przystawka - 12862 przepisów (strona:240/858)

cukiniowy torcik 209

Świetna przystawka stworzona na podstawie przepisu znalezionego w starym numerze gazetki "Przyślij Przepis". Cukiniowe placki przełożone domowym sosem czosnkowym a'la tzatziki. Torcik świetnie wygląda, jest smaczny i prosty w przygotowaniu, zrobi furorę na każdym przyjęciu, będzie znakomity jako dodatek do grilla. Najlepiej smażyć placki na patelni zbliżonej rozmiarem do posiadanej przez nas tortownicy. Wówczas blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy

6niebo
Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą 147

Dziś chce wam pokazać pyszną lekką i szybką sałatkę na bazie tuńczyka,ciecierzycy i jajeczka. Można  podać ją jako przystawkę podczas spotkania ze znajomymi lub ze smakiem zjeść jako kolację. Przypominam wam że od 1 sierpnia w Lidli Polska trwa tydzień kuchni hiszpańskiej i portugalskiej. Polecam wam produkty które wykorzystałam do sałatki. Składniki

Różowa kuchnia
Lunch u Dyletantów 165

wielu restauracjach jest oferta lunchu, na ogół składającego się z 3 dań: przystawka/zupa, danie główne deser. Zestaw lunchowy u Dyletantów kosztuje 30 zł. Można wybierać zestaw z trzech przystawek, trzech dań głównych, oraz dwóch deserów. Do każdego dania, można zamówić sugerowane wino (oczywiście za odpowiednia dopłatą). Ja spróbowałam wszystkich dań, no poza jednym (kozim serem – po prostu mało kocham kozinę

królestwo garów
PLACUSZKI Z KASZY GRYCZANEJ 129

danie z minimalnej ilości składników. Świetny pomysł na wykorzystanie pozostałej z obiadu kaszy. Placuszki są pełne smaku, chrupiące i równocześnie wilgotne. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, mogą być elegancką przystawką lub samodzielnym daniem.  SKŁADNIKI / 2 porcje 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej (¹⧸₂szklanki suchej lub 1 woreczek) 2 jajka 6 łyżek tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, czarny

cool and minty
MĘŻCZYZNA W KUCHNI – MIT CZY RZECZYWISTOŚĆ ? 139

zrażaj się po pierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując

Menmagazine
Rolada francuska z kurczaka i ... 161

Rolada smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ta rolada niestety nie zdążyła wystygnąć, bo zniknęła bardzo szybko. Polecam również jako przystawkę i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Paszteciki drożdżowo - kruche z pieczarkami 182

Wczoraj zrobiłam pyszne paszteciki. Dzisiaj mam dla Was gotowy przepis. Takie paszteciki robię często,   na różne okazje. Na obiad lub na kolację. Świetnie sprawdzają się też jako przystawka na ciepło np. z gorącym barszczem. Dopiero teraz uporządkowałam przepis, okrasiłam zdjęciami i zamieszczam w całości. Zrobiłam to na prośbę jednej czytelniczki mojego bloga, która poprosiła o przepis na paszteciki drożdżowe

Kuchnia u Krysi
Sałatka owocowa. Moja owocowa fantazja 165

Jest bardzo ciepło. Nie za bardzo ma się apetyt na coś treściwego. Zrobiłam sałatkę owocową, która po schłodzeniu okazała się wspaniała przystawką. Może być również pysznym deserem...   Składniki: 1 jabłko sok z ½ cytryny winogrona białe winogrona ciemne czereśnie mango puszka mandarynek garść malin garść borówki amerykańskiej 1 łyżka miodu płynnego listki mięty do dekoracji   Wykonanie: Wszystkie owoce umyłam

Kuchnia u Krysi
Kosmiczny dżem z cukinii 930

pestkami, twardszą częć cukini zestrzeć na tartce jarzynowej ,a częćś z pestkami na drobnych oczkach .Lub wszystko na drobniejszych oczkach.(Ja to robiłam w maszynce do mielenia z przystawką ).Wszystko razem połonczyć i zagotować w garnku do miękkości .Następnie jak już uznamy ,że cukinia jest miękka dodać cukier i kwasek.Dobrze wymieszać i gotować jeszcze,od czasu do czasu mieszać żeby

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
TATAR Z ŁOSOSIA Z CHIPSAMI Z MARCHEWKI 143

Tatar z łososia to jedno z pyszniejszych przystawek rybnych podane na surowo. Tatar można podawac sam lub z małymi grzankami, chipsami lub w łódeczkach cykorii. Doskonale sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada szpinakowa z łososiem 320

Przystawka o przepięknym wyglądzie i jak dla mnie wspaniałym smaku. Jedna z moich ulubionych :) Wiem jednak, że nie każdy przepada za jej smakiem. Ale jeśli jesteś wielbicielem wędzonego łososia, to coś w sam raz dla Ciebie! :) Przepis znaleziony na stronie Uwielbiam Gotować, jak dla mnie doskonały ;)  A tutaj mamy propozycję podania razem z sałatką a'la ciasto ;) Fajnie się

Czerwona Porzeczka
"Krok po kroku z Robertem Sową" - recenzja książki 147

takich należy :-) Dodatkowo warto zaznaczyć, że jest on bardzo przejrzysty i uporządkowany alfabetycznie :-)  No i najważniejsze: Na jakie dania są te przepisy? Na wszystkie :-) Znajdziecie tu zarówno przystawki, dania główne jak i desery. Dania pieczone, smażone, grillowane. Dania lekkie będące odpowiedzią na obecne trendy kulinarne, jak i te bardziej tradycyjne, bijące pokłony w stronę typowej kuchni polskiej. Tak więc

Czary - gary w kuchni
Nadziewane pomidory alla pizzaiola (Pomodori ripieni alla pizzaiola) 110

Nadziewane pomidory alla pizzaiola to nasza ulubiona przystawka w letnie dni.  Pomidory s ą  zapiekane i bardzo aromatyczne.  Do farszu użyłam  mozzarelli ,  czarnych oliwek, kawałeczków bułeczki a przyprawiłam  czosnkiem, oregano, pietruszk ą.   Smacznego :)   **** I pomodori ripieni alla pizzaiola sono un antipasto ideale per giornate estive

La grande e la piccola cuoca
Recenzja książki "Doskonałe przepisy Siostry Anastazji" 188

Książka autorstwa siostry Anastazji pt. "Doskonałe przepisy siostry Anastazji" liczy 152  strony. Znajdziecie tam 106 przepisów zamkniętych w miękkiej okładce. Przepisy podzielone są na 4 kategorie: Przystawki i przekąski Zupy i dania jednogarnkowe Dania główne Desery  Siostra Anastazja zdecydowanie stawia na proste, tradycyjne potrawy, takie jak: Gulasz, Pierogi z owocami, Zapiekanka ziemniaczana z warzywami, Żeberka z miodem

Z miłości do słodkości
Restauracja Abażur | Warszawa 165

35zł Te tartaletki zostały prowadzone do menu podczas Kuchennych Rewolucji. Smaczne, jednak jak dla mnie, zbyt intensywny smak połączenia foie gras i musu z homara sprawia, że taką porcją przystawki można się przesycić. Sałatka z kozim serem z musem z mango – 30zł Sałatka zrobiła już na mnie wrażenie samym wyglądem. Jadalne kwiaty, owoce, sałaty, komponowały się idealnie z ciepłym

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania