miłośników jajek, łososia i fety. Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu, nie wymaga ono zbyt wiele czasu, a użyte składniki są łatwo dostępne. Dlatego ta kolorowa i bardzo apetyczna przystawka nada się bardzo dobrze jako zdrowe urozmaicenie naszej diety na co dzień. Z drugiej strony prezentuje się i smakuje tak dobrze, że będzie jak najbardziej właściwa również na bardziej wyszukane
Kulinarna Pokusarazie nie będzie. Tymczasem bliższa lustracja leżących obok serów wykazała obecność mało popularnego, nieznanego nawet sprzedawcy produktu… Wracając do meritum, sałatka ta może stanowić zarówno rodzaj przystawki jak i całkiem samodzielne, choć „lajtowe” danie. Zazwyczaj spożywam ją właśnie w ten drugi sposób. Tak lub inaczej, jeśli tylko dostaniecie już w swoje ręce nieco manchego (wystarczy niewielki kawałek o masie
Kulinarna Pokusaukładu strony mamy możliwość wyboru rodzaju i wielkości czcionki, a także jej koloru. Naszą książkę możemy podzielić na rozdziały, w których będziemy zamieszczać swoje przepisy, u mnie są to: przystawki sałatki dania obiadowe desery i ciasta Po każdej zmianie kreator zapisuje dane, które zostały dodane. W tym momencie możemy zamknąć edytor i wrócić do pisania w innej chwili, bez obawy
Kulinarne przygody GatityŚwietne jako przystawka na zakrapianą imprezę :) ale nie tylko :) ja zrobiłam (i tak polecam) z ogórków średniej wielkości - nie przerośniętych. Zbyt duże mają za dużo miąższu i twardą skórkę, przez co ogórki wychodzą twarde zamiast chrupiących. Duże pewnie lepiej byłoby obrać ze skórki. Składniki: 4-5 kg ogórków gruntowych 5 szkl. wody 1 szkl. octu
Kolorowy PrzepisownikCoś na chińską nutkę znów... Tym razem "bawiłam się" w przystawki ryżowo-porowe (wkrótce pokażę) i zostało mi farszu, dorobiłam więc więcej i przesmażyłam na potrawkę - była kolacja na ostro :) bardzo szybka zresztą :) Składniki: 150 g ryżu Arborio 15 g grzybów Mun 1 marchewka 1 por 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich
Kolorowy Przepisownikdodatkiem sosu sojowego, czosnku, chili i imbiru posmakuje tym, którzy lubią pikantne dodatki z nutą słodyczy. Tak przygotowana cukinia może być dodatkiem do dań obiadowych, albo samodzielną ciepłą przystawką. Składniki: 1 średnia cukinia 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 duża szczypta chili 1 duża szczypta mielonego imbiru Cukinię umyć
Trzeci talerzmango, truskawek i musztardy sprawia, że ciężko odejść od talerza. Gwarantuję, że Ci , którzy spróbują tego dania będą oblizywać się ze smakiem! Jest to świetny pomysł na imprezową przystawkę, albo też danie na grilla. Spróbujcie! Ps. a jak chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o szparagach zaglądnijcie tutaj! http://ostra-na-slodko.pl/2015/05/17/jak-przygotowac-szparagi/ SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * białe szparagi – 6 szt * cebula
Ostra na Słodkotylko podczas diety , lekkie kanapki bez masła to również świetne i zdrowe przekąski dla gości. Zanim wpadnie ci do głowy pomysł co na obiad, przygotuj małe kanapeczki jako zimne przystawki na imprezę. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości , przygotuj moje orzeźwiające Smoothie truskawkowe z Wit. C dla ochłody. Tu znajdziesz przepis. Klik. Jeśli szukasz pomysłu na sałatkę na grilla , polecam: Dietetyczna
IzaGotujeMiejsca na deserek zabrakło po degustacji przystawek i dań głównych, więc osobistych wrażeń smakowych nie mam. Choć muszę przyznać, że współtowarzysze kolacji, którzy miejsce jakoś znaleźli :) byli usatysfakcjonowani, a same porcje deserów prezentowały się imponująco. Cały wieczór oceniam bardzo wysoko. Obsługa lokalu sympatyczna, profesjonalna i otwarta na klienta. Od razu poczuliśmy się zaopiekowani. Karta dań niezbyt rozbudowana lecz stosunkowo
Kuchnia po mojemuDzisiaj chciałabym zabrać Państwa, moim zdaniem, w udaną podróż do Indii. Zapraszam na hinduski dal, pachnący kolendrą. pól szklanki suchej, czerwonej soczewicy pół
Humanistka w kuchnidniach 26/01 - 26/02 wraz z Mikserem Kulinarnym organizowałam akcje kulinarną o tytule "Owoce Morza" Celem przedsięwzięcia było zebranie pomysłów na dania, przystawki, zupy, desery, których bazą są frutti di mare :) Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom :) Wszystkie dania znajdziecie tutaj: http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/owoce-morza-2 Łącznie zebrałam 18 przesmacznych przepisów z czego poniżej publikuję 3 najciekawsze wg mnie potrawy: 1/ Idealna zupa
upichconaBywa, że minimalizm składnikowy rozczula nasze podniebienia, i dokładnie taka sytuacja spotyka moich gości podczas konsumowania przystawki grillowej z pomidorów. Proste, szybkie, przepyszne! Co Nam trzeba: - pomidory całe 4 sztuki - szczypta soli + szczypta pieprzu - ser żółty - sos/ wersja normal: łyżka majonezu + 3 łyżki śmietany 12% + 2 lub 3 ząbki czosnku, lub - sos/ wersja light: 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego
upichconaBlueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo fajna przekąska. Prosta, lekka i wyraźna w smaku. Świetnie pasuje na imprezę lub jako przystawka do uroczystej kolacji. Porcja … Przeczytaj cały artykuł Post Roladki z cukinii – Involtini di zucchini pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" W czasach PRL-u, ta przystawka była znana w każdym domu. W barach i restauracjach podawana obowiązkowo razem z wódką. Kiedyś … Przeczytaj cały artykuł Post Zimne nóżki z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Szybka i sycąca, a przy tym świeża i kolorowa sałatka. Może być samodzielną przystawką albo dodatkiem do mięsa czy ryb. … Przeczytaj cały artykuł Post Sałatka z blanszowanej cukinii z fasolą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner