przystawka - 12862 przepisów (strona:228/858)

Pasztet cielęcy 200

wołowina, królik, dodatkowo wątróbka, włoszczyzna. cebula. Ugotowane i ostudzone mięso mieli się dwu lub trzykrotnie, dodaje przyprawy, często także gałkę muszkatołową. Pasztet to wspaniały dodatek na świąteczny stół, jako przystawka lub kolacja. Dziś prosty przepis na delikatny pasztet cielęcy. Składniki: 1 kg cielęciny bez kości 40 dag boczku 3 suszone grzyby, np. podgrzybki 1 większa cebula 30 dag wątróbki cielęcej

Zasmakuj Kuchni
Ogórkowe kubeczki śledziowe 113

przed znajomymi coś pysznego...przychodzę zatem z propozycją! ;) To połączenie kilku, bardzo prostych i powszechnych na naszych stołach składników- jednak sposób podania i dodatek kilku małych smaczków czyni tę przystawkę/ przekąskę jeszcze pyszniejszą i bardziej wykwintną. Jest idealna do wrzucenia na ząb podczas świetnej zabawy lub do zagryzienia mocniejszego trunku. Niezwykle prosta rzecz, wyrazista i bardzo świeża równocześnie, a przy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ryba marynowana, byle nie zmarnowana! 154

Świąt? Wiadomo, że każda ryba smakuje najlepiej, gdy jest świeża. Jest jednak dobry sposób, poza mrożeniem, by ją ciekawie i smacznie przyrządzić i przechować. Uzyskamy w ten sposób smaczną przystawkę, która zasili spiżarnię, choćby na wypadek niezapowiedzianych gości. Potrzebne nam będą: około 400 g filetów z ryby, polecam jednak te morskie jajko mąka olej do smażenia na zalewę: litr wody

Pichceniomania
Tradycyjna sałatka warzywna 169

Chyba każdy z nas lubi sałatkę warzywną, nie wyobrażam sobie aby mogło jej zabraknąć na święta czy rodzinne spotkanie w większym gronie. Przygotowanie sałatki nie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Carpaccio z buraków z rukolą 164

świetna propozycja dla wszystkich, którzy dbają o linię, są na diecie, albo po prostu mają ochotę na coś innego aniżeli schabowy :) Carpaccio z buraków świetnie będzie nadawało się jako przystawka na przyjęcie lub jako lunch do pracy . Carpaccio z buraków z rukolą – składniki (na 2-3 porcje) 2 duże buraki garść rukoli ser feta albo ser kozi łyżka musztardy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka na każdą okazję 651

oliwę. Wymieszałam. Sałatkę przełożyłam do szklanej miseczki, udekorowałam paseczkami papryki i podałam na stół Taka sałatka świetnie smakuje o każdej porze. Doskonale sprawdzi się na lunch, albo na przystawkę na każdej imprezie. Dajcie się namówić, zróbcie nawet dzisiaj. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
carpaccio z buraka 141

  składniki: 2 ugotowane lub upieczone buraki 50 g sera feta natka pietruszki ocet balsamiczny sól, pieprz wykonanie: Buraki obieramy. Ostrym nożem kroimy cienkie plasterki i

Domowy Smak Jedzenia
Śledzie a la matjas z pieczarkami i musztardą 173

Kolejny pomysł na świąteczną sałatkę i nie tylko:) Bo myślę, że od czasu do czasu mogłaby zagościć na Waszym rodzinnym stole jako przystawka w połączeniu z np. z bagietką i masełkiem. U nas na pewno tak będzie :) Przy okazji życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt i wielu smakołyków przez całe święta i nie tylko! Mam nadzieję, że moje przepisy będą

Zasmakuj Kuchni
Sos z żurawiny z pomarańczą 177

żurawiny z pomarańczą to pyszny sos. Podaję go do pieczonego indyka , gęsi czy pasztetu. Sos z żurawiny to nieodzowna przystawka na świątecznym stole. Obok pysznych potraw z mięsa koniecznie musi pojawić się owocowy sos. Sos jest gęsty z całymi owocami. Swobodnie można użyć mrożonej żurawiny. Sos doprawiłam sherry. Smak sherry przeplata się w większości moich tegorocznych świątecznych przepisów. Ciekawe

codojedzenia
Rozstrzygnięcie konkursu - zestaw do przystawek Staub 139

okresie przedświątecznym się nie spodziewaliśmy. Postawiliście nas przed wyjątkowo trudnym wyborem, bo każdy z przepisów, który przesłaliście zapowiada się wyjątkowo smakowicie :) ... ale jak wiecie nagroda czyli przepiękny zestaw do przystawek firmy Staub jest tylko jedna i zostanie wysłana do Sabiny (adres e-mail w domenie wp.pl) Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział w konkursie i już jutro zapraszamy na kolejny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zioła toskańskie - mieszanka przypraw, Spaghetti á la Toscana 231

dojrzałych w słońcu pomidorów, ziół i czosnku. Można używać ją jako pastę (po wymieszaniu z wodą i olejem) lub dodawać do potraw w postaci suchej. Idealnie pasuje do bruschetty, przystawek, sosów, sałatek, mięs i ryb. Tuscany spice blend, Spaghetti á la Toscana I use this blend to make a very tasty and super quick spaghetti a’la toscana -> dinner

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierogi z kaczką i figami / Duck and fig pierogies 250

kostkę skórka starta z 1/2 pomarańczy 2 łyżki wina porto, lub innego słodkiego 1 jajko 2 kromki chleba tostowego, pokrojonego w drobną kostkę Przygotowanie: W pojemniku blendera z odpowiednią przystawką lub w misce umieść przesianą mąkę, wymieszaj z solą, zalej wrzątkiem i mieszaj łyżką lub miksuj aż ciasto stanie się jednolite i bez grudek. Gdy przestygnie wyrabiaj dalej rękami

karmelowy
Pierś gołębia z sosem grzybowym 165

Gołąb nie jest dużym ptakiem, to i pierś jego jest raczej nieduża. Pierś gołębia może traktować jako przystawkę. Na danie główne to chyba za mało :( 2 gołębie, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 suszony prawdziwek, 6 ziaren pieprzu czarnego, listek laurowy 200 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (tłuszcz gęsi, smalec), sól, 60 g zimnego masła, Wyciąć z gołębi

królestwo garów
Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą / Duck, beet and orange salad 174

Dziś przedstawiam chyba już moją ulubioną sałatkę z pieczoną na różowo piersią z kaczki, pieczonymi w syropie klonowym burakami, pomarańczą i prażonymi orzechami z dressingiem z

karmelowy
WSP SPOŁEM KIELCE- PRODUKTY Z TRADYCJĄ 191

poszukujących najwyższej jakości. Jego wyróżnikiem jest ostry smak i aromat uzyskany dzięki bardzo wysokiej zawartości świeżego korzenia chrzanu w składzie, bo aż 70%. Idealny do mięs, sosów, zup czy przystawek

Gotowanie Patki