Uwielbiam kabaczki. Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Idealne na przekąskę. Ja zazwyczaj zjadam je bez dodatków lub
Słodkie okruszkipasji do jedzenia, ale tez pasji do gotowania dla innych i urządzania domowych przyjęć. Sztuka ta będzie prostsza niż myślisz. Wystarczy, że zamiast 12 dań jak na Wigilię przygotujesz przystawkę, danie główne i deser wg. gotowego menu zaproponowanego przez Joannę Drzazgę. Autorka ma doświadczenie w wydawaniu proszonych obiadów, ponieważ jest żoną dyplomaty. Każdy zestaw jest dobrany, żeby tworzyć zbilansowaną całość
Ugotowane pozamiatanenawet lepsze, gdy po zawinięciu odstawicie je na kilka godzin do połączenia się wszystkich smaków. Można podać je z ulubioną sałatką jako danie obiadowe lub jako przystawkę na przyjęciu. My polewamy je ketchupem i zajadamy ze smakiem, ale można do nich przygotować także sos czosnkowy lub inny na bazie jogurtu. Smacznego
Cooking MonsterDziś szybki i prosty przepis na nadziewane pomidorki. Uwielbiam to czerwone warzywo właściwie w każdej postaci. Od czasu do czasu przygotowuje jednak na kolację pomidorki nadziane
Słodkie okruszkikażdej porze roku, pod warunkiem, że będziecie także dysponować dynią, która jest niezbędna do przygotowania farszu. Według mnie połączenie tych składników jest naprawdę doskonałe, zaserwowałam to danie na przystawkę już kilka razy moim francuskim przyjaciołom i wszyscy byli nim zachwyceni, dlatego namawiam Was gorąco do jego spróbowania! Przygotowanie: ok. 1 godz. Na farsz i do podania: 250 g dyni (zważonej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskazrażaj się po pierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując
Menmagazinerecipe in English Podstawowe ciasto na pierogi (ciasto na 20-25 pierogów) Składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka wrzątku 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: W pojemniku blendera z odpowiednią przystawką lub w misce umieść przesianą mąkę, wymieszaj z solą, zalej wrzątkiem i mieszaj łyżką lub miksuj aż ciasto stanie się jednolite i bez grudek. Gdy przestygnie wyrabiaj dalej rękami na posypanej
karmelowydzięki temu smak lekko wyostrzyłam. Ciasto na 12 części podzieliłam, na połowę nadzienie nałożyłam, pustymi krążkami poprzykrywałam, brzegi pozwijałam i poodciskałam. Placki na grillu opiekałam i gotową przystawkę o oryginalnym nadzieniu szybko miałam. Nie trzeba nic już do nich dodawać, tylko same ze smakiem zajadać. Z zewnątrz chrupiące, a w środku zaskakujące. Składniki
Moniki SmakołykiBuraczki z papryką to jedna z moich ulubionych przystawek do obiadu. To stary przepis, otrzymałam go od mojej cioci Broni. SKŁADNIKI: 6 kg. buraczków 6 papryk 6 cebul ZALEWA: 1/2 kg. cukru 1 szkl. octu sól, pieprz do smaku WYKONANIE: buraczki ugotować, utrzeć na grubych oczkach, paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę w drobną kostkę, wszystko wymieszać
Kuchnia BeatyŚwietna przystawka stworzona na podstawie przepisu znalezionego w starym numerze gazetki "Przyślij Przepis". Cukiniowe placki przełożone domowym sosem czosnkowym a'la tzatziki. Torcik świetnie wygląda, jest smaczny i prosty w przygotowaniu, zrobi furorę na każdym przyjęciu, będzie znakomity jako dodatek do grilla. Najlepiej smażyć placki na patelni zbliżonej rozmiarem do posiadanej przez nas tortownicy. Wówczas blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy
6nieboDziś chce wam pokazać pyszną lekką i szybką sałatkę na bazie tuńczyka,ciecierzycy i jajeczka. Można podać ją jako przystawkę podczas spotkania ze znajomymi lub ze smakiem zjeść jako kolację. Przypominam wam że od 1 sierpnia w Lidli Polska trwa tydzień kuchni hiszpańskiej i portugalskiej. Polecam wam produkty które wykorzystałam do sałatki. Składniki
Różowa kuchniawielu restauracjach jest oferta lunchu, na ogół składającego się z 3 dań: przystawka/zupa, danie główne deser. Zestaw lunchowy u Dyletantów kosztuje 30 zł. Można wybierać zestaw z trzech przystawek, trzech dań głównych, oraz dwóch deserów. Do każdego dania, można zamówić sugerowane wino (oczywiście za odpowiednia dopłatą). Ja spróbowałam wszystkich dań, no poza jednym (kozim serem – po prostu mało kocham kozinę
królestwo garówdanie z minimalnej ilości składników. Świetny pomysł na wykorzystanie pozostałej z obiadu kaszy. Placuszki są pełne smaku, chrupiące i równocześnie wilgotne. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, mogą być elegancką przystawką lub samodzielnym daniem. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej (¹⧸₂szklanki suchej lub 1 woreczek) 2 jajka 6 łyżek tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, czarny
cool and mintyzrażaj się po pierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując
MenmagazineRolada smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ta rolada niestety nie zdążyła wystygnąć, bo zniknęła bardzo szybko. Polecam również jako przystawkę i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysi