przystawka - 12862 przepisów (strona:219/858)

Marynowana po włosku drobna biała fasolka 227

marynujemy fasolkę z sosem i dodatkami przez minimum 2, najlepiej 3-4 godziny. Co jakiś czas warto ją zamieszać – fasolka wchłonie prawie cały sos. Można ją podać jako sałatkę, przystawkę, albo samodzielne danie na lunch, obiad czy kolację. W tym wydaniu świetnie sprawdzi się na tostach z chleba na zakwasie posmarowanego olejem lnianym, podana z jajkiem w koszulce* posypanym szczypiorkiem

Karo in the Kitchen
Wielkanocna sałatka z szynką i jajkiem 550

jest szybka w przygotowaniu, robi się ją praktycznie w 15 minut, dlatego jest również dobrą propozycją na błyskawiczną kolację. Jest łagodna w smaku i lekkostrawna, naprawdę pyszna! Idealna jako przystawka do dań mięsnych, albo samodzielne danie. Składniki na sałatkę z szynką i jajkiem : pęczek rzodkiewki 200 g ulubionej szynki puszka groszku konserwowego 5 jaj pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu

e-PrzepisyKulinarne
Przepis na wytrawne muffinki z białą kiełbasą, majerankiem i pastą jajeczno – chrzanową 290

Pomysł na zaskakującą przystawkę i kolejna zabawa smakiem tradycyjnego, wielkanocnego żurku Tym razem smak żurku z białą kiełbasą i jajkiem zamknęłam w wytrawnych muffinkach z dodatkiem białej kiełbasy, wędzonej szynki i dużej ilości majeranku. Jajko też jest, tyle że na wierzchu, a nie w środku, a połączone z chrzanem robi dodatkowo za pobudzający kubki smakowe krem Wykonanie Białą kiełbasę wrzuć

Eat me! Fit me!
,,Rolada z kurczaka z pistacjami i żurawiną’’ 215

Roladę podajemy na ciepło jako danie główne obiadowe. Jednocześnie idealnie smakuje również na zimno jako smaczna przystawka. Przygotowanie rolady jest dość pracochłonne, jednak ze względu na efekt końcowy jak najbardziej warto przygotować ją, szczególnie jeśli szukacie smacznej i atrakcyjnej potrawy dla swoich gości. Gwarantuje że w taki sposób podany kurczak zrobi furorę na rodzinnym obiedzie. Składniki: 1 cały kurczak

Podróż w kulinaria
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6499

dwóch wersjach Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 ŚLEDZIE, RYBY, JAJKA I PRZYSTAWKI Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku Śledzie piernikowe w musztardzie, whisky i wiśniówce Śledzie po szwedzku – inlagd sill Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Śledź w śmietanie – sałatka

Karo in the Kitchen
Grillowany oscypek z burakami 183

oscypki udawać. Tak naprawdę można je jeść bez jakiejkolwiek obróbki, ale moim zdaniem zdecydowanie najlepszymi są te, podawane na ciepło . Dzisiaj przedstawiam wam jeden z moich ulubionych przepisów na przystawkę z oscypkiem , burakami i kabanosami. Świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu . Więcej

Okolice Palnika
Placki z cukinii z piekarnika 245

równych części, przenosić łyżką na blachę. Spłaszczyć, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Piec 35 - 40 minut. Podawać ciepłe, lub w temperaturze pokojowej jako np przystawkę. Smacznego

Stare Gary
OGORKI KONSERWOWE Z CHILI 104

roku po raz pierwszy z przepisu od mojej sąsiadki i muszę przyznać, że są naprawdę wyborne. Są ostre w smaku. Ogórki te świetnie nadają się jako przekąska lub przystawka np.: z kromką  domowego chleba i domowym smalcem :) Polecam przepis! SKŁADNIKI: na litrowy słoik 630 g niewielkich ogórków 400g wody 30-35g soli 50-60g 5% octu

Moja Książka Kucharska
SALATKA Z BURACZKOW NA ZIME 133

pół miękko, gdy ostygną obieramy  - ścieramy na tarce do jarzyn z dużymi oczkami - pamiętajcie o rękawiczkach na dłonie ;) Jeśli macie maszynkę do mięsa, lub robota kuchennego z przystawką do tarcia warzyw - korzystajcie! Będziecie mieli o wiele mniej pracy. Krok 2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Krok 3. W dużym garnku zagotowujemy wodę

Moja Książka Kucharska
LOSOS W PANIERCE SEZAMOWEJ 106

PANIERCE SEZAMOWEJ   Delikatna i smaczna ryba, wspaniale usmażona i przyprawiona. Chrupiąca panierka na wierzchu, w środku soczyste mięso.  Łosoś w takim wydaniu świetnie sprawdzi się jako przystawka, podany np. na podsmażonej marchewce w sosie sojowym lub jako danie główne z sosem koperkowym i ziemniakami z wody. Polecam przepis! SKŁADNIKI: na 2 porcje 2 porcje filetu z łososia

Moja Książka Kucharska
GALARETKA Z KURCZAKA 125

nich był wręcz kleisty. Żadnej żelatyny nie trzeba było dodawać. Tak pamiętam z domu rodzinnego.  Taką galaretkę można przygotować z okazji różnych uroczystości domowych, sprawdzi się jako przystawka lub zakąska. Podajemy z sokiem z cytryny, octem lub tartym chrzanem. SKŁADNIKI: 1 sprawiony kurczak 2 cebule 3 marchewki 1 por (biała część) kawałek selera 1/2 pęczka natki pietruszki po kilka

Moja Książka Kucharska
SALATKA Z GRILLOWANA POLEDWICZKA I TRUSKAWKAMI 120

sami mój przepis na " Uśmiech Lata ":) Cieszmy się słońcem, ciepłem, spotkaniami w gronie rodziny i znajomych.  Kochani korzystajcie z lata ... uśmiechu Wam życzę zawsze :)   Sałatka może stanowić przystawkę, zakąskę, a dzięki  wieprzowej polędwiczce nawet pełnowartościowy, lekki samodzielny posiłek. Polecam!   SKŁADNIKI: 1-2  polędwiczki wieprzowe ok. 30 dag świeżych truskawek 1 i 1/2 szklanki ryżu ugotowanego

Moja Książka Kucharska
Jajka po szkocku ze szpinakiem 368

szpinaku. Dzięki temu jajeczka nabierają innego posmaku a do tego ciekawiej prezentują się w przekroju. Tak przygotowane jajka można podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę/przekąskę. składniki: 650 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 8 małych jajek mała bułka namoczona w mleku 250 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego sól, pieprz olej Rapso do smażenia Zamrożony

Monia miesza i gotuje
Francuskie sakiewki serowo - paprykowe 120

Dzisiaj polecam szybkie i proste sakiewki z ciasta francuskiego, nadziewane serami, doprawione do smaku na ostro. Idealne jako przystawka, przekąską lub kolacja. Polecam! Francuskie sakiewki serowo - paprykowe Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 200g sera typu feta 100g startego sera żółtego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki Wykonanie: Ser feta kroimy w drobną kostkę, mieszamy ze startym serem

Smak mojej kuchni
Jajka faszerowane pastą z awokado i szynką 107

jajka z farszem z awokado i szynki. Oczywiście awokado musi być dojrzałe i miękkie, by łatwo rozgniatało się widelcem. Koperek i szczypiorek wzbogacają smak farszu i sprawiają, iż nasza przystawka robi się bardziej wiosenna. Przepis ze strony  straga.pl . Polecam! Jajka faszerowane pastą z awokado i szynką Składniki:  5 jajek ugotowanych na twardo, wystudzonych i obranych pół awokado łyżka

Smak mojej kuchni