świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno podobnie jak schab peklowany parzony bez dodatków. Pięknie prezentuje się na półmisku wędlin i jeśli go przygotujecie będzie stanowić świetną przystawkę, np podany jak w tym przepisie np. z galaretą , takie domowe wędliny są świetną przekąską podczas wszelakich domowych imprez nie tylko od święta. Składniki: 2 kawałki schabu bez kości
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzyjaciół" autorstwa Joanny Drzazgi, z fotografiami Gosi Wieruszewskiej . Fajna okładka, wnętrze jeszcze bardziej zachwyca. Otwieram książkę i mam przed sobą 28 propozycji – czyli zestawów składających się z przystawek, dań głównych i pysznych deserów. Czyli po prostu 28 gotowych pomysłów na przyjęcia. Łącznie ponad 100 przepisów. Wśród tych propozycji są także propozycje bez mięsa. Przepisy interesujące ale i przystępne
Bon Appetit Małgorzatyjest chyba moim rekordem. Ryba na obiad pojawia się u nas przynajmniej 3 razy w tygodniu. Lubimy ryby smażone , rybne kotlety czy ryby z grilla . No i przystawki…o nich nie można zapomnieć. Surówka z białej kapusty i ziemniaki pod każdą postacią to najprostsze, najsmaczniejsze i najtańsze dodatki do ryby. Nuggets z dorsza Składniki: 4 – 6 porcji
codojedzeniaSzybka i smaczna przystawka śledziowa na rodzinne spotkania i święta. Jajka w połączeniu ze śledziami smakują genialnie. 2 płaty śledzi marynowanych 3 jajka 60 g sera 1 cebula 2 łyżki majonezu Pieprz Świeży koperek Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Jajka gotujemy na twardo, dwa z nich bardzo drobno siekamy, jedno zostawiamy do dekoracji. Ser ścieramy
VioletoweKucharzeniegłównego składnika: awokado. Można spożywać je rozgniecione lub nie. Spożywać je możemy z tortillą, chlebkami pita lub na kanapce. Meksykanie dodają je wręcz do wszystkiego: zup, dań głównych, przystawek. Awokado MUSI być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Składniki: 1 pomidor sparzony bez skórki 1 cytryna 2 duże awokado 1/2 cebuli Szczypta kuminu Szczypta chilli 1/1 łyżeczki kolendry Sól himalajska Przygotowanie: Pomidora
Czarnawisienkaprzypaliły. Uprażoną ciecierzycę przesypujemy na duży płaski talerz i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie ziarenka partiami mielimy. Możemy do tego wykorzystać młynek do kawy, kielich blendera lub przystawkę do robota w postaci młynka do ziaren. Ja korzystam z tej ostatniej opcji i mielinie idzie błyskawicznie. Gotową mąkę przesypujemy do suchego słoika i zakręcamy
Kulinarne przygody Gatityodlać powstały sok. Do sałatki można dodać rzodkiewkę, awokado, miks sałat czy tak naprawdę co przyjdzie Wam do głowy. Krewetki też doskonale się sprawdzą. Sałatka sprawdza się świetnie jako przystawka do mięs pieczonych czy grillowanych ale również ryb. Bardzo polecam, bo jej wykonanie to 5 min. Porcja dla 2 osób. Drukuj Sałatka z ogórków i czerwonej cebuli window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl
Mieszam w Garnkupasty w których podstawą jest owa fioletowa jagoda. Ich głównym składnikiem jest pieczony bakłażan. Pozostałe składniki można modyfikować do woli, za każdym razem delektując się nową odsłoną tej wspaniałej przystawki. Ta wyśmienita przekąska świetnie sprawdzi się na przyjęciach czy spotkaniach z przyjaciółmi. Niestandardowa i oryginalna o ciekawym smaku idealnie będzie pasować do chleba, tostów czy krakersów. Napisz opinię Zapisz przepis
Wędrówki po kuchniZapraszam po kolejną porcję łatwych nadzień do jajek faszerowanych Inne przepisy: Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką Jajka nadziewane pieczarkami Jajko nadziewane ze szczypiorkiem –
Kuchnia Bazyliiprzyjechała Gwiazdeczka, która wpadła dosłownie na kilka godzin miedzy jednym a drugim zaliczeniem. Sesja trwa, więc studenci przeżywają gorący okres. Razem szybciutko uporałyśmy się z sałatkami, mięsem i przystawkami. Zrobiłam także owocową delicję , którą uwielbiamy. Spotkanie rodzinne było naprawdę miłe i przeciągnęło się do późna. A dziś, kiedy wstałam obudzona, oczywiście, przez Hugusia, powitała mnie błoga cisza. Wiedziałam, że chłopaki
W mojej kuchnipotrawy trzeba czekać lub po prostu jako coś ekstra od kuchni. Tym razem na serwis nie trzeba było czekać ale i tak tapenada była miłym akcentem na start degustacji. Przystawka - tatar łososiowo - śledziowy z blinami z buraka Generalnie za tatarem rybnym nie przepadam. Zdecydowanie wolę wołowinę. Ale tu mnie spotkało miłe zaskoczenie. Połączenie łososia i śledzia fajnie zgrało się
Right Behind The Kitchenhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Puree z kalafiora smakuje rewelacyjnie i może być doskonałą alternatywą dla wersji ziemniaczanej. Jest również o
Di gotujeSałatki to niezastąpione przekąski, które królują w najróżniejszych kombinacjach. Są nieodłącznym elementem rodzinnych spotkań, przyjęć czy świąt. O każdej porze roku są kulinarną atrakcją – bądź to jako przystawka, bądź jako danie główne. Można zrobić je praktycznie ze wszystkiego. Moją dzisiejsza propozycją jest prosta i pożywna sałatka. W roli głównej: soczyste kawałki kurczaka i ananas. Zapraszam Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj
Wędrówki po kuchnibiałą kiełbasą i karmelizowaną cebulą 2016-04-06 13:48:56 Ilość porcji: 4 Z okazji zbliżającej się świąt przygotowałam wspaniałą tartę. Ta pyszna tarta może być ciekawą przystawką na wielkanocnym stole lub codziennym, smacznym daniem. Kruche ciasto, dobrze doprawiony, aromatyczny farsz i cienka, zakręcona biała kiełbasa. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Napisz opinię Zapisz przepis
Wędrówki po kuchnitego? Skoro niektórych skutecznie zraża do siebie swoim charakterystycznym, lekko gorzkawym smakiem. Ten smak znika, a przynajmniej po części zostaje złagodzony, kiedy przepuścimy naszego grejfruta przez piekarnik. Przygotowanie tej przystawki czy deseru zajmnie nam dosłownie kilka minut. Potrzebne nam będą: 1 grejfrut, 1 gałązka tymianku, 1 łyżka miodu, pół łyżki oliwy z oliwek. Przygotowanie: Przekrajamy grejfruta na pół. Obydwie połówki
MODA NA BIO