„Zanim jeszcze nastała era zamrażarek moja mama robiła taką fasolkę co roku. Później wygodniej i szybciej było ją zamrozić. Ja do tej pory też tak robiłam
Wiem co jemBlendujemy na gładką masę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/pudding-jaglany-jagodami/ BosowKuchni Artykuł Pudding jaglany z jagodami, bananem i jabłkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuskładniki: ok. 600 g dojrzałych, mięsistych pomidorów 1 mala cebula 1 małe, kwaskowate jabłko 1 łyżeczka octu 1 szczypta cynamonu sól, pieprz, pieprz caien wykonanie: Pomidory
Domowy Smak JedzeniaWkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/lemon-curd-nasionami-chia/ BosowKuchni Artykuł Lemon Curd z nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupłatem rozwałkowanego ciasta. Pieczemy do zezłocenia góry. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/klasyczna-szarlotka-polkruchym-spodzie/ BosowKuchni Artykuł Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkulodówki na 1-2 h. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/baklazany-sosie-pomidorowo-czosnkowym/ BosowKuchni Artykuł Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupolaną sosem jogurtowym 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-pora-ogorka-kalafiora-sosem-jogurtowym/ BosowKuchni Artykuł Surówka z pora, ogórka i kalafiora z sosem jogurtowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuczereśnią zakopaną pod słodką kruszonką :) Gdy panuje sezon na czereśnie , opycham się tymi owocami wprost nieprzyzwoicie! Podjadam je same, ćwicząc przy okazji plucie pestkami na odległość ;) Tworzę kolejne słoiczki przetworów z czereśniami w roli głównej. No i oczywiście piekę i pichcę ciasta i desery używając tych owoców jako głównego składnika. Dziś proponuję ciasto banalnie proste w wykonaniu, ale jakże smaczne
Grunt to przepis!Winogrona powoli dojrzewają. Jeszcze trochę i będzie można zabrać się za przetwory, wina czy nalewki z tych owoców. W ubiegłym roku zrobiłam dwie nalewki, jedną z jasnych ( KLIK ), a drugą z ciemnych winogron. Dziś przepis na tą drugą. Jest bardzo aromatyczna w smaku i mocniejsza, bo na spirytusie. Pamiętajmy, że najlepsze do tych nalewek są zwykłe ogrodowe odmiany winogron
Kuchnia domowa Anizapiekanki byłby paprykowy relish Marzeny. Odbyliśmy coś w rodzaju dyskusji wokół tego tematu, ale chyba w końcu mnie wprost nie zapytała: "czy na Węgrzech przygotowuje się podobne przetwory?". Na pewno tak! :) Ja to muszę dociekliwie sprawdzać, a instynkt kulinarny Marzeny to po prostu wie! :) PS A jaka fajna i dźwięczna ta węgierska nazwa potrawy ;) Składniki: 1 kg ziemniaków (najlepiej typu
zadanie-gotowanieKimchi ogórkowe, lubicie? Proponuję przepis na kimchi ogórkowe z dodatkiem marchewki i imbiru. Tak, ogórki można wykorzystać na wiele sposobów. Obok ogórków kiszonych można również przyrządzić
codojedzeniastopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/rustykalna-tarta-jagodami-brzoskwiniami/ BosowKuchni Artykuł Rustykalna tarta z jagodami i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sezon ogórkowy powoli dobiega końca, ja już przerobiłam sporą ilość ogórków, a Wy? Robicie jeszcze jakieś weki na zimę? Jeżeli
Marta Gotujezimą i później dorabiam kolejne. Smak letnich pomidorów i papryki w środku zimy to luksus na który mogą sobie pozwolić tylko ci, którzy mają siłę i czas na przygotowanie przetworów :) :) A oto sekrety lecza idealnego :) Papryka- prawdziwe leczo robi się z węgierskich papryk czyli takich podłużnych, jeśli je znajdziecie ( na targu jest ich pełno) koniecznie je zakupcie, jeśli macie zwykłe
zdrowa vege kuchnia