Wytrawne aromatyczne babeczki we włoskim stylu. Doskonałe na przystawkę. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich wielką zaletą jest łatwość i szybkość przygotowania. Nawet jeśli goście siedzą już za stołem w kilka chwil można je przygotować i upiec. Jeśli ktoś nie lubi fety można ją zastąpić mozarellą. Przepis na około 20 babeczek pieczonych w foremce do małych
Trzeci talerzMięsna rolada z nadzieniem ze szpinaku i fety nadaje się do obiadu, jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie mrożonego szpinaku ( 400 g ) 15 długich cienkich plastrów parzonego lub wędzonego boczku 1 sucha bułka namoczona w mleku i odciśnięta
Trzeci talerzDelikatna mięsna rolada z nadzieniem z kurek i fety. Sprawdza się jako mięso obiadowe, jak i samodzielna przystawka lub odatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kurki można zastąpić innymi grzybami leśnymi, w tym mrożonymi. 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 opakowanie sera feta 300- 400 g kurek 2-3 cebule 2 kabanosy rozcięte wzdłuż
Trzeci talerzPasztet z warzyw o zaskakującym smaku, nadanym mu przez sos sojowy, chrzan i czosnek. Może być podawany na ciepło, z sosem i ziemniakami. Może również pełnić rolę zimnej przystawki. Przepis na bazie przepisu Ewy Wachowicz. 650 g selera 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 100 g masła 1 łyżka sosu sojowego 2/3 szklanki bułki
Trzeci talerzIdealna przystawka dla kogoś, kto lubi nietypowe smaki . Miód , imbir i s łodkie pomarańcze , przyprawione pieprzem i kolendrą. Trochę słodko, trochę ostro – warto poeksperymentować. A krewetki ? Podobno afrodyzjak Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 10-12 krewetek
Za drzwiami kuchnikońca. Każde nacięcie posmarować masłem czosnkowo-ziołowym. Następnie w każde nacięcie włożyć naprzemiennie, kawałki sera porządnie wciskając. Piekarnik nagrzać do 180st. i wsadzić chleb na 20min. Podawać jako przystawka np. do sałatki greckiej. Smacznego
CookYourselfuwielbiamy te jajka. Pierwszy raz mieliśmy je na kolację ponad rok temu i dopiero niedawno wróciliśmy do tej potrawy. Pyszne. Super pomysł na postny obiad czy jako przystawka do kolacji. Polecam! 'smażone jajka' Składniki (dla 2 osób): - 4 jajka ugotowane na twardo - 1 jajko surowe - bułka tarta - przyprawy (wg uznania): papryka słodka i ostra, oregano, suszona bazylia, sól, pieprz
CookYourselfUwielbiam pieczarki! Najchętniej dodawałabym je do wszystkiego. Dzisiejszy przepis na drożdżowe ślimaczki z pieczarkami, idealnie sprawdzi się na "domówkę" czy jako przystawka do obiadu - np. do czerwonego barszczyku. Smakują wyśmienicie, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam! Z podanego przepisu wychodzi sporo ślimaczków, więc możemy śmiało je zamrażać (o ile Wam coś zostanie ;) - u nas kilka zostało pochłoniętych, zaraz
CookYourselfjest przepyszny! Ciasto jest idealne do wyrabiania. Nie klei się do rąk i pięknie się wałkuje. Podczas pieczenia pięknie pachnie czosnkiem i ziołami :) U nas, sprawdził się idealnie, jako przystawka na sylwestrową imprezę. Jeśli próbowaliście ten chlebek ( przepis kli k ) to ten również Wam zasmakuje. 'odrywany chlebek ziołowo-serowy' Składniki: * ciasto: - 3 szklanki mąki - 15g świeżych drożdży
CookYourselfrównych kulek, formujemy placki, układamy jajko I zalepiamy je. Obtaczamy w mące, usówamy nadmiar mąki I smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron. Gotowe. :) Jajka po szkocku podajemy jako przystawkę- przekąskę imprezową, świąteczny obiad np z sosem chrzanowym lub obiad z ziemniakmi, sosem chrzanowym- przepis tutaj I surówkami. Polecam I życzę smacznego
Smaki Edytyuważam, że nie warto psuć czegoś, do czego doszło się ciężką pracą :) 7. Ucztę zacznij od mniej kalorycznych potraw. Takich, jak na przykład sałatki czy przystawki. Jest szansa, że dzięki temu spożyjesz mniej tych tłustych i słodkich. Nie siedź też głodny od samego rana, bo podczas uczty rzucisz się na wszystko i nie będziesz mógł przestać
Katsuumifaszerowane pomidory (i w ogóle faszerowane warzywa) fajnie prezentują się na stole. Można rozłożyć je na talerzykach, udekorować i już mamy całkiem efektowną i wcale nie taką pracochłonną przystawkę. Jak zrobić w kilka minut faszerowane pomidory? Na szybko. Idealne jako zimna przekąska, stylowa dekoracja stołu na imprezę. Oto kilka prostych i zarazem smacznych pomysłów. Pomidory faszerowane chlebem. Przygotowanie 5 minut
MODA NA BIOskładniki: 4 jajka 2 łyżki startego sera żółtego 1 plaster szynki 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 6 jajek 3 łyżki przecieru lub koncentratu pomidorowego 6 łyżek twarogu 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól opcjonalnie: suszone pomidory wykonanie: Jajka gotujemy na
Domowy Smak JedzeniaPRZYSTAWKA Z ŁOSOSIA SAŁATKA Z ANANASEM I SELEREM CIASTO Z MASĄ KAJMAKOWĄ
W kuchennym oknie Ewy