Potrzebujecie szybkiej sałatki na śniadanie, kolację, imprezę – proszę bardzo – sałatka z ryżem i serem żółtym. Ryż to składnik, który znajdziecie zawsze w domu i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Danie, które dobrze sprawdza się jako przekąska na imprezy czy przystawka do obiadu. Grzyby faszeruję masą z pieczarek, cebuli, wędzonego kurczaka i cebuli i zapiekam posypane parmezanem. 350 g pieczarek (ok. 20 średniej wielkości sztuk) 50 g żółtego sera typu gouda 1 średniej wielkości cebula 30 g wędzonej piersi z kurczaka szczypta soli szczypta pieprzu 3 łyżki śmietany 18% olej
Bullioksiążkę trafiłam szukając przepisu na kibbe, kuleczki z mięsa i kaszy bulgur faszerowane orzeszkami pinii. Oprócz przepisu na kibbe znalazłam ponad 500 przepisów i pomysłów na ryby, przystawki, kurczaka i desery. Wszystkie szybkie, proste i niezwykle apetyczne. Na koniec kilka informacji gdzie kupuję książki: 1. Na FB jest GastroKsięgarnia prowadzona przez dwóch szefów kuchni, nie ma takiej książki, której
ladykitchenhotelu też warto. Na zachętę powiem, że mają całkiem wypaśne SPA! Wnętrze Restauracji Pasja w Hotelu Spałka w Kluczborku. Szef kuchni Restauracji Pasja — Kamil Klekowski. Przystawka: krupniok z miodem z Wołczyna. Żurek grzybowy z domową białą kiełbasą i pianką z maślanki Oleskiej. Danie główne: pierś kacza sous-vide z modrą kapustą karmelizowaną z miodem
Food Squarebardziej mięsista. Świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania a kupić je można nawet w popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze w smaku niż zwykłe pieczarki i zdecydowanie je polecam na przystawkę lub danie główne. Osobiście lubię takie długo pieczone a nie jedynie podpiekane i taki przepis przedstawiam. 8 pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g tartej mozzarelli 50g tartego sera cheddar
Szefowa kuchniGrissini to chrupiące paluszki chlebowe. Ta pyszna przekąska pochodzi z Włoch i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed głównym daniem. Sprawdzi się jednak równie dobrze jako przekąska dla gości. SKŁADNIKI 10 g świeżych drożdży 150 ml letniej wody 230 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli dodatkowo: mąka do podsypywania blatu i oliwa
Passions hobbies lifeOpis: Tzatziki to grecki dip, najczęściej podawany do dań z grilla, dań pieczonych oraz smażonych. W Grecji Tzatziki podawane są jako przystawka z chlebkami pita. Głównymi składnikami dipu są: jogurt grecki, drobno poszatkowany ogórek oraz czosnek. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 200 g ogórków 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek Sól, pieprz 1 łyżeczka posiekanych liści mięty oraz
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneinspirują się nawzajem tworząc nowe smaki :-). Przekazują nam oni swoja miłość do gotowania poprzez krótkie historyjki, które towarzyszą zamieszczonym w książce przepisom. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów: przystawki, dania główne, zupy, sałatki i desery. Znajdziemy w niej piękne zdjęcia nie tylko potraw. Przepisy są napisane w sposób bardzo przystępny, a produkty ogólno dostępne. W wykonaniu są proste, takie
kruche babeczkiwakacjach w Toskanii . Choć letnia aura niekoniecznie sprzyja jedzeniu treściwych zup, ja bardzo chciałam spróbować tego klasycznego dania regionu. Usiadłam więc w restauracji w Montepulciano i po małej przystawce złożonej z sera pecorino, gruszek i miodu, zanurzyłam łyżkę w tej zupie gęstej od fasoli, pomidorów, chleba i kapusty cavolo nero, delektując się jej pysznym smakiem. Tym razem już jesienią postanowiłam
Chilli Czosnek i OliwaPrzepisy na potrawy, które warto zjeść dla zdrowia i urody! Przede wszystkim przepisy proste i nieskomplikowane, które nie obciążą żołądka, a dodadzą mnóstwo siły.Dania główne, przekąski i przystawki, soki, koktajle, sałatki. Wszystko co pyszne ,proste i zdrowe zamknięte w pięknie wydanej książce! Tego typu książki czytam zawsze z zapartym tchem! Dziś przedstawię Wam sok. Sok , który wycisnęłam wolnoobrotową wyciskarką
Z Kuchni Do Kuchniprzygotowania cukinii i cebuli, które pięknie się prezentowały i współgrały smakowo z fasolą szparagową i awokado. To ekspresowe danie może zagrać rolę głowną podczas obiadu lub posłużyć jako sałatka, przystawka. Jest to lekkie, a zarazem bardzo odżywcze danie. Jego składnik - żołta fasolka szparagowa to, podobnie jak bób, znakomite źródło kwasu foliowego . Oprócz tego zawiera dużo błonnika , ma niski indeks glikemiczny
Jeść, by żyć w zdrowiumoczonych uprzednio nasion. Jak to uczynić? Przede wszystkim wziąć pod lupę swoją wyciskarkę do soków. Tak właśnie - wyciskarkę! Wiele z nich (w tym nasz Samson) wyposażonych jest w przystawki do robienia makaronów różnych kształtów - niteczki, tagliatelle, klasyczne spaghetti, itp. Gdy posiadamy już odpowiedni sprzęt, wystarczy namoczyć nasiona, podkiełkować je, wrzucić do wyciskarki i ususzyć makaron. Później to już tylko ugotować
Jeść, by żyć w zdrowiuDzisiaj, kolejna propozycja, która dobrze sprawdza się gdy odwiedzają nas goście. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, a z pewnością bardzo efektownie prezentuje się na stole
Taste TherapyPlacuszki cebulowe w azjatyckich smakach wprost z Indii. Są chrupiące, aromatyczne i znakomicie nadają się na przystawkę albo na samodzielny posiłek. Robi się je szybko i szybko można cieszyć się znakomitym smakiem. Ulubiona sałatka do nich i koniecznie sos chili, polecam. Chrupiąca cebulka onion bhaji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebakłażan, często jest niedoceniany przez nas. Ma w sobie wiele składników odżywczych i warto go zajadać. Grillowany bakłażan jest pyszny a pestki granatu podkreślają jego wyjątkowy smak. Polecam jako przystawkę, choć ja najadłam się nim na obiad. Grillowany bakłażan z granatem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie