodać pektynę i napełnić słoiczki. Czym właściwie jest pektyna jabłkowa? To rodzaj rozpuszczalnego błonnika pokarmowego. Błonnik ten pod wpływem wody
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!