Smażone jajka w panierce

Smażone jajka w panierce

Smażone jajka w panierce

Potrawa w wykonaniu mojego Męża. Zarówno jajka jak i sosy - czosnkowy i słodko-kwaśny. Powiem Wam tak - uwielbiamy te jajka. Pierwszy raz mieliśmy je na kolację ponad rok temu i dopiero niedawno wróciliśmy do tej potrawy. Pyszne. Super pomysł na postny obiad czy jako przystawka do kolacji. Polecam! 'smażone jajka' Składniki (dla 2 osób): - 4 jajka ugotowane na twardo - 1 jajko surowe - bułka tarta - przyprawy (wg uznania): papryka słodka i ostra, oregano, suszona bazylia, sól, pieprz.   Jajka  na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.