przystawka - 12862 przepisów (strona:295/858)

Śledzie pod majonezową pierzynką. 158

szybką, ale bardzo smaczną przekąskę. Wiele osób zapiera się, że śledzie nie dla nich, ale jak sprawdzą ich smak wówczas się okazuje,że chętnie sami podadzą   taką przystawkę swoim gościom. SKŁADNIKI: 5-6 płatów śledziowych w oleju 1 czerwona cebula 1 mała biała cebula 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 średnie jabłko 3-4 łyżki majonezu przyprawy: vegeta

Kuchnia Beaty
Deser z budyniu i galaretek (przepis autorski) 177

pomagać drugą zsuwając budyń delikatnie do foremek) Gdy galaretki przestygną, wstawić je lodówki i gdy zaczną gęstnieć zmiksować je na piankę (użyłam malaksera, ale można też użyć miksera z przystawką miksującą, tzw. "szyją" ) Żeby było łatwiej i delikatniej nalać na budyń galaretkę najpierw przelałam ją do sosjerki (moje foremki są niewielkie, więc tak mi było łatwiej) Zalać budyń czerwoną pianką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
9 Małopolski Festiwal Smaku w Nowym Sączu 92

inne. Więcej na stronie: www.gawor-wedliny.pl          Za godne polecenia również można uznać sery kozie produkowane przez Jurajskie gospodarstwo ekologiczne. Znakomite do sałatek,na śniadania i przystawki. W swojej ofercie posiadają sery sery dojrzewające, sery typu bunc, sery twarogowe oraz sery typu feta. Produkty w 100% z mleka koziego. www.sery-kozie.pl Na koniec jeszcze kilka słów o pysznych

noteskulinarnyfiga
LUTY: KULINARNA BIBLIOTECZKA - Gogo's kitchen Smaki Republiki Południowej Afryki 106

świat win południowoafrykańskich. Dowiemy się jakie wina z RPA są najlepsze i znajdziemy wskazówki odnośnie dobierania wina do poszczególnych potraw. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: przekąski, dania główne, przystawki i sosy oraz ciasta i desery. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

noteskulinarnyfiga
Poniedziałkowy "fit" - Jajka z nadzieniem rybnym 194

przygotowania przepis z wykorzystaniem filetów z makreli w sosie pomidorowym. Bardzo lubię wszelakie pasty rybne, a przygotowując ją w jajkach, możemy podać ją zarówno na kolację, jak i na przystawkę. Pasty takie robię często, ale pierwszy raz dodałam do niej rzodkiewkę i bardzo spodobał mi się ten smak.  Jajka z nadzieniem rybnym  SKŁADNIKI: 6 jajek 2 puszki filetów

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekane roladki z grillowanego bakłażana z mielonym mięsem i serem. Walentynki moim okiem. 193

stopni na około 45 minut. Pod koniec zapiekania można odkryć naczynie, żeby przyrumienić ser. Taki bakłażan świetnie sprawdza się jako danie obiadowe na gorąco... ...lub na zimno, jako przystawka na przykład z keczupem czy ostrym pomidorowym sosem. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa brokułowa z masłem orzechowym / Broccoli and peanut butter soup 156

Dziś przedstawiam kolejną propozycję dla osób nielubiących się przemęczać w kuchni Pyszna, szybka i łatwa zupa krem z brokułów z dodatkiem masła orzechowego, podana z uprażonymi

karmelowy
Pieczarki faszerowane mięsem. 139

Pieczarki faszerowane są łatwe w przygotowaniu i przywołują smaki dzieciństwa. Podawać można je jako przystawkę, przekąskę lub element dania głównego. Zapiekane faszerowane pieczarki smakują rewelacyjnie ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Składniki: 8-10 dużych pieczarek   0,5 kg mielonego mięsa 1 cebula   10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera   1 jajko   łyżka oleju   sól

Symfonia smakowa
Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy 181

Lekka, orzeźwiająca, sałatka /surówka/ warzywno - owocowa jako doskonała przystawka  lub samodzielne danie na co dzień i od  święta. Pyszne połączenie chrupiącego kopru z pomarańczami , to bardzo popularne danie kuchni włoskiej. Sałatkę przygotowuje się zaledwie w  kilka minut, nie wymaga  zbyt wielu składników i nakładu pracy,   a zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Składniki: 1 koper włoski

Zakamarki mojej kuchni
Sałatka z kopru włoskiego i jabłka 185

Prosta, orzeżwiająca sałatka z kopru włoskiego i jabłka z dodatkiem ziarenek granatu , to pyszna propozycja na  lekką , zdrową  przystawkę. Doskonale smakuje na co dzień , elegancko prezentuje się również od święta. Prosto, zdrowo,kolorowo...........  Skladniki: koper włoski  czerwone jabłko garść świeżej roszponki   ziarenka  z ½   granatu kilka orzechów  nerkowca świeżo zmielony pieprz

Zakamarki mojej kuchni
TU I TAM. Botwinka i nowe szaty gołąbka. 191

niezwykle smaczne. Farsz i sos dodają im nieco śródziemnomorskiego klimatu. Były przepyszne na ciepło i cudownie rześkie na zimno. Mogą z powodzeniem wystąpić jako lekki letni obiad, jako tapas, przystawka lub część letniej kolacji. Są wspaniałe! Bardzo Wam polecam! GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINKI SKŁADNIKI  /na 30 gołąbków/  liście botwinki - u mnie z jednego dużego pęczka dorodnej botwinki (wybierajcie

KUCHARNIA
7 powodów, dla których uwielbiam ... 450

mamy ochotę, a zapewniam Was, że będziecie ją mieli nie jeden raz.  7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podane w formie przystawki, obiadu (koniecznie z soczystą sałatką), kolacji lub jako przekąska na piknik. Nadzienie można dowolnie komponować, a nawet podawać w wersji na słodko, jak to się robi w m.in. w Chile

KUCHARNIA
3-cie urodziny na zielono. Matcha, biała czekolada, mus i kakaowe chrupki. Co by było, gdyby... 156

było zjeść na zewnątrz".  To zdanie pojawia się zawsze w tym samym momencie - wtedy, gdy właśnie macie siąść do stołu. Wydaje się już za późno, by zamieszać czas - przystawka czeka na obrusie.  Za późno? Od ciebie zależy, jaka będzie przyszłość.  Może w porywie szaleństwa wybiegniesz na zewnątrz i gorączkowo przetrzesz szmatką ogrodowy stół, a potem wszystkim poradzisz

KUCHARNIA
Szwecja, moja nowa miłość, część I 154

Szwecji rozpoczęłyśmy na pokładzie promu Skania, gdzie w stylowo urządzonej restauracji czekał na nas specjalnie zarezerwowany stół. Ilość, jakość i sposób podania jedzenia były na najwyższym poziomie - fantastyczne przystawki zapowiadające szwedzkie smaki, idealnie wysmażone steki, świetnie dobrane wino i niebiańskie desery doprawdy przeszły moje oczekiwania  - a są naprawdę wysokie! Dużym atutem na obu promach była doskonała (i jakże przystojna

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania