przystawka - 12862 przepisów (strona:220/858)

Wytrawne babeczki z sałatką wielkanocną! 186

również dzięki temu, że dzieciaki lubią jak coś chrupie. A idealnie wykonane babeczki są właśnie lekko chrupiące i kruche. Tak przygotowane danie może sprawdzić się świetnie w formie przystawki do obiadu, ale również jako propozycja na urozmaicenie śniadania wielkanocnego. Polecam Wam gorąco bo są pyszne! SKŁADNIKI NA WYTRAWNE BABECZKI WIELKANOCNE CIASTO: - 150 g masła prosto z lodówki

SMYKWKUCHNI
Schab nadziewany śliwką wędzoną 236

schabu, wkładamy do rękawa do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 160° C około 2 godzin pod koniec pieczenia przecinamy folię aby schab mógł się przyrumienić. Podajemy jako przystawkę z konfiturą z żurawiny lub ćwikłą z chrzanem. Smacznego

kgwjanczewo
Warzywny zawijaniec w kremowym sosie z grillowaną papryką 191

przeplatają i 'wymieniają się' swoim aromatem. Jednym z takich dań na szybko są zawijane podsmażone warzywa w makaronie lasagne obficie posmarowanym serkiem kanapkowym. To danie świetnie się sprawdzi jako przystawka na imprezie (na zimno również dobrze smakuje). Zachęcam was do udziału w konkursach durszlak.pl są bardzo inspirujące, gdyby nie konkurs  #apetina "codziennie baw się smakiem" nie pomyślałabym wcześniej

Wylizany Rondel
SELER NACIOWY Z SOSEM POMIDOROWYM 145

Polecam bardzo tę przystawkę warzywną do przegryzania na babskie pogaduchy  zamiast ciasteczek.Seler gotowany jest naprawdę pyszny , nie ma już po ugotowaniu ostrego i przejmującego smaku i zapachu.Jest lekki i wyśmienity w połączeniu z sosem pomidorowym.Polecam!. 1 duży seler naciowy 1 puszka pomidorów w puszce Oliwa z oliwek 2 łyżki octu balsamico 6 fag.masła Parmezan Natka pietruszki Sól

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Przepis: Pieczarki w cieście 213

stron. Wyjmujemy na papierowy ręcznik aby obciekł nadmiar tłuszczu. Smacznego :) P.S. Pieczarki w cieście możemy serwować jako przekąskę, samodzielne danie np. z surówką, buraczkami czy jako przystawkę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Bułeczki serowe prosto z Brazylii 174

kratce (albo można już zacząć jeść:)). Wystudzone można schować do pojemnika i przechować kilka dni, następnie podgrzać krótko przed serwowaniem, albo zjeść na zimo.  Można podać je jako przystawkę na ciepło z masłem chipotle, lub masłem czosnkowym. Masło chipotle zrobicie bardzo prosto. Potrzebna jest tylko pasta z papryczek wędzonych chipotle i masło. Miękkie masło dokładnie rozcieracie z pastą paprykową

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wiosenna sałatka ze szpinakiem 149

Sałatka wiosenna ze szpinakiem to idealna przystawka do obiadu, kanapek czy samodzielne danie. Bardzo lubię różnego rodzaju sałatki, a wiosna daje nam coraz więcej możliwości, aby je przygotować. Ta jest na bazie szpinaku, ale możecie go zastąpić roszponką lub rukolą. Za każdym razem będzie nowy smak i inny dodatek do obiadu. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie na moim blogu

O kuchni z uczuciem
Jajka faszerowane 131

obierzemy i faszerujemy tylko żółtko, oczywiście tego nie robimy. Te jajka mają taki plus, że można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Fajnie sprawdzą się jako przystawka na imprezie czy rodzinnym obiedzie. Koniec gadania, czas zabrać się za jajka. Drukuj Jajka faszerowane Składniki 4 jajka 4 gałązki szczypiorku 2 łyżeczki masła 2 łyżki sera żółtego sól pieprz

Mieszam w Garnku
Zupa gołąbkowa / Cabbage roll soup 287

Gdzieś kiedyś rzucił mi się w oczy przepis na zupę gołąbkową, jednak niestety nie zwróciłam wtedy na nią należytej uwagi. Ostatnio spoglądając na zawartość mojej lodówki

karmelowy
JAJKA W SZLAFROKU 153

Podanie takich jajek na przystawkę jest świetnym rozwiązaniem na spotkaniu rodzinnym.Elegancko wyglądają i smakują wybornie maczane w ulubionym dipie. 1 op.ciasta francuskiego 7 jajek Szczypiorek Sól **************************** Ciasto francuskie rozmrozić.6 jajek ugotować na twardo,obrać.1 jajko rozbić , wymieszać z łyżeczką wody , lekko posolić.Szczypiorek opłukać , osączyć, drobno posiekać.Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty, posypać szczypiorkiem.Na każdym kwadracie ułożyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tongbaechu-kimchi (Kimchi z całych liści kapusty) 226

obniżoną temperaturą). Po kilku dniach uzyskamy lekko sfermentowane kimchi, im dłużej kisimy tym będzie bardziej wyraźne w smaku :)  Przed podaniem kroimy na jednorazowe kęsy. Komci to świetna samodzielna przystawka ale także dodatek do innych potraw. Czas przygotowania: 3 dni Porcje: 4 Składniki: 2 średnie kapusty pekińskie 1 szklanka grubej soli morskiej 2 szklanki wody 1 rzepa 1 szklanka sosu

SzczyptaSmaQ
Panierowane jajka z pieczarkowym farszem (Mama uczy gotować!) 184

Szlagierowe jaja imprezowe 🙂 Nie było bez nich imienin, nie było świąt. A już na pewno Wielkanocnych. I tak mi się jakoś przypomina, że całkiem spory miałam

gotować!
Wiosenne roladki z cukinii i koziego sera 100

doczekać się, aż wszystko się zazieleni i zakwitnie. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą w przygotowaniu wiosenną roladkę z cukinii i koziego sera. Fajnie sprawdza się jako przystawka lub jako imprezowa przekąska. Składniki: 1 nieduża cukinia Kozia roladka dojrzewająca Marynata: 2 łyżki octu winnego 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki miodu sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku

Kate's Kitchen
Śledzie z pieczarkami + film 142

Śledzie z pieczarkami i cebulą to świetna przystawka na co dzień i od święta. Są bardzo prostą i szybką w przygotowaniu przekąską o rewelacyjnym smaku, w sam raz dla amatorów śledzi. Idealnie sprawdzą się podczas świąt lub domowych imprez.     składniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 500 g cebuli 500 g pieczarek 1- 2 łyżki koncentratu

Smakowite Dania
Tartinki z kozim serkiem i pomidorkami 150

Do przygotowania tych tartinek będziecie potrzebować dosłownie ... ok 25 minut :) z czego 15 minut to czas pieczenia! Lubicie takie szybkie przepisy? Ja uwielbiam ! Ekspresowo, efektownie i

Taste Therapy

Proponowane wyszukiwania