przystawka - 12862 przepisów (strona:210/858)

🍕 Restauracja Basico Zgoda – Warszawa 113

upalnych sierpniowych wieczorów postanowiłam sprawdzić czy pizza jest nadal tak pyszna, jak kilka lat temu czy może coś się zmieniło… Nie rozczarowałam się, wszystko było pyszne Zamówiliśmy na przystawkę antipasti, bowiem kocham włoskie przekąski. Deseczka wyglądała na niepozorną, jednak była niesamowicie syta oraz pyszna. Dwa rodzaje wędlin, kilka rodzajów sera, marynowana marchewka (to pyszne odkrycie!), marynowana cebula, świeże oliwki

Kuchnia Bazylii
PLACKI Z CUKINII BEZ MĄKI (keto, LCHF, plaeo, optymalne, bez glutenu, mąki i laktozy) 393

naszych ulubionych potraw z cukinii, czyli placki które z powodzeniem zastępują nam tradycyjne placki ziemniaczane. Na ogół podaję je na obiad z gulaszem węgierskim albo jako kolację lub przystawkę podczas spotkań z różnego rodzaju sosami np. z dipem czosnkowym i dużą ilością koperku Składniki na ok 10 sztuk: 600 g startej cukinii 100 g cebuli 1 duży ząbek czosnku

Ola la LCHF
Makaron muszelki nadziewany serkiem z pomidorami, z sosem z dodatkiem ziół 167

esencją lata, czyli pomidorami malinowymi. Zapieczone w delikatnym sosie z dodatkiem ziół. To danie jest bardzo uniwersalne, ponieważ możemy podać je zarówno na obiad czy kolację, jak i na przystawkę. Rozpływające się w ustach muszle z kremowym sosem, powinny zadowolić nawet najbardziej wybredne podniebienie. 200 g makaronu muszle 2 pomidory malinowe 200 g kremowego twarożku sól i pieprz do smaku

Mienta blog
Surówka ze słodkiej kapusty 238

Propozycja przystawki do obiadu. Pyszna i w sumie klasyczna już surówka. Spróbujcie, bo warto ją zrobić. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Tarta z pomidorami na cieście filo 146

francuskim lub kruchym - też będzie pysznie. Tarta na cieście filo z pomidorami i pesto to świetna propozycja na letnią kolację w gronie rodziny lub/i przyjaciół. Doskonała jako zakąska i przystawka, zarówno jako solo, jak i do dań z grilla. Koniecznie wybierzcie do tarty różnokolorowe pomidorki, o różnej wielkości, a nawet różnych kształtów. Zobaczycie, że im większa różnorodność, tym tarta piękniejsza

kolorowotorcikowo
Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem 299

Szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na  domowe przyjęcie.  Wystarczy gotowe francuskie ciasto, kilka składników  które  zawsze znajdziemy

magiczna kuchnia Kasi
Uczta grillowa piwem popijana, czyli warsztaty z Sokołowem 121

nuty i przyjemna słodycz to lubię. Spróbowałam również piwa z mniszkiem o uroczej nazwie This is Mlecyk, a także jasne Kupieckie.  Degustacji towarzyszył obiad z czterech dań. Na przystawkę sałatka z arbuzem, serem oraz musem porzeczkowym, następnie podano krem z cukinii, sandacza z kluseczkami i brokułami, a na deser racuszki z waniliowym kremem. Już byłam najedzona po uszy

Obiad gotowy
Kulki rybne w zalewie octowej 219

Pyszne małe kulki rybne smażone, zalane zalewą octową.  Robiłam już je  dużo razy, ponieważ świetnie sprawdzają się jako przekąska na każdej  imprezie

magiczna kuchnia Kasi
sok malinowy - przetwory 167

dżemu.  Tylko to zdjęcie oddaje piękny kolor tego soku 😍 Składniki: 350 g malin 125 g wody 150 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr

Gotowanie z pasją
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 143

coś smacznego. Do Chez Nenesse zapędził nas deszcz! Schowaliśmy się pod rozwiniętą markizą i wybraliśmy stolik dosłownie w oknie restauracji, tak „jedną nogą” na chodniku Zamówiliśmy typową przystawkę z deską serów i kremowym pasztecikiem. adres: 17 Rue de Saintonge, 75003 Paryż, Francja We Francji królują otwarte od wczesnych godzin rannych piekarnie i cukiernie. To w nich można nabyć

Raj dla Podniebienia
DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, makaronu, marynat i mięsa 1262

DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, przekąsek, makaronu, baza do sosów i mięsa. Domowa harissa - fantastyczny i pikantny sos, który z powodzeniem możecie przygotować w domu. Sos ten może mieć w Waszej kuchni wiele zastosowań - jako baza do sosów, zup, do przekąsek, pizzy, jako marynata do mięs i tak dalej i dalej... ;) Przygotowuje się

Moja Książka Kucharska
Buraczki duszone z wiśniami i korzenną nutą 134

wiśni. Dusić na małym ogniu około 10 minut. Dodać rodzynki, chili, tymianek oraz sol i pieprz do smaku. Poddusić jeszcze 2-3 minuty. Podawać na goraco jako przystawkę do mięs. Ja jadłam również na zimno z serem pleśniowym i tez było super. Gorąco polecam :) ps. gałązki czerwonej porzeczki, tylko jako dekoracja

Gosia gotuje
Pikantny dip z grillowaną kukurydzą 164

przygotowaniu, z nachosami, oprószony drobno posiekaną, świeżą kolendrą. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duża porcja dipu - wypełniona patelnia o średnicy 26 cm, co stanowi przystawkę dla około 6 osób. Dip można przygotować wcześniej i przechować przykryty folią aluminiową w lodówce. Następnie wystarczy go zapiec (przez 20 - 22 minuty) w piekarniku i gotowe! Do przepisu należy użyć

Gospodyni Miejska
Spaghetti peperonata - szybki makaron z kolorowymi paprykami 179

Dziś mam dla Was fajny, kolorowy makaron zainspirowany włoską potrawą o nazwie peperonata . Nieskomplikowany i do zrobienia w 20 minut. Peperonata to wywodząca się z południowych Włoch przystawka z papryk duszonych z czosnkiem, cebulą i pomidorami. W mojej potrawie zrezygnowałam z pomidorów, za to dodałam natkę pietruszki, ocet winny i miód, które nadają jej głębi smaku.  Do spaghetti peperonata

Chilli Czosnek i Oliwa
sok z jeżyn - przetwory 162

podanego przepisu wyszły 3 małe słoiczki (po koncentracie) soku. Składniki: 800 g jeżyn 250 g wody  300 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr

Gotowanie z pasją