przetwory - 14998 przepisów (strona:446/1000)

Recenzja książki "Pszyne chwasty" Małgorzaty Kalemby - Drożdż 141

sosy (np. Sos pokrzywowo - miętowy) Zupy (np. Zupa z brokuła, mniszka z babki) Dania główne (np. Leczo z żółtlicą i mniszkiem) Desery i wypieki (np. Mus czekoladowo - fiołkowy) Przetwory (np. Galaretka z kwiatów koniczyny) Napoje (np. Sok z pokrzywy) Przepisy są łatwe w wykonaniu i zawierają chwasty łatwo dostępne na naszych polach czy w ogrodach. Na samym początku znajdziemy czytelny

Z miłości do słodkości
Papryka kiszona - zimowe zapasy 310

paprykę w słoikach, zalać przestudzoną zalewą, rozłożyć przyprawy, zamknąć przez kilka dni trzymać w temperaturze pokojowej, potem wynieść w chłodne miejsce. Na bieżące spożycie przechowywać w lodówce. Większą ilość przetworów najlepiej zapasteryzować - około 15 minut w temperaturze bliskiej wrzenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip 115

dodajemy ewentualnie cukier. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-tysiaca-wysp-sos-miesa-salatek-dip/ BosowKuchni Artykuł Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ajvar – pasta z papryki i bakłażanów 150

Ajvar – pasta z papryki i bakłażanów – obłędna wręcz pasta z Bałkanów (Serbii) występująca w wersji łagodnej i pikantnej. Ajvar jest produkowany na Bałkanach w

Pociąg Do Kuchni
6. numer Magazynu Aromat 122

żadnej z nas, ale to piękne zdjęcie jest autorstwa Gosi Łaniak z bloga Modern Taste. W jesiennym numerze znajdziecie m.in.: przepisy na faszerowane warzywa pomysły na jesienne przetwory przepisy z wykorzystaniem ziemniaków i jabłek moją recenzję lokalu Szaszłykarnia Gruzja kalendarium imprez kulinarnych w regionie (wrzesień-listopad) i wiele innych pysznych i inspirujących Czytaj dalej... Artykuł 6. numer Magazynu Aromat pochodzi

Pasja Smaku
Zwierciadło malinowe.(bez pieczenia) 128

Zimą wykorzystuję zamrożone zapasy, a w tym roku przygotowałam również pure malinowe zamknięte w słoikach oraz maliny w syropie. Zapewne na dniach podzielę się z wami przepisami na te przetwory. Wracając do ciasta to masa jest puszysta lekka jak obłoczek przypomina najlepszy mus tyle że o wyraźnym smaku malin. Całość dopełnia galaretka malinowa i bynajmniej nie jest to taka sztuczna

vaniliowoczekoladowa
Energetyczne batony owsiane bez cukru 84

Kroimy na batoniki. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/batony-owsiane-bez-cukru/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Energetyczne batony owsiane bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Red relish – pyszny sos 126

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Red relish to sos prawie do wszystkiego. Jego słodko-kwaśna nuta jest świetnym dopełnieniem do serów, wędlin czy mięs. Mój najstarszy

My Blueberry Corner
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 114

przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser.  Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn  Slowly Veggie!  Partnerem wydarzenia jest  AMANI.PL  (ekologiczna warzywa, lokalne produkty, tradycyjne przetwory). Więcej informacji o wydarzeniu znajdziecie  TUTAJ . Gorąco zachęcam do udziału! Będzie pysznie, merytorycznie i wesoło

Food Square
Dynia pieczona z ziołami i czosnkiem 158

stopniach 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/dynia-pieczona-z-ziolami-i-czosnkiem/ BosowKuchni   Zapisz Zapisz Artykuł Dynia pieczona z ziołami i czosnkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami 142

stopniach do zrumienienia 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane-cukinia-zurawina-daktylami/ BosowKuchni Artykuł Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Hummus z dyni 148

już czasu jestem wielką miłośniczką dyni, musiałam ten przepis koniecznie wypróbować.  W sezonie jesiennym przygotowałam do słoików puree dyniowe i teraz kiedy tylko mamy ochotę sięgamy po przetwory z naszej małej spiżarni :-) a dokładniej zimnej, ciemnej blokowej piwnicy.  Przepis zaczerpnęłam z blogu Dorota smakuje  nieco go zmodyfikowałam pod siebie.  hummus z dyni  hummus

Aromatyczne Podróże
Zupa pomidorowa z papryką 109

kleksem śmietany.  W sezonie najlepiej użyć do przygotowania kremu świeżych pomidorów, najczęściej używam do niej pomidory typu LIMA. Z resztą te pomidory najlepiej nadają się również na przetwory.  Smacznego :-)  krem z pieczonej papryki i pomidorów Kobietki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

Aromatyczne Podróże
jesienna zupa dyniowa 159

lato i wczesna jesień? Okres zbiorów jabłek, gruszek, śliwek, ziemniaków, buraków, cebuli, papryki, cukinii, kabaczków i wielu innych warzyw, a co się z tym wiąże, z produkowaniem wszelkiej maści przetworów z tych płodów natury, które pozwolą nam przetrwać zimę, racząc się mało przetworzonymi, naturalnymi i pozbawionymi chemii warzywami, sałatkami czy sosami w słoiczkach... Gdy już jednak wszystkie powyższe zbiory zostaną

Aromatyczne Podróże