przystawka - 12862 przepisów (strona:223/858)

Zioła toskańskie - mieszanka przypraw, Spaghetti á la Toscana 293

dojrzałych w słońcu pomidorów, ziół i czosnku. Można używać ją jako pastę (po wymieszaniu z wodą i olejem) lub dodawać do potraw w postaci suchej. Idealnie pasuje do bruschetty, przystawek, sosów, sałatek, mięs i ryb. Tuscany spice blend, Spaghetti á la Toscana I use this blend to make a very tasty and super quick spaghetti a’la toscana -> dinner

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierogi z kaczką i figami / Duck and fig pierogies 311

kostkę skórka starta z 1/2 pomarańczy 2 łyżki wina porto, lub innego słodkiego 1 jajko 2 kromki chleba tostowego, pokrojonego w drobną kostkę Przygotowanie: W pojemniku blendera z odpowiednią przystawką lub w misce umieść przesianą mąkę, wymieszaj z solą, zalej wrzątkiem i mieszaj łyżką lub miksuj aż ciasto stanie się jednolite i bez grudek. Gdy przestygnie wyrabiaj dalej rękami

karmelowy
Pierś gołębia z sosem grzybowym 222

Gołąb nie jest dużym ptakiem, to i pierś jego jest raczej nieduża. Pierś gołębia może traktować jako przystawkę. Na danie główne to chyba za mało :( 2 gołębie, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 suszony prawdziwek, 6 ziaren pieprzu czarnego, listek laurowy 200 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (tłuszcz gęsi, smalec), sól, 60 g zimnego masła, Wyciąć z gołębi

królestwo garów
Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą / Duck, beet and orange salad 221

Dziś przedstawiam chyba już moją ulubioną sałatkę z pieczoną na różowo piersią z kaczki, pieczonymi w syropie klonowym burakami, pomarańczą i prażonymi orzechami z dressingiem z

karmelowy
WSP SPOŁEM KIELCE- PRODUKTY Z TRADYCJĄ 236

poszukujących najwyższej jakości. Jego wyróżnikiem jest ostry smak i aromat uzyskany dzięki bardzo wysokiej zawartości świeżego korzenia chrzanu w składzie, bo aż 70%. Idealny do mięs, sosów, zup czy przystawek

Gotowanie Patki
Jamie Oliver „Świąteczne przepisy” – Pomysł na gwiazdkowy prezent 278

serdecznie polecić autorstwa Jammiego Olivera. Tym razem to zbiór przepisów, które autor poleca na Święta Bożego Narodzenia. Zajrzyjmy zatem do środka:) Książka podzielona jest na rozdziały: Wstęp Pyszne przystawki Gwoźdź programu – pod tą enigmatyczną nazwą kryją się przepisy na mięsa, które Anglicy podają na Świąteczny obiad Dania wegetariańskie i wegańskie – super pozycja! cieszę się, że ktoś pomyślał

Ania i Marcin gotują
śledzik po sułtańsku ( pikantny z rodzynkami) 219

śledzik na Wigilie musi być. Nie jestem wielką miłośniczką tego typu przystawek ale takiego śledzia zjem chętnie. Zamarynowany w słodko-ostrym sosie z dodatkiem rodzynek jest naprawdę smaczny. I co najważniejsze można (a nawet trzeba!) zrobić go kilka dni wcześniej więc w Święta mamy o tyle pracy mniej:) Składniki: 500 g filetów śledziowych a'la matias 4 łyżki oleju

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Świąteczne pomysły na śledzie 229

Święta już za parę dni. Na naszych stołach będą same pyszności, a wśród z nich z całą pewnością znajdzie się wiele wyśmienitych przekąsek. Jak zwykle z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie z pomidorami i pieczarkami 233

Zbliżają się święta i jedną z przekąsek na świątecznym stole są zazwyczaj śledzie… ale może tym razem warto pokusić się o to, aby przygotować je

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka marchewkowa 181

kwaśna gęsta śmietana do dekoracji Jak przygotować babkę ziemniaczaną z marchewką? Od kiedy odkryłam, że warzyw nie trzeba trzeć na tarce i że można użyć do tego przystawki do blendera, dużo częściej robię babkę. Kiedyś w połowie tarcia na tarce nudziła mi się ta zabawa i musiałam się prosić mojego męża. A z moim kuchennym pomocnikiem nie jest tak źle

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z porem i żółtym serem 213

Sałatka z porem i żółtym serem to jedna z moich ulubionych sałatek. Jest smaczna i co ważniejsze szybka w przygotowaniu. Wystarczy nam dosłownie kilka produktów, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paprykowy hummus 213

hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy hummus appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Paprykowy hummus 213

hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy hummus appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Wytrawne paszteciki orzechowe z dynią 227

połówkę przepięknej dyni piżmowej :D Bezmięsne, wypełnione wytrawnym i aromatycznym farszem orzechowo-dyniowym, a robi się je bardzo łatwo! Jedna z esencji smaków jesieni :) Paszteciki mogą służyć jako przekąska, przystawka lub jako przepyszna kolacja, czy lunch. Smakują równie dobrze tak na gorąco, jak i na zimno. Spróbujcie ich koniecznie, jeżeli został Wam jeszcze kawałek dyni! Paszteciki orzechowo- dyniowe Potrzebujesz: 700g

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tatar w wedzonej ryby 150

postanowiliśmy stworzyć z niego pyszne śniadanie. Tak powstał tatar z niewielką ilością dodatków, który sprostałby oczekiwaniom najbardziej wybrednych osób.  Ryba w tej formie doskonale nadaje się również jako przystawka lub przekąska na wigilijny stół, jako znakomita alternatywa dla śledzi. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości wędzony dorsz, ewentualnie makrela lub pstrąg 1 mała czerwona cebula 8 oliwek z anchois lub oliwki

Kuchnia od dwojga