przystawka - 12862 przepisów (strona:237/858)

Brokułowe placuszki z kremowym białym serkiem i wędzonym łososiem 188

Wiosna na talerzu. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu brokułowe placuszki. Do tego bez mąki. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przystawka. Składniki (na 12 placuszki): - 500 g surowego brokuła - 2 jajka - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - kremowy serek  - wędzony łosoś - świeży koperek - cytryna Brokuła podzielić na różyczki i  ugotować do miękkości (ok.6-7 minut). Wystudzić

CookYourself
Restauracja Signature | Warszawa 149

jego smaku. Siekana polędwica zapiekana pod siemieniem lnianym / suszone pomidory / oliwa truflowa – 41 zł Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, aby mięso połączyć z siemieniem lnianym. To właśnie ono sprawiło, że przystawka była oryginalna i wyjątkowa w smaku. Mięso miękkie i aromatyczne. Cielęcina Marsala / puree ziemniaczane z ziarnami gorczycy / kremowy szpinak – 65 zł Cielęcina dobrze wysmażona, miękka, jednak puree ziemniaczane i szpinak

Kuchnia Bazylii
Kimchi - kwaszona kapusta pekińska na sposób azjatycki 155

samej kapusty, cebuli i czosnku gotowy do konsumpcji w ciągu tygodnia. Pycha. Kapusta pekińska jest delikatniejsza od białej a azjatyckie dodatki i przyprawy zamieniają ją w smaczną przekąskę czy przystawkę SKŁADNIKI: 1 duża kapusta pekińska 2 cebule 2 cebulki dymki ze szczypiorem na pastę przyprawową: 3 całe małe główki czosnku (obrać ząbki ze skórki) 5 cm kawałek imbiru

Sztuka gotowania w/g Samiry
Studzianina, studzienina, studzielina – kuchnia podkarpacka 163

większe uroczystości na wsi zawsze biło się świnię, galareta wieprzowa była jednym z popularniejszych sposobów na wykorzystanie części mięsa, niewykorzystywanych do innych potraw i na stole pełniła rolę przystawki, albo zagryzki – jak kto woli. Jeśli goście nie zjedli wszystkiego jadło się ją z chlebem również na śniadanie lub kolację. Studzianinę przygotowuje się z mięsa gotowanego z kością w wywarze

Trzeci talerz
Perska zupa cytrusowo-cebulowa z kurkumą i miętą 201

Iranu. Do tego jest zbawienna dla naszego zdrowia i urody. Perska zupa cebulowa z sokiem z cytrusów, kurkumą i miętą jest idealna na nadchodzące zimowe obiady. Doskonale rozgrzewa jako przystawka przed głównym daniem. Bez problemu nadaje się jednak na wszystkie pory roku. To naprawdę zaskakująca zupa. SKŁADNIKI: 1 łyżka oliwy 1 litr bulionu drobiowego 4 cebule pokrojone w pół krążki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem + film 148

Zwykła a jednak niebanalna przekąska z grubej kiełbasy czyli miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem, może stanowić super przystawkę. J ej niezwykłe doznania smakowe zapewni połączenie pieczarek, zielonego groszku z cebulą i nutką pieprzu. Zapraszam do posmakowania.     składniki na 5 porcji 300 g grubej kiełbasy 1/2 puszki groszku konserwowego 200 g pieczarek 1 cebula olej

Smakowite Dania
KURCZAK FASZEROWANY 181

Najlepszy sposób na pysznego faszerowanego kurczaka.Sprawdza się świetnie jako przystawka na przyjęciach i do kanapek.Wybaczcie  , że zdjęcie nieciekawe , ale to stare zdjęcie ze starego bloga.Jak będę miała okazję zrobic takiego kurczaka jeszcze raz to zamieszczę nowe.Przepis jest naprawdę wart wypróbowania.Szkoda ,że rzadko robię większe imprezy ,a może to się kiedyś zmieni , zobaczymy.Zapraszam. 1 wyluzowany z kości kurczak

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa krem z dyni i kalafiora / Pumpkin and cauliflower soup 154

Zrobiło się chłodno, więc nadszedł czas na bardziej rozgrzewające przepisy. Dziś proponuję pyszną zupę krem z dyni i kalafiora, doprawioną rozgrzewającym imbirem i kminem rzymskim. Zupa

karmelowy
Granitowa deska do krojenia - dlaczego warto postawić na kamień? 98

jest twardsza niż stal? Kiedy sobie bezczynnie leży - imituje blat szafki, ale gdy "bawię" się w kuchni - jest nieoceniona i niezwykle przydatna. Czasami podczas domowych imprez - układam na niej przystawki, które wtedy bardzo ładnie się prezentują. Zresztą przyzwyczaiłam się do niej i sami to widzicie po moich zdjęciach! Prawda? Dodatkowe informacje o desce: długość - 40 cm szerokość

Di gotuje
Pieczona dynia z szałwią 152

Pieczona dynia z szałwią Mega prosta potrawa , która w ostatnim czasie podbiła nasz stół . Doskonała na obiad , jako danie główne lub przystawka . Teraz kiedy w sklepach w końcu oprócz starej i mało smacznej odmiany bambino , pojawiły się także inne , wreszcie można puścić wodze fantazjom " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Coxinha de galinha, czyli brazylijskie pierożki z kurczakiem 158

mięsa z kurczaka z masą kremowego serka. Koniecznie przyprawione do smaku. Coxinha... to danie, które można przygotować jako danie główne na obiad np. do czerwonego barszczu (sprawdziłam), doskonałe na przystawkę z ulubioną surówką (sprawdziłam). Ale dobrze też jest mieć je w lodówce, żeby po prostu wziąć w rękę i zjeść (dzieci je uwielbiają). Przepis już dawano znalazłam w gazecie Kuchnia

Kuchnia u Krysi
Kukurydza pieczona z masłem chili 96

Na taką kukurydzę miałam ochotę od dawna. Doskonale upieczona, maślana, z nutą pikanterii – kukurydza pieczona z masłem chili jest idealna! Dodatek natki pietruszki i soku

Pasja Smaku
Focaccia z cebulą 144

Znów włoskie pieczywo na blogu! Kto często bywa we Włoszech, ten zapewne doskonale zna Focaccię. Focaccia to drożdżowe pieczywo, które stanowi podstawę pizzy i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed daniem głównym. Możliwości jej przygotowania jest od groma! W każdym regionie Włoszech piecze się ją z innymi dodatkami: oliwki, suszone pomidory, bazylia, cebula, rozmaryn, lub po prostu polewając oliwą

Nastoletnie Wypiekanie
Smaczliwka (awokado) nadziewana sałatką z quinoy i kiszonych ogórków 167

Smaczna i zdrowa propozycja na przystawkę, przekąskę, lub małą kolację. Kremowa smaczliwka (uparcie pozostaję przy polskiej nazwie :)) w połączeniu z kwaśnym ogórkiem, zielonym pieprzem i oliwkami smakuje świetnie, całości dopełnia quinoa. Koniecznie wypróbujcie.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2 dojrzałe smaczliwki (awokado) 2 - 3 ogórki kiszone 10 czarnych oliwek łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie 1 duży ząbek czosnku

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania