przystawka - 12862 przepisów (strona:282/858)

Kenwood kMix triblade 115

się, że kMix potrafi naprawdę dużo. Triblade jest cichy, silny ( 5 stopni regulacji) a do tego niezwykle elegancki.  Dostępny w 4 kolorach: złotym, czarnym, srebrnym i bordowym. Komplet przystawek (ubijaczka, pojemnik, 2 końcówki miksujące o różnej średnicy i dodatkowa tarcz- szatkująca) możesz ustawić sobie na dołączonej do kompletu podstawce. Na razie przetestowałam pojemnik i muszę przyznać ma 2 ogromne

Wielki apetyt
Tartaletki z grillowanych ziemniaków 123

Świetna, łatwa przekąska dla każdego miłośnika ziemniaków. Doskonale sprawdzi się podczas rodzinnego grilla lub jako przystawka podczas grill party. Składniki: duże ziemniaki ketchup surowy boczek mozzarella gałązki świeżego tymianku  Sposób przygotowania: Ziemniaki myjemy i kroimy na plastry równej grubości. Każdy smarujemy ketchupem. Na ziemniaka układamy kostkę boczku i szczyptę tartej mozzarelli. Dekorujemy świeżym tymiankiem. Ziemniaki grillujemy

Wielki apetyt
Grillowany camembert z chorizo i kremem balsamicznym 109

Wystarczy chwila byś przygotował naprawdę bajeczną przystawkę z grilla. Każdy miłośnik sera od razu się w niej zakocha. Składniki: ser camembert chorizo pokrojona w plastry sałata krem balsamiczny Sposób przygotowania: Ser grilluj z dwóch stron. Następnie połóż na nim plasterek chorizo i grilluj jeszcze przez chwilkę. Podawaj z sałatą i kremem balsamicznym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Pasta wielkanocna 142

Pasta jajeczna idealna na zbliżające się święta Wielkanocne. Dla mnie to powrót do lat dzieciństwa- robiła ją mama, robiła też babcia. Świetnie sprawdza się jako przystawka na świątecznym stole podana z chrupiącym chlebkiem i szczypiorkiem. Banalna i szybka w przygotowaniu. W szczelnie zamkniętym słoiczku można ją przechowywać do 3 dni. Składniki: 2 jajaka ugotowane na twardo 4 łyżeczki musztardy

Wielki apetyt
Szparagi z szynką parmeńską 166

Najwyższa pora aby skorzystać z sezonu na szparagi i przygotować tą bardzo prostą przystawkę

Ditecz
Roladki z cukinii 224

Roladki z cukinii bardzo dobrze nadają się na przystawkę. Są dobre zarówno na zimno jak i na ciepło. Najlepiej jeśli zrobimy je z dobrej jakości sera gorgonzola. Składniki: 3 średnie cukinie 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 5 suszonych pomidorów 80 g sera gorgonzola 1 pęczek bazylii sól pieprz Wykonanie: Cukinie umyć, odciąć końcówki i pokroić wzdłuż na niezbyt cienie

Mama Gotuje
Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem 176

znane na całym świecie włoskie danie przygotowywane z surowego mięsa: wołowiny, cielęciny czy sarniny. Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “kotleciki” i serwuje jako przystawkę. Obecnie pod nazwą carpaccio rozumiemy dania przygotowane z cienko pokrojonego mięsa, ryb (łososia czy tuńczyka), warzyw i owoców. Buraki są bogatym źródłem kwasu foliowego i manganu. Kwas foliowy jest niezbędny

W kuchni Katie
Kotlety siekane z łososia 138

zdaniem łosoś to jedna z najlepszych ryb. Możemy go przygotować na bardzo wiele sposobów. Smażony, pieczony, gotowany, grillowany, w sałatkach, zupach, pastach… każdy będzie wspaniały. Jako danie główne, kolacja, przystawka – jednym słowem możliwości są nieograniczone. Kotlety siekane z łososia.   Składniki: - filet z łososia ok. 600g - 2 jajka - 1,5 czerstwej bułki (najlepsza 3 dniowa kajzerka) - 1 cebula różowa

mojewypiekiinietylko
Chaczapuri 366

Pyszny, mięciutki, zapiekany placek drożdżowy z mocno serowym nadzieniem przypominającym farsz do pierogów ruskich. Przepis znalazłam na stronie ' Moje Pyszności '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto

My Culinary Art
Recenzja książki "Zielona kuchnia" 167

przygotowania oraz szczegółowo wymienione składniki i sposób wykonania przedstawiony w punktach. Zawarty jest również krótki opis charakteryzujący daną potrawę. Książka podzielona jest na kilka kategorii: Smoothies i śniadania Zielone przystawki i małe przekąski Zielone zupy i sałatki Zielona dania główne Zielone ciasta i desery  Na samym początku znajduje się opis niektórych zielonych warzyw oraz nazwy kilku potraw

Z miłości do słodkości
Recenzja książki "Gotowanie po włosku w 20 minut" Gino D'Acampo 186

Różnorodne, bardzo apetyczne, nieskomplikowane. Podzielone na rozdziały według podstawowego składnika, mamy tu więc dania z kurczaka, różnych mięs, ryb i owoców morza, dania makaronowe, warzywne, a dodatkowo zupy i przystawki oraz desery. Z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie. Nie są to jednak tradycyjne przepisy kuchni włoskiej, bardziej nowoczesna, kolorowa i szybka kuchnia luźno nawiązującą do tradycji Półwyspu Apenińskiego

Chilli Czosnek i Oliwa
Nadziewane pieczarki jak z Pizza Hut 651

Nadziewane pieczarki jak z Pizza Hut... Kapelusze świeżych pieczarek. Pysznie nadziane mozzarellą. Z plastrem chrupiącego boczku na wierzchu. Oprószone drobno posiekanym szczypiorkiem. Idealny dodatek do obiadu lub przystawka na imprezę. Polecam!    Składniki: 12 dużych pieczarek (łączna waga około 500 g); 75 g startej mozzarelli; 4 plastry wędzonego boczku; 1/4 pęczka szczypiorku.   Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć

Gospodyni Miejska
Przepis na… – caprese, najprostsze antipasto 297

włoskiej flagi. Jej przyrządzenie zajmuje kilka minut, ale możliwość wprowadzania modyfikacji i aranżowania własnych wersji jest nieograniczona! Pamiętajmy, że Caprese we Włoszech traktowana jest przede wszystkim jako antipasto – przystawka, a nie contorno – dodatek do dania głównego. Nazwa sałatki pochodzi od wyspy Capri. Caprese classico Świeżą mozzarellę pokroić w plasterki, ułożyć je na przemian ze skrojonym pomidorem i listkami

Bon Ton Italia
Przepis na…. – Prosciutto con melone, prawdziwie włoską przystawkę 172

Połączenie słodkości melona i prosciutto? Czemu nie! Ta popularna, włoska przystawka bazuje na różnicy smaków i konsystencji. Właśnie dlatego, aby prosciutto crudo con melone wyszło jak najlepsze, niezbędne jest użycie możliwie najsłodszego owocu. Przyrządzenie jest proste jak nawierzchnia Autostrada del Sole! Z przekrojonego na pół melona wybieramy nasiona. Następnie kroimy go na kolejne cząstki i pozbawiamy skórki. Gotowe kawałki owijamy

Bon Ton Italia
Śledzie bazyliowo czosnkowe z pieczonymi ziemniakami w mundurkach jako danie główne 189

miarę często gościły na moim stole był ich smak i szerokie zastosowanie kulinarne. Można je smażyć, piec, wędzić, solić, marynować – podać jako danie główne z ziemniakami, czy na przystawkę z cebulką, w oleju, itd… Jedzenie śledzi poprawia nastrój – powoduje podwyższenie poziomu serotoniny, działa przeciwdepresyjnie, wzmacnia pamięć i koncentrację. Mam nadzieję, że wystarczy tej zachęty, aby się skusić

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania