Co jak co ale na testowanie przepisów na śledzie to mnie długo namawiać nie trzeba - wystarczy ,,rzucić" przepis a ja już kupuje składniki. Uwielbiam śledzie dlatego
sierotka maRysia w kuchniCzymś niesamowitym jest ogrom rodzajów pieczywa spożywanego na świecie. nie ma kultury która by nie miała swojej odmiany chleba a odmian jest naprawdę wiele i wszystkie
sierotka maRysia w kuchniSałatka ta zachwyciła mnie swoim smakiem. Jako osoba nie przepadająca za połączeniem kurczaka ze słodkimi dodatkami (żurawiną) byłam bardzo sceptycznie do niej nastawiona a tu bardzo
sierotka maRysia w kuchniO istnieniu tej pyszności opowiedziała mi ostatnio koleżanka z pracy - Asia - opowiadała i opowiadała jak to się nimi zajadała podczas grilla u koleżanki i tak mi
sierotka maRysia w kuchniPrzepis na te rolmopsy znalazłam jakiś czas temu robiąc... nalewkę żurawinową :-). Wypróbowałam i oczywiście się nimi zachwyciłam! Uwielbiam śledzie w occie i te jak dla mnie
sierotka maRysia w kuchniLubelski Kociołek jako kolejną inspirację wybrał tym razem kaszę gryczaną. Był to dla mnie bardzo fajny pomysł gdyż bardzo ją lubię w przeróżnej postaci - ale chyba
sierotka maRysia w kuchniburakiem ćwikłowym i kozim serem - które niewątpliwie były mistrzem całego stołu i rozeszły się w parę minut Sałatka z tuńczykiem podana w makaronie Conchiglioni tzn dużych muszlach - idealna na przystawkę na ,,jednego gryza" Piernik bez jajek pieczony na musie jabłkowym który jest idealną propozycją dla ludzi chorych na serce i jednocześnie leniwych... on naprawdę ZAWSZE wychodzi pyszny Tarta migdałowa
sierotka maRysia w kuchniSmak tej sałatki jest dla mnie uzależniający... Pierwsze kęsy jakoś nie zachwycały ale w trakcie pochłaniania całego talerza pojawiła się wręcz miłość do tego wspaniałego połączenia
sierotka maRysia w kuchniJakiś czas temu rozkochaliśmy się z Rysiem w sushi... jest to bardzo zadziwiające, dla mnie ,,,danie"... bo co ciekawego może być w ryżu, glonach (:-)) i surowym
sierotka maRysia w kuchnizamiast szampana dodałam Somersby- musujący cydr o smaku limonki i kwiatu dzikiego białego bzu. To ostatni najnowszy smak tej marki i muszę powiedzieć.., zaskakująco pyszny. SKŁADNIKI na 4-6 przystawek: 12 ostryg woda z wnętrza ostryg 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany lub creme fraiche 100 ml cydru Somersby o smaku limonki i białego bzu kawałek białej części cebuli dymki
Sztuka gotowania w/g Samirytężeje!!!) sosem polewamy przygotowaną sałatę z gruszkami i figami, posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Podajemy od razu. Sałata z gruszkami i figami z sosem z sera pleśniowego może być przystawką, ale jeśli podamy ją w dużej ilości może nasycić także jako danie główne. Post Sałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego pojawił się poraz pierwszy w Pociąg
Pociąg Do KuchniZamawiając ostrygi w restauracji, poproś kelnera o wyjaśnienie jakie ostrygi mają w karcie i jakie są twoje oczekiwania. Ostrygi podawane są zawsze jako entrée wystawnego. eleganckiego przyjęcia, lub na przystawkę. Są tylko na pobudzenie apetytu i wręcz nie wypada objeść się ostrygami. W dobrym tonie jest poprzestać na jednej czy dwóch, ewentualnie 3-4 jeśli jesteśmy wyjątkowymi smakoszami. Ostrygi
Sztuka gotowania w/g Samiryprzekonać się co do słuszności moich pierwszych wrażeń. Wiele osób, które towarzyszyły mi w rewizytach, bardzo dobrze odebrało zarówno sam lokal, nienaganną obsługę no i samo jedzenie (od przystawek, przez dania główne po desery). Ocena była dokonywana o różnych porach dnia, w środku tygodnia jak i podczas większej weekendowej rezerwacji. Zatem, póki poziom jest utrzymywany, wracać będę
Right Behind The Kitchenprawdziwych tzatzików. Spójrzcie na konsystencję - bardzo zwarta, wręcz kleista. Moja wersja zawierała śladowe ilości ogórka i pora. Podane w akompaniamencie koszyka z chlebem spełniło moje oczekiwania w 100%! Druga przystawka - smażony twardy ser owczy, który pod wpływem temperatury pieknie się rozpływał po przekrojeniu. Jego ostry smak doskonale uwydatniał sok ze świeżej cytryny. Danie główne. Oczywiście oprócz wspomnianych flaków w Byzantio
Right Behind The Kitchen