przystawka - 12862 przepisów (strona:233/858)

DYNIA PO TAJSKU 169

lubisz ostre). Gotuj około minuty, dopraw sosem sojowym. WYJMIJ UPIECZONĄ DYNIĘ na półmisek, polej odrobiną sosu, resztę podaj w miseczce. Możesz to danie podawać z ryżem lub jako przystawkę. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tykwa faszerowana kaszą jaglaną i wiśniami 226

Kolejna propozycja na faszerowaną tykwę tym razem w słodkiej wersji. To bardzo smaczny deser, przystawka lub kolacja. Składniki 1 grubsza część tykwy wężowatej 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 1 słoik wiśni w soku 2 żółtka 2 łyżeczki brązowego cukru (pokruszone bezy) 1. Grubszą część tykwy kroimy na dwie części. Usuwamy pestki i nitkowaty miąższ. 2. Podpiekamy przez około

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka z kuskusem, warzywami i kotletami sojowymi 279

popularność w kuchni zachodu, głównie z uwagi na łatwość i szybkość przygotowania oraz uniwersalność zastosowań. Kuskus to przecież nie tylko baza dań głównych ale również znakomity dodatek do sałatek, przystawek, zup i deserów. Ja zapraszam Was dziś na propozycję sałatkową: Sałatka z kuskusem, warzywami i kotletami sojowymi Składniki: 250 g kaszki kuskus 100g kotletów sojowych (a'la schabowe) 3szklanki bulionu

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zasady zdrowego odżywiania 141

dobre. Lepiej trawimy współgrające ze sobą składniki. Oszczędzając przy okazji sporo energii na inne czynności życiowe. Dzięki temu poczujesz się lżejszy i w lepszej formie. Posiłki złożone z licznych przystawek, kolejnych dań i różnorodnych deserów tylko niepotrzebnie męczą nasz układ trawienny. 7. Zadbaj o odpowiednią proporcję między składnikami pochodzenia roślinnego i zwierzęcego (z przewagą tych pierwszych). Mimo, że jesteśmy wszystkożercami

MODA NA BIO
Zupa z wołowiną na bogato 156

końcu coś zjeść. Spacerując natknęliśmy się na małą, typowo lokalną restaurację. Postanowiliśmy w niej zjeść nasz obiad. Siadając do stolika byłam już strasznie głodna. Zdecydowałam, iż zamówię zupę jako przystawkę i oprócz tego danie główne. Gdy zamowiona zupa dotarła do mojego stolika, unosił się nad nią rewelacyjny zapach estragonu. Zaczęłam jeść i chyba po każdej zjedzonej łyżce mówiłam „pycha

mecooks
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 158

Maddalenie mogę porównać do odwiedzin w Tate Modern albo Centre Pompidou, bo tutaj na talerzach serwuje się nie dania, lecz sztukę i to w najlepszym modernistycznym wydaniu. Przystawka Jako entrée tej znamienitej uczty zaserwowano marynowaną w czerwonej kapuście troć z pięknymi fioletowymi lamówkami posypaną czarnuszką oraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna

Food Square
Pomidory z farszem tuńczykowym 92

Kuchnia łączy pokolenia. Taką przystawkę wysmyczyłyśmy (Teściowa i ja) na drobne spotkanie u nas w domu. Co dwie głowy wymyślą, tego nikt nie ogarnie (zdarza nam się czasami popłynąć z pomysłami). To też dowód na to, że nie potrzebujemy mieć w kuchni nie wiadomo jakich składników – wystarczą często te podstawowe, żeby nakarmić swoich gości! Takie są też faszerowane pomidory

Szybko Tanio Smacznie
Wegańska pasta z pietruszki 108

objętości wody, ostudzić i zblendować na gładką masę. Dodać pokrojoną pietruszkę, posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Wlać odrobinę oliwy i ponownie zmiksować. Podawać z chlebem lub jako sos do przystawek

Szybko Tanio Smacznie
Lekkie konfitury ze śliwek, z dodatkiem octu winnego, rumu i korzennych przypraw 176

rumem. To już ostatni dzwonek na przetwory ze śliwek, a te konfitury są naprawdę pyszne. Lekko kwaśne, bardzo aromatyczne i niezbyt słodkie. Idealne do deserów lub jako przystawka. Przepis jest autorstwa Marco Ghia , szefa Akademii Kulinarnej Whirlpool . Składniki: 3 kg śliwek (przekrojonych na pół, bez pestki)  150 g cukru (tylko jeśli jest to niezbędne – zależy, jak dojrzałe są śliwki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Restauracja Sketch w Teatrze Wielkim | Warszawa 172

idealnie się wypełniały. Co ważne, mięso było delikatne oraz aromatyczne. Takiego tatara oczekuje od dobrej restauracji. Własnoręcznie robione pielmieni jagnięce/ kwaśna śmietana/ musztarda Dijon – 22 zł Serwowane na przystawkę, jednak z powodzeniem (jeżeli zamawiamy również zupę) mogą być także daniem głównym. Co ważne – pierożki były bardzo świeże, dopiero co wyjęte z wody, podane z masełkiem, świeżym pieprzem oraz

Kuchnia Bazylii
Puree w waflu według Di 209

Po odsmażeniu: Z waflami tortowymi kiedyś eksperymentowałam na różne sposoby. Było już mięso mielone, pieczarki - przeróżne wersje wytrawne. Szkoda, że wtedy nie robiłam zdjęć... Jednak nic

Di gotuje
Sałatka grecka z kaparami 172

Już nie raz czekała na mnie po powrocie do domu romantyczna kolacja przygotowana przez Madzię, nie inaczej było także w tą sobotę. Pyszna sałatka grecka z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kapusta czerwona na słodko z rodzynkami 146

Uwielbiam taką kapustę, idealna jako przystawka do obiadu. Z kaczką lub wołowinką będzie idealna. Bardzo zachęcam do wypróbowania. Podawać taką kapustę na ciepło Przepis na thermomix na dole. Kapustę pokroić na drobno, jabłka oskrobać i wyciąć gniazda nasienne, następnie pokroić w plasterki. Na dno garnka wrzucić smalec i rozpuścić. Dodać kapustę, jabłka, rodzynki, sól, cukier,pieprz czarny, sok z cytryny

Kuchnia Pokoleń
Kulinarny weekend w Londynie - Wycieczka po Borough Market z Celią Brooks + Linkowe Party! 139

oczywiście tylko słuchałam i robiłam zdjęcia :) Naszą wspaniałą wycieczkę zakończyliśmy w winiarni :) W kameralnej sali znajdującej się w piwnicy mieliśmy okazję spróbować dwóch pysznych win oraz towarzyszących im przystawek - serów i wędlin. Była to także świetna okazja, aby pogawędzić z Celią oraz naszymi brytyjskimi znajomymi. Niestety z winiarni nie mam zdjęć, bo jak się domyślacie, w piwnicy światła nie było

Chilli Czosnek i Oliwa
Galareta drobiowa 148

talerzu jako drugie danie - opanierowane i usmażone, albo upieczone w piekarniku z chrupiącą skórką. Warzywa najczęściej wykorzystuję do sałatki warzywnej. Można również, a nawet trzeba!, przygotować galaretę drobiową - przystawkę w czasach PRL-u serwowaną na imieninach u cioci, weselach, czy też będącą zakąską do wódeczki. Czasy się zmieniły, ale smak tamtej galarety pozostał przez lata ten sam ;) SKŁADNIKI: Około

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania