sale. Serwowane są tu dania kuchni włoskiej. Wybraliśmy się do restauracji we czwórkę (a w zasadzie szóstkę, jeśli liczyć dzieci ;)), więc i paru rzeczy udało nam się spróbować. Przystawki Caprese z mozarellą, pomidorami i bazylią - sałatka jak sałatka, pomidorki koktajlowe, małe kulki mozarelli, sos balsamiczny - dobra, ale bardzo niewielka porcja; koszt: 26 zł Rumiane pierożki z gęsiną podane
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!najlepiej przygotowania zacząć dzień wcześniej. Mus można podać w kieliszkach małych lub dużych (porcja dla ogromnych łasuchów), ale również można podać go na małych talerzykach w formie małej, słodkiej przystawki. Składniki musu: 25 g + 200 g śmietany 36% 25 g mleka 4 duże listki mięty 1 gałązka rozmarynu (długość około 10 cm) 100 g dobrej białej czekolady Składniki sosu
Moja Delicjaprodukcie nie wykryłam ,żadnych wad. Nawet są w dobrej cenie..kosztuja mniej ,niż wysokokaloryczny baton! Te są bardzo lekkie, w połączeniu z u lubionymi składnikami...stają się śniadaniem, przystawką, kolacją, przekąską i towarzyszem do książki. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwłoska prosta przystawka dobra na rozbiegi kolacji a same grissini jako dodatek do zup lub przekąska do filmu :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaDziś proponuję przepyszną, sycącą i bardzo pożywną zupę w stylu włoskim. Z dużą ilością warzyw, w tym mojej ukochanej dyni i jarmużu, z kurczakiem, pieczonym czosnkiem
karmelowywkładamy do miski dodajemy roszponkę oraz pokrojone na 4 części pomidory koktajlowe, lekko posolić. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, polewamy po sałacie delikatnie ją mieszamy. Podajemy jako przystawkę do każdego rodzaju wędlin. Smacznego
kgwjanczewoOpiekane śledziki, czy fileciki to doskonała przystawka na różnego rodzaju imprezy, ale również dobry pomysł na coś do przegryzienia na kolacje, czy nawet jako danie obiadowe (np. ziemniakami). Najczęściej robie różnego rodzaju śledzie na święta, bo wtedy jest dużo okazji do spotkań, a śledziki czy fileciki w zalewie można przechowywać dość długo w lodówce i nic się im nie dzieje
Smakowy Rajsiostry Anastazji. Tak patrząc wstecz, można powiedzieć, że ludzie kiedyś byli bardzo kreatywni, potrafili zrobić coś z niczego i to dość niewielkim kosztem. Roladki serowe są doskonałe jako przystawki i można je dowolnie modyfikować, w zależności od tego, jaki składnik chcemy do nich dodać :) Moje roladki zrobiłam w dwóch wersjach smakowych, częściowo z pieczarkami, a częściowo z pieczarkami i szynką
Smakowy RajPikle w zalewie musztardowej doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnych dań, ale można je również użyć jako przystawkę na różnego rodzaju imprezy. Smak i kolor ogórków w dużym stopniu zależy od rodzaju musztardy jaki użyjemy. Jeśli jesteście miłośnikami Curry, możecie również dodać tej przyprawy, o czym piszę poniżej. Ja zrobiłam kilka słojów z samą musztardą i kilka z dodatkiem
Smakowy Rajminuty) . Ułożyć „wypoczywającego” steka na talerzu obiadowym i polać glazurą. Podawać ulubionymi warzywami lub ziemniakami (na zdjęciach szparagi i maślane, złote ziemniaki Yukon; przepis na przystawkę do steka wkrótce). Smacznego i dajcie znać, czy rozpłynął się w ustach. Kliknij na zdjęcie poniżej
Jem więc Jestemplasterki. Włożyć wszystkie składniki do dużej miski. Dorzucić oliwki. Doprawić do smaku sosem winegret (3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu, 1 łyżeczka musztardy). Delikatnie wymieszać. Podawać jako przystawkę do dań, albo wiosenną kolację. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Moje plany na wiosnę. Sałatka grecka z serem feta i oliwkami. is a post from: moda na bio The post
MODA NA BIOmiłośników szpinaku polecam ekspresową sałatkę z tym oto składnikiem. Lekka ale jednocześnie syta, fajna jako przystawka do obiadu, lub mała kolacja ;) Składniki: 1 paczka świeżego młodego szpinaku pomidorki koktajlowe czarne oliwki 1 ser camebert oliwa z oliwek sok z cytryny Sposób przygotowania: Szpinak wykładamy na talerz, rzucamy czarne oliwki bez pestek, pomidorki koktajlowe
W kuchennej krainieprzepisów m.in. jak kawę urozmaicić. Do tego słodkie desery i coś z procentami ;) Natomiast kasza ucieka od skojarzeń z gulaszem. Na stronach magazynu prezentujemy jej różne odmiany - w deserach, przystawkach lub daniach głównych. Ode mnie przepis na prosty mus kawowy oraz szybki koktajl w propozycjach "na kaca" :) Smacznej lektury! Składniki 200g świeżego szpinaku 1 łodyga selera naciowego 1 banan
pink envelope