przystawka - 12862 przepisów (strona:236/858)

Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 160

goście częstowani są świeżym chlebem z dodatkiem regionalnych olejów tłoczonych na zimno. Jest to olej rzepakowy i słonecznikowy: ciekawie, smacznie i aromatycznie.     W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel.     Na danie główne był dorsz norweski z purée z dyni piżmowej, soliród i ziołowa espuma. Danie przepyszne, aromatyczne, ładnie

Mała Cukierenka
Naleśnikowe roladki 114

przynoszące spektakularnie pyszne rezultaty. Dzisiaj chciałabym się upewnić, że znacie przepis na właśnie takie przekąski. Swego czasu robiłam je przy każdej możliwej okazji. Są ciekawą i ładnie wyglądającą przystawką, która pozwala puścić wodzę fantazji i poszaleć ze smakami. Mowa o naleśnikach zwiniętych z ulubionymi składnikami, w wersji wytrawnej. Na początek musimy usmażyć naleśniki. Jajko mieszamy z mlekiem, mąką i szczypta

Pichceniomania
Towarzyskość to Zdrowie... czyli Restaurant Week zawitał drugi raz do Lublina 176

zrealizować. Co do samej zasady udziału w RW, nic się nie zmieniło - po prostu:  wybieramy (spośród starannie wybranych) restaurację w danym mieście, w której chcemy posmakować... ...trzech dań - przystawki, dania głównego i deseru (w wersji mięsnej lub wege) w festiwalowej cenie 39 zł Restaurant Week Lublin - lista restauracji drugiej edycji 16 stołów Atrium Aventino BelEtage (IBB Grand Hotel Lublinianka

Right Behind The Kitchen
Bruschetta z pomidorami i ziołami 158

umówmy się - na taką grzankę można położyć prawie wszystko. SMoże być serowo, ziołowo, warzywnie, mięsnie..;D Ja uwielbiam pomidorową wersję z mieszanką ziół i przecierem pomidorowym. Polecam na przystawkę, śniadanie, kolację, ciepłą przekąskę na imprezie. Do ich przygotowania wykorzystałam (jakże by inaczej;) włoski chlebek - ciabattę. Składniki: 3 małe ciabatty pokrojone - wyszło 12 lekko skośnych kromek 100 g przecieru pomidorowego

Zasmakuj Kuchni
Sok malinowy na zimę do słoików 137

malin 250g cukru 100g wody Wykonanie :Do naczynia miksującego wlać wodę (ok. 100g), włożyć koszyczek, do którego nałożyć 500g malin i posypać 125g cukru. Na górze stawiamy przystawkę Varoma i wsypujemy do niej pozostałe maliny (500g + 125g cukru). Gotujemy 20 minut/ Varoma/ obroty 1,5. Owoce pozostałe w koszyczku i na Varomie można przecenić przez gęste sito lub gazę/tetr

Mania Wypiekania
Barbabietolaccio :) - buraczki alla carpaccio 164

wybranemu przepisowi. Można zetrzeć do zasmażenia, przygotować z chrzanem na ćwikłę, dodać do dowolnej postaci  barszczu albo przygotować sałatkę. Jeden z przykładów sałatki, którą można podać jako przystawkę lub całkiem dobre, lekkie danie jest moja dzisiejsza propozycja. Całkiem pokaźny dodatek orzechów i miodu sprawia, że buraczane carpaccio jest  zasobne w kalorie, a bogactwo minerałów wszystkich

I tu będę miała takie te
Pieczone figi z kozim serem 140

Sezon na figi w pełni. Chociaż pomysłów mam mnóstwo, czasu niestety mniej, dlatego stawiam na prostotę. Na chłodne jesienne wieczory polecam pieczone figi z kozim serem

Pasja Smaku
Miseczka letniej zieleni o włoskich korzeniach 187

sezonie i temperaturze - bo podsmażony boczek jest najpyszniejszy na ciepło!) sałatka, jaką Was dzisiaj częstuję, jest zainspirowana dwoma bardzo włoskimi smakami. Pierwszym z nich jest popularna na półwyspie przystawka: groszek z pancettą- u mnie w tej roli wystąpił pyszny i bogaty w witaminy rodzimy bób oraz wędzony boczek. Drugi włoski smak to GREMOLATA- charakterystyczny dodatek składający się z natki pietruszki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
“Sceny kuchenne” – recenzja 115

jedzenia i biesiadowania. Na każdym prawie zdjęciu w książce, które nie przedstawia jedzenia w dużych ilościach, ładnie się do siebie czulą.   Jaka jest ich kuchnia? Jest podzielona na przystawki, dania główne, zupy, sałatki i desery, ale rytm jedzeniu wyznaczają scenki, krótkie eseje, wspomnienia. Smaki są dyktowane przez wspomnienia. Z wakacji w krajach śródziemnomorskich, z Giżycka skąd pochodzi Maria

Ugotowane pozamiatane
Boczek pieczony w piwie 172

razem z nim sporej garści niewielkich ziemniaków. Z takimi dodatkami boczek najlepiej będzie podać od razu na gorąco, ale nie ma przeszkód, aby wystąpił później również w charakterze zimnej przystawki. Boczek pieczony w piwie 2016-09-27 22:44:31 Wieprzowy boczek pieczony w piwie z dodatkiem korzennych przypraw, syropu klonowego i jabłek. Polecamy zarówno na gorąco

Kulinarna Pokusa
Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive ner 154

Pizzette z ciasta francuskiego, zapiekane w kremie z czarnych oliwek z pomidorkami, z dodatkiem świeżej bazylii to szybka i bardzo aromatyczna przystawka. Smacznego! **** Le pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere , decorate con basilico fresco, sono delle sfiziose pizzette semplice e veloci da realizzare. Buon appetito! SKŁADNIKI  ciasto francuskie 100 g pomidorków

La grande e la piccola cuoca
Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 208

makaronem i szpecle (np. Cannelloni z farszem z ricotty) Inne dania główne (np. Pizza z tuńczykiem) Dania główne na słodko (np. Tarta z kawałkami pigwy) * Dodatki (np. Słodkie marchewki, Przystawka z selera) * Desery (np. Krem czekoladowy, Pigwowe cukierki) * Ciasta, torty i inne wypieki (np. Ciasteczka wspomagające nerwy, Tort Sachera) * Wypieki na przyjęcia (np. Wieńce z ciecierzycy, Pikantne ptysie) * Ciasta podstawowe

Z miłości do słodkości
Zakąski z wędlin babci Basi 174

produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Podaję propozycję na szybką przystawkę – zakąski z wędlin na sylwestrowy wieczór i nie tylko . Kupujemy kilka gatunków wędliny, układamy ozdobnie na sałacie i ozdabiamy dodatkami. ( oczywiście co mamy

Pysznosci Babci Basi

Proponowane wyszukiwania