przystawka - 12862 przepisów (strona:232/858)

Dynia pieczona z ziołami i czosnkiem 216

smakuje:) Ale jest równie dobra! Jeśli jesteś na diecie, to idealne rozwiązanie na smaczną przekąskę czy dodatek do obiadu. Do pieczenia idealna jest okrąglutka i mała dynia odmiany hokkaido. Przystawka, przekąska czy jak to nazwiemy jest prosta w wykonaniu i zadowoli każdego. Możemy pałaszować ją samą z jakimś pysznym sosikiem, albo w towarzystwie innych warzyw. Zawsze jednak będzie przepysznie. Kolejnym

Mieszam w Garnku
Chłodnik z zielonym ogórkiem 196

Chłodnik to pyszne danie, które doskonale nadaje się na upalne dni, świetnie spisuje się w roli przystawki, lub dodatku do mies przy grilowaniu. Robi się go szybko i łatwo a smakuje rewelacyjnie. Składniki: 500 ml kefiru 3 - 4 ogórki gruntowe 1 ząbek czosnku ½ pęczku koperku ½ pęczku szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Ogórek obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, koperek

Mama Gotuje
Magiczne smaki serów włoskich D.O.P. 231

Parmigiano Reggiano. To ser wszechstronny, który sprawdza się niemal w każdym daniu i gwarantuje wspaniały smak. Mam go zawsze pod ręką. Na warsztatach i degustacjach podaję go w formie przystawki z owocami i warzywami, w daniach głównych, zupach (minestrone!), z mięsem, rybami i oczywiście w najbardziej wysublimowanej formie z octem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia

Codzienna kuchnia niecodzienna
CIASTKA PRZEZ MASZYNKĘ PRZEPIS Z KUCHNI POLSKIEJ 265

trudno mi ocenić, które są lepsze ;-))) Ciastka można wzbogacić np. o kakao, zmielone orzechy czy mak, ale ja nie ukrywam, że kocham tę najprostrzą, tradycyjną wersję. Jeśli nie posiadacie przystawki na maszynkę do ciastek, to spokojnie możecie ciasto rozwałkować i wycinać kieliszkiem, czy ozdobnymi foremkami dowolne kształty. Zaręczam, że i tak będą pyszne

Walijskie Pichcenie
Zapiekana Cukinia 146

Przepis który prezentuje poniżej jest cukinia z różnego rodzaju serów , można dodawać sery jakie się bardzo lubi , smakuje bardzo fajnie i pasuje do dań głównych , bądź także jako przystawka . Składniki 1 duża cukinia  4 plasterki sera marmurkowego  4 plastry sera według uznania  Wykonanie Cukinie myjemy i kroimy w plastry dwa centymetry i posypujemy solą i odstawiamy

Mój Smak
Pieczony bakłażan z sosem miętowym z dodatkiem fety 297

Ostatnio na blogu pojawił się wpis z sosem miętowym na bazie sera feta. Wraz z wpisem pojawiły się pytania - do czego go wykorzystać? Oto moja propozycja na przystawkę lub danie obiadowe. Połączenie idealne (:  Składniki: 2 bakłażany 1/4 porcji sosu miętowego z fetą   kliknij po przepis <klik>  1/2 łyżeczki ostrej papryki koperek do posypania oliwa

Pora na pora i pomidora
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 195

Wami sekretami udanego biznesu :D Deser o nazwie Glaðar dansandi álfar (radosny taniec elfów). Składniki: zmielone nasiona goji, daktyle, sok z grillowanych buraków, czarny miód egipski, mięta, lawenda, przyprawy. Przystawka Lostæti vitlaus úlfalda (smakołyk szalonego Wielbłada). Składniki: galaretka z malin, olej kokosowy rafinowany, smalec gęsi, mus gruszkowy, chipsy z leśnych grzybów, przyprawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kalafior w omlecie z bekonem 169

Kalafior w omlecie z bekonem był syty i przepyszny! Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł by na obiado-kolację podać kalafiora zapiekanego w jajku z bekonem

Magiczny Garnek
Grzanki z mielonką 184

Wakacje to czas spotkań rodzinnych. Każdą wolną chwilę staram się także spędzić ze znajomymi. Polacy słyną z tego, że większość takowych spotkań odbywa się przy syto

Pobite gary Barbary
Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym 238

dodam awokado albo zrobię z niego dressing, ale to już pomysł na kolejny wpis Lubimy sałatki za to, że są szybkie w przygotowaniu i sycące. Można je jeść jako przystawkę czy z grzankami jako danie na obiad lub kolację. Drukuj Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 1 łyżeczka musztardy

Mieszam w Garnku
Pikle pomorskie 319

Kaszub słoiczek zjadłam sama, na stojąco :) Były tak dobre, że postanowiłam przygotować kilka słoiczków na zimę. Są naprawdę rewelacyjne! Można je wykorzystać jako dodatek do obiadu, albo jako świetną przystawkę. Można je podać faszerowane np. kawałkami ostrego sera itp. W wersji, którą poznałam, używa się średnich, pękatych ogórków, które po obraniu przekrawa się wzdłuż na 2 części i łyżeczką usuwa

Trzeci talerz
Papryka marynowana 172

mojej Cioci. Zawsze, kiedy jestem u Niej zachwycam się smakiem papryczek. Teraz sama postanowiłam zrobić, wykorzystując przepis. Sezon paprykowy wykorzystam w pełni i zrobię mnóstwo mojego przysmaku. Świetna przystawka, zakąska czy dodatek do sałatek. Może i Wy skusicie się na takie papryki. Łatwe do zrobienia. Polecam! Składniki 2 kg papryki małej 6 szklanek wody 1 szklanka cukru 1 szklanka octu

O kuchni z uczuciem
Restauracja Hotel Diament Spodek 171

menu ciekawe, bo można znaleźć w nim pierogi z kaszanką, czy krupnioka z bratkartoflami (kaszanka z pieczonymi ziemniakami). Myślę, ze gościom spoza Śląska ta kuchnia przypadnie do gustu. Na przystawkę wzięliśmy ozorek cielęcy i to było mistrzostwo świata, delikatny z chrzanem, koperkiem i pudrem z gęsi. Miodzio. Zupy wodzionka bardzo na plus z chrupiącymi grzankami i smalcem tak jak powinno

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przegrzebki na musie pomarańczowym z nutką szafranu 242

ViolaPassion Wspaniała przystawka ,której smak wyczarowałam dzięki wspaniałej słodkiej pomarańczy. Składniki: 4 osoby 12 Przegrzebek 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koperku 3 łyżki masła klarowanego sól cytrynowa 2 pomarańcze 8 szparagów ugotowanych do dekoracji kilka nitek szafranu Sp osób: Przegrzebki myjemy i oczyszczamy papierowym ręcznikiem posypujemy solą i odstawiamy na kilka chwil. Obieramy czosnek

Viola cooks with passion
Recenzja książki "Gotuj z dzieckiem" 180

treści nie jest alfabetyczny, tylko ułożony według numeracji kart. Każdy przepis ma określony stopień trudności oraz czas potrzebny na jego wykonanie. Dodatkowo są podzielone kolorystycznie na poszczególne kategorie: zielony- przystawki czerwony- dania główne żółty - desery Znajdziemy również objaśnienia jak czytać karty, dokładny opis poszczególnych miarek, czyli np. co to jest garść lub łyżeczka a także kilka porad, np. jak przygotować

Z miłości do słodkości