przystawka - 12862 przepisów (strona:291/858)

Moje plany na wiosnę. Sałatka grecka z serem feta i oliwkami. 170

plasterki. Włożyć wszystkie składniki do dużej miski. Dorzucić oliwki. Doprawić do smaku sosem winegret (3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu, 1 łyżeczka musztardy). Delikatnie wymieszać. Podawać jako przystawkę do dań, albo wiosenną kolację. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata   Moje plany na wiosnę. Sałatka grecka z serem feta i oliwkami. is a post from: moda na bio The post

MODA NA BIO
Sałatka ze szpinaku 155

miłośników szpinaku  polecam ekspresową sałatkę z tym oto składnikiem. Lekka ale jednocześnie syta, fajna jako przystawka do obiadu, lub mała kolacja ;)  Składniki: 1 paczka świeżego młodego  szpinaku  pomidorki koktajlowe  czarne oliwki 1 ser camebert oliwa z oliwek sok z cytryny Sposób przygotowania: Szpinak wykładamy na talerz, rzucamy czarne oliwki bez pestek,  pomidorki koktajlowe

W kuchennej krainie
Koktajl ze szpinakiem i nowy 'Kocioł' 185

przepisów m.in. jak kawę urozmaicić. Do tego słodkie desery i coś z procentami ;) Natomiast kasza ucieka od skojarzeń z gulaszem. Na stronach magazynu prezentujemy jej różne odmiany - w deserach, przystawkach lub daniach głównych. Ode mnie przepis na prosty mus kawowy oraz szybki koktajl w propozycjach "na kaca" :) Smacznej lektury! Składniki 200g świeżego szpinaku 1 łodyga selera naciowego 1 banan

pink envelope
Nadziewane pieczarki i runningmap.com 189

minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Szybkie w przygotowaniu i niezwykle soczyste. Można podawać jako przystawkę lub do obiadu. Składniki: 10 pieczarek z dużymi kapeluszami 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli 2 łyżeczki serka Bieluch sól, pieprz do panierowania: 1 jajko i bułka tarta do smażenia: masło

Qlinarnie i Qlinarnie
Najszybsze ciasto z owocami i z OpenCard w Broadwayu 216

weganki:). Szybko, łatwo i bardzo smacznie. Smacznego! Z OpenCard w Broadwayu Klub muzyczny na ul. Moniuszki 2. Jedzenie nie zrobiło na mnie wrażenia (na pewno nie za taką cenę - przystawka to zwykłe chipsy z torebki, a nie tortilla pocięta na kawałki i zapieczona, penne brokułowe było ok). W całym menu jest może ze 3 dania jarskie do wyboru. Pewnie mięsożercy

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka Capri i w restauracji Sphinx 199

font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} W rzeszowskiej restauracji Sphinx . Smacznie, ale bez fajerwerków. Dosłownie kilka dań jarskich w całym menu (dlatego zamówiłam 2 przystawki), ale nie do wegetarian jest ono przecież skierowane. Ceny: średnie i drogie. Bardzo miła i fachowa obsługa. Nastrojowy wystrój wnętrz. Na zdjęciach: zupa cebulowa z bagietką i panierowane papryczki jalapenos

Qlinarnie i Qlinarnie
Kokosowy deser z borówkami, La Siesta 189

Bardzo smacznie, ale nieduże i dość drogie porcje (dania główne ze zdjęć ok. 20zł). Wegetarianie znajdą tutaj całkiem sporo dań (szczególnie makaronowych), weganie niestety nie.  Focaccia, podawana jako przystawka Spaghetti vegetariare (z papryką, bakłażanem i cukinią) Spaghetti z oliwą, masłem i chili Coconut dessert with blueberries I once ate this very simple and tasty dessert with Ania F., Łysa

Qlinarnie i Qlinarnie
Bardzo ekspresowa tortilla, Cafe Bazylia 192

znajomych i rodzinne spotkania. Restauracja znajduje się przy ulicy Rejtana 31 J (naprzeciwko Millenium Hall). Minus – niezbyt dużo miejsc, dlatego jeśli idziemy w dni weekendowe, lepiej wcześniej zarezerwować.   Przystawka: smakowa oliwa i chleb Makaron ze szpinakiem - pyszny Po jedzeniu...  Very quick tortilla An explosion of flavours and a quite nutritious meal (mainly due to avocado and tomatoes

Qlinarnie i Qlinarnie
Bułeczki Like a Lord 121

Bułeczki w kilku wariantach pojawiały sie już na ciastkożercach: te na śniadanie można znaleźć tu , a tu wytrawne do piwa lub na przystawkę. Dziś puszyste drożdżowe babeczki dzięki, którym można się poczuć Like a Lord ;) Składniki: 2,5 szklanki mąki 60 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka brązowego cukru 50 g masła 3/4 szklanki ciepłej wody +1 jajko, sezam

Ciastkozercy
Salceson gruszkowy 125

Gril (4) Grzyby (4) Kreatywnie (6) Lecza (6) Makarony (5) Mufinki (6) Napoje (8) Owoce morza (2) Pasty do pieczywa (9) Pasztety (8) Piekarnia (6) Pizza (3) Przetwory (9) Przystawki (43) Ryby (14) Sałatki (33) Sosy (3) Surówki (5) Torty (5) warzywa (15) Wegetariańskie (38) Zapiekanki (3) Zupy (17) Świąteczne kilmaty (8) Szukaj Technologia #uds-searchControl .gs-result .gs-title

Jadło i czytadło
Zakręcona Pizza 388

dzisiaj mega zakręcony dzień, zresztą jak cały tydzień. Dlatego serwuję Wam świetne rulony pizzy, idealne na obiad, kolację i przystawkę. Taka forma podania świetnie sprawdza się na imprezy, ponieważ bazą jest ciasto francuskie, to przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane niż może Wam się wydawać.  Składniki:   2 opakowania ciasta francuskiego 1 cebula 8 pomidorów koktajlowych 6 pieczarek

Niezły Młynek
Ogórki konserwowe z papryką na zimę. Domowe przetwory. 184

konserwowe z papryką w słoikach to świetna sprawa dla tych co cenią sobie dania 2 w 1. Za jednym zamachem mamy i ogóreczki i papryczkę konserwową. Doskonałe jako przekąska, przystawka do obiadu,do grilla,do sałatek. Zarówno ogórki jak i papryka z tego, co tu dużo mówić, najprostszego przepisu wychodzą jędrne i można je naprawdę długo przechowywać. Polecam :) Składniki

Kuchnia z widokiem na ogród
Kalafior kiszony w słoikach, smaczny i chrupiący. Domowe przetwory. 191

serdecznie zachęcam do skorzystania z przepisu. Kalafior kiszę niemal identycznie jak ogórki, z tym,że nie dodaję chrzanu. Tak ukiszony jest bardzo smaczny i chrupiący. Doskonale nadaje się jako przystawka do obiadu, czy grilla, wykorzystuję go tez jako składnik do różnych surówek i sałatek. Polecam :) Składniki - kalafior - koper ( łodygi i baldaszki ) - czosnek - sól Wykonanie Surowy kalafior dzielę na mniejsze różyczki

Kuchnia z widokiem na ogród
Przepyszna Bruschetta 247

Produkty potrzebne: Bagietka 1 Sztuka Mozzarella 2 sztuki Pomidory  3 sztuki czosnek  3-4 ząbki cebula  1/2 sztuki sól łyżeczka pieprz łyżeczka bazylia

pichciszto
Pasta z awokado 221

praskę. Wycisnąć sok z limonki. Pokrojone, wystudzone jajka wymieszać z miąższem awokado, posiekaną cebulką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać majonez, sok z limonki i zblendować (blenderem z przystawką/pojemnikiem z nożem do rozdrabniania) na gładką, kremową masę.  Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Pastę przechowywać szczelnie zamkniętą w lodówce. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania