Fasolka szparagowa jest lekka i prosta w przygotowaniu, dlatego najczęściej podaje się ją po prostu z podsmażoną na maśle bułką tartą. Można ją także wykorzystać do zrobienia sałatek, przetworów na zimę czy zapiekanek, albo zup. Ja ją dzisiaj połączyłam z cukinią. Wyszła prosta, szybka i smaczna zupa.Polecam. ZUPA FASOLKA z CUKINIĄ Składniki: 1 l bulionu 1 cukinia 1 duża garść
Bon appetit mon amiePodajemy polane masłem i bułką 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/knedle-ziemniaczano-serowe-borowkami/ BosowKuchni Artykuł Knedle ziemniaczano-serowe z borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujestem zadowolona , że w sadach gałęzie jabłoni uginają się od wspaniałych , soczystych owoców ,które będzie można przetworzyć i włożyć do weków.Ale tez nie tylko można z nich robić przetwory , najwspanialsze są z nich wypieki i smaczne pierożki takie jak tutaj zrobiłam.Polecam ogromnie ,cudownie smakują jak szarlotka i pachną niesamowicie cynamonem .... Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~~ 2 szkl.mąki 1 jajko 1/2 szkl
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiStudzimy na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-zytni-na-zakwasie-2/ BosowKuchni Artykuł Chleb żytni na zakwasie przepyszny i prosty pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkurobić tanie zakupy warzyw i owoców. Chwilo trwaj. Do domu wróciłam z pięknymi, chrupiącymi ogórkami gruntowymi. Malutkie, słodkie, wprost idealne do zrobienia pyszności zamkniętych w słoiczkach. Nie, nie robię przetworów, ale kocham ogórki małosolne, takie domowej roboty, najlepsze! Lubię eksperymentować, nigdy nie korzystam z gotowych przepisów z książek czy gazet. Dzisiejszy eksperyment ogórkowy już teraz wiem, że jest sukcesem
Moja smaczna kuchniamieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/salatka-brokula-ogorkow-jajek-pomidora/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Sałatka z brokuła, ogórków, jajek, pomidora z filetem z kurczaka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuspiżarni warto mieć nie tylko domowe przetwory, ale też pyszne nalewki. Dziś zapraszam do zrobienia nalewki jagodowej. SKŁADNIKI: 1,5 kg. jagód 1/2 l spirytusu 1/4 l wódki białej 1/2 kg. cukru 1 laska kory cynamonu 5 goździków skórka otarta z limonki sok z 1 limonki sok z 1 pomarańczy WYKONANIE: umyte jagody wsypujemy warstwami do dużego słoja, przesypujemy
Kuchnia Beatysosem owocowym lub konfiturą. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placuszki-serowe-sosem-owocow/ BosowKuchni Artykuł Placuszki serowe z sosem z owoców pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuciasto. Dekorujemy owocami sezonowymi. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/tarta-kruchym-ciescie-budyniem-owocami/ BosowKuchni Artykuł Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuzbite głowy kapusty -sól do przetworów Oczyszczoną z wierzchnich liści kapustę drobno szatkujemy. Przekładamy do dużej miski lub szerokiego garnka i solimy w proporcjach: na 1 kg poszatkowanej kapusty 2 łyżeczki soli. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc, przykrywając czystą ściereczką. Następnie kapustę odciskamy, ubijamy w słoiku do wysokości 3/4 . Można dodać odrobinę
Kulinarne przemysleniaDzień dobry! Oprócz sezonu ogórkowego mamy też sezon cukiniowy. Co zrobić z nadmiarem tego warzywa? Oprócz wszelkich dań obiadowych zaczynając od leczo, zup, placków czy oczywiście przetworów (już wkrótce 3 przepisy!) można ją wykorzystać również do deserów! Sprawdzi się idealnie jako dodatek nadający wilgotność, nie wpływający na słodki smak wypieku. Gdyby nie to, że widać ją odrobinę w cieście
Pora coś zjeśćKolejne słoiczki z przetworami trafiły na półkę w mojej spiżarni. Pyszne ogórki – koreczki w lekkiej słodko-kwaśnej zalewie z dodatkiem papryki i cebulki. Polecam. W zimie jak znalazł. Przepis dostałam od bratanicy z Warszawy. Kiedy pierwszy raz je jadłam, byłam tak zachwycona i smakiem i ich wyglądem, że po powrocie do domu od razu zabrałam się za zrobienie tych ogórków
Kuchnia u Krysimnie sezon ogórkowy w pełni. Chcę wszystko zrobić przed wyjazdem, ponieważ po moim powrocie z wakacji przyjdzie czas na inne przetwory. Jeśli nie znudził się Wam temat ogórkowy to zapraszam na kolejny przepis, tym razem na pyszne ogórki konserwowe, które każdego roku robię i zawsze znikają do ostatniego słoika. Składniki: 4 kg ogórków koper z baldachami nasion korzeń chrzanu
Kuchnia u KrysiChodził za mną sernik. I tak się zbierałam za zrobienie jego, że w końcu upiekłam ciasto biszkoptowe z jabłkami. A wszystko przez przetwory. Przerabiam teraz co się da do słoiczków, kupuję na bazarku to co potrzebne do nich: owoce, warzywa (teraz np. ogórki) a o serze zapomniałam. Ale miałam w domu jabłka więc zamiast sernika zrobiłam biszkopt, który wyścieliłam płaszczem
Kuchnia u KrysiSezon na przetwory w pełni... mnie już się kończą słoiki i miejsce w piwnicy... a jeszcze nie zaczęłam rozgrywki z pomidorami :) Jeśli w waszych ogrodach i na działkach obrodziło plonem i nie wiecie co z nim zrobić zapraszam na do mnie po inspirację --> klik
Pyry na Gaz